De Ronde van Vlaanderen, dat is de voorjaarse koershoogmis door de Vlaamse Ardennen, met zijn korte nijdige bergjes en zijn boenkende kasseien. Op de weg. Maar vanaf nu kan je ook van de RVV genieten op je mountainbike of gravelfiets. De RVV goes off-road!

Op zaterdag 6 oktober duiken we de bossen, velden en flanken van de Vlaamse Ardennen in met de Ronde van Vlaanderen Off-Road. Verwacht je aan het echte Ronde van Vlaanderen gevoel, maar dan net iets anders! We kiezen voor een parcours dat zowel geschikt is voor gravel- als mountainbikes en dat bol staat van de RVV-geschiedenis. Geen paniek voor de MTB'ers; jullie krijgen meer dan eens een technisch ommetje...

Onder meer Koppenberg, Oude Kwaremont en Paterberg doe je off-road, maar ook het echte kasseigevoel ontbreekt niet. Daarnaast sturen we je langs enkele exclusieve stukken natuur, bos en veld. Steeds met de RVV als kapstok.

Starten doen we aan recreatieoord Kluisbos, in Kluisbergen. Daar heb je de keuze uit 30, 50 of 80 km. Neem je deel aan de 80 km? Dan kan je zelfs kiezen voor een gechronometreerde massastart, maar wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!