Nieuws

CrossCup wacht beslissing federaties af rond uitslag lange cross mannen op BK

03.03.2020

De CrossCup heeft kennis genomen van twee klachten in verband met de uitslag van de lange cross bij de mannen op het BK veldlopen. De CrossCup wacht daarom de beslissing af van de atletiekfederaties rond de klachten, aangezien het CrossCup-reglement doorverwijst naar de reglementen van de federaties.

Lees meer

Bouchikhi en Van Accom kronen zich tot Belgisch kampioen veldlopen in Brussel

01.03.2020

Soufiane Bouchikhi en Sofie Van Accom hebben zich in het Park van Laken in Brussel tot Belgische kampioenen in het veldlopen gekroond. Bouchikhi volgt zichzelf op als nationaal kampioen, maar zag Dieter Kersten wel de eindzege grijpen in de Structabo CrossCup na een slimme zet van zijn teamgenoot Isaac Kimeli. Bij de vrouwen crashte favoriete Hanne Verbruggen. Haar eindzege in de CrossCup stelde ze wel veilig.

Lees meer

Van Accom na Belgische titel: 'Laatste rechte lijn was echt genieten'

01.03.2020

Sofie Van Accom kroonde zich op het Belgisch kampioenschap voor het eerst tot winnares op de lange cross. De nummer twee van vorig jaar genoot achteraf dan ook ten volle van haar eerste Belgische titel op de lange cross. Bij de mannen prolongeerde Soufiane Bouchikhi zijn nationale titel. Hanne Verbruggen en Dieter Kersten mochten niet het hoogste schavotje op, maar verzekerden zich wel van de eindzege in het klassement van de Structabo CrossCup

Lees meer