Nieuws

Vandenbussche: 'Mooiste wedstrijd uit mijn carrière'

24.02.2019

Hanna Vandenbussche was de verrassing op de AA Drink CrossCup in Brussel, eveneens het Belgisch kampioenschap veldlopen. De West-Vlaamse was achteraf uitzinnig. "Pas in de laatste rechte lijn voelde ik me zegezeker."

Lees meer

Vandenbussche en Bouchikhi zegevieren op zonovergoten AA Drink CrossCup Brussel

24.02.2019

Hanna Vandenbussche en Soufiane Bouchikhi hebben zich in Brussel tot Belgisch kampioen veldlopen gekroond. Onder een aangenaam winterzonnetje kregen we in beide wedstrijden een gelijkaardig verloop met telkens één atleet die het initiatief nam. Nina Lauwaert en Isaac Kimeli zijn de eindlaureaten van de AA Drink CrossCup.

Lees meer

Jos Van Roy: 'We slopen alle records'

22.02.2019

De AA Drink CrossCup 2018-2019 zal de geschiedenisboeken ingaan als een recordeditie. Dat staat nu al vast. Op elke manche kwamen er gemiddeld 1700 deelnemers aan de start. Ook de persbelangstelling is opnieuw toegenomen. Organisator Jos Van Roy is daardoor een tevreden man.

Lees meer

Wie gaat aan de haal met nationale veldlooptitels in AA Drink Brussels CrossCup?

21.02.2019

Zondag trekken de beste Belgische veldlopers naar het Park van Laken om er de laatste manche van de AA Drink CrossCup, dat ook dit jaar als BK veldlopen geldt, te betwisten. De weergoden zijn de atleten alvast gunstig gezind, want het belooft een zonnige en warme AA Drink Brussels CrossCup te worden. Nina Lauwaert is de favoriete bij de vrouwen. Titelverdediger Isaac Kimeli en Lander Tijtgat zijn op papier de favorieten bij de mannen.

Lees meer

Tijtgat: 'Dacht niet dat ik Kimeli kon afschudden'

10.02.2019

De Britse Kate Holt heeft zondag de maat genomen van Nina Lauwaert en Sofie Van Accom in de vijfde en voorlaatste manche van de CrossCup, in Rotselaar. Bij de mannen was de overwinning voor Lander Tijtgat, voor de Duitser Richard Ringer en Isaac Kimeli.

Lees meer

Britse Holt en Tijtgat aan het feest op AA Drink CrossCup Rotselaar

10.02.2019

De Britse Kate Holt en Lander Tijtgat hebben het zegegebaar mogen maken tijdens de AA Drink CrossCup in Rotselaar. Tijdens de voorlaatste van zes manches kregen de beste Belgen het knap lastig in internationaal gezelschap. Bij de vrouwen verschalkte Kate Holt onze landgenote Nina Lauwaert. Lander Tijgat verbaasde enigszins door weg te snellen van Europese toppers zoals Richard Ringer en Isaac Kimeli.

Lees meer

Belgische toppers krijgen sterke internationale tegenstand op AA Drink CrossCup in Rotselaar

07.02.2019

Zondag trekken de beste Belgische veldlopers hun spikes aan voor de vijfde en voorlaatste manche van de AA Drink CrossCup. Het Domein Ter Heide, beter bekend als de 'Plas van Rotselaar', vormt het strijdtoneel. Bovendien worden zondag ook de Vlaamse veldlooptitels uitgereikt. Maar er treden ook heel wat buitenlandse atleten aan in Rotselaar, met als absolute uitschieter de Duitser Richard Ringer.

Lees meer

Richard Ringer verschijnt aan de start van AA Drink CrossCup Rotselaar

02.02.2019

De AA Drink CrossCup in Rotselaar kan volgende week zondag uitpakken met een Europese topper. De Duitser Richard Ringer verschijnt aan de start om er onder meer Isaac Kimeli het vuur aan de schenen te leggen. Ringer was in 2018 de snelste Europeaan over 10.000m.

Lees meer