Nieuws

Wie kroont zicht tot beste zandvreter op de Structabo CrossCup in Mol?

31.10.2018

Zondag zakt de top van het Belgische veldlopen af naar het Zilvermeer in Mol, waar de eerste individuele manche van de Structabo CrossCup op de planning staat. Bij de mannen gaat men op zoek naar een opvolger voor Soufiane Bouchikhi, die zondag niet van start gaat. Bij de vrouwen was vorig jaar de Poolse Katarzyna Rutkowksa aan het feest. Imana Truyers was toen de beste Belgische. Wie haalt het in de eerste individuele clash van een interessante veldloopwinter?

Lees meer

Structabo CrossCup Relays Gent was grootste veldloop ooit in België

23.10.2018

Het nieuwe Structabo CrossCup seizoen is afgelopen weekend op gang gelopen. En hoe?! De CrossCup Relays in Gent was de grootste veldloop ooit in België, met maar liefst 3338 deelnemers.

Lees meer

Reacties na Structabo CrossCup Relays in Gent

21.10.2018

CABW (vrouwen) en OEH (mannen) wonnen de eerste manche van de Structabo CrossCup Relays in Gent. Lees hieronder de reacties van de belangrijkste deelnemers.

Lees meer

CABW en OEH ongenaakbaar op Structabo CrossCup Relays Gent

21.10.2018

Met meer dan 1000 teams aan de start waren de Structabo CrossCup Relays in Gent alvast een gigantisch succes. Het werd uiteraard uitkijken naar de races bij de senioren. In beide wedstrijden haalden de topfavorieten het. Bij de vrouwen duldde CABW geen tegenstand. OEH kende iets meer moeite, voornamelijk door een valpartij bij de start. Voor het team uit Halle werd het de vijfde opeenvolgende overwinning.

Lees meer

Maar liefst 1000 teams aan start van Structabo CrossCup Relays

18.10.2018

1000 teams en een handvol jonge atleten trekken zondag hun veldloopseizoen op gang in de Gentse Blaarmeersen. Dat doen ze naar jaarlijkse gewoonte tijdens de Structabo CrossCup Relays, meteen de aftrap voor het 37ste seizoen van de CrossCup. Bij de senioren wordt er gezocht naar opvolgers voor CABW bij de vrouwen en OEH bij de mannen. Er vindt zondag ook een huldiging plaats voor de finalisten van het EK in Berlijn.

Lees meer

37ste seizoen CrossCup start op 21 oktober

16.10.2018

De CrossCup is al decennialang het paradepaardje van het Belgische veldlopen. Dat zal komende winter niet anders zijn. De kalender van het 37ste seizoen is nu bekendgemaakt. De eerste afspraak is op 21 oktober in Gent.

Lees meer

2017: Reacties na de Easykit Brussels CrossCup

16.10.2018

Wat hadden de protagonisten te vertellen na de Easykit CrossCup in Brussel, die ook als Belgisch kampioenschap fungeerde? Lees hier de reacties van Imana Truyers, Sofie Van Accom, Isaac Kimeli, Soufiane Bouchikhi en Jeroen D'Hoedt.

Lees meer

2017: Kimeli en Truyers pakken Belgische titel op Easykit Brussels CrossCup

16.10.2018

Het laatste luik van de Easykit CrossCup, tevens goed voor het Belgisch kampioenschap, leverde bijzonder spannende wedstrijden op in het Park van Laken. Telkens moest de sprint uitsluitsel brengen. Opmerkelijk: Isaac Kimeli hield de man van het seizoen, Soufiane Bouchikhi van zijn eerste titel. Bij de vrouwen snelde Imana Truyers naar de titel.

Lees meer