Sinds jaren kan de club uit Hamont prat gaan op een schitterend parcours. Zij halen werkelijk het beste uit de streek. Voor het 3de jaar op rij gaven ze het startschot van de zomerkalender.

Met de tocht op zich was er niets mis. MTB Team Hamont is er reeds bij sinds de beginjaren van Fietspromo en kent het klappen van de zweep. Zeer degelijke uitpijling en dito bevoorrading en medewerkers met een enthousiasme om U tegen te zeggen. Spijtig dat de uithoek van Limburg minder deelnemers aantrekt. Prima tocht !

In Borgloon was het nog te vroeg voor de ontluikende bloemen van de fruitbomen waardoor het parcours niet werd ondergedomoeld in een witte bloesempracht. In deze omgeving geen klassieke bospaden en single tracks maar wel veldwegen en tractorpaden in een prachtig glooiend landschap.

Alle afstanden, inclusief een kidstour van 15 km, waren goed bepijld en perfect berijdbaar. Het aanzienlijk aantal hoogtemeters maakt dat deze tocht zeker niet onderschat mag worden. De sportdienst uit Borgloon, al jaren inrichter op de kalender van Fietspromo, had organisatorisch weer degelijk werk geleverd.