Nieuws

BK veldlopen met één week verplaatst door aangekondigde stormweer

21.02.2020

De Structabo CrossCup Brussel, tevens het BK veldlopen, van komende zondag wordt uitgesteld. Dat is het logische gevolg van de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - eerder vannamiddag - om alle parken tussen zaterdag- en zondagavond te sluiten uit vrees voor het aangekondigde stormweer. Het parcours van het BK loopt volledig door het Park van Laken.

Lees meer

Lander Tijtgat maakt terugkeer in het veld: 'Topvorm is er niet, maar heb er veel zin in'

21.02.2020

Lander Tijtgat kon tot nu toe geen enkele manche van de Stuctabo CrossCup 2019-2020 afwerken. Daar komt zondag verandering in, want de ancien is net op tijd in vorm om zich aan het BK veldlopen in het Park van Laken te wagen.

Lees meer

Wie trekt het laken naar zich toe in slotmanche Structabo CrossCup?

20.02.2020

Zondag staat in het Park van Laken de slotmanche van de Structabo CrossCup gepland, traditiegetrouw ook het BK in het veld. De strijd om de eindzege bij de mannen belooft razendspannend te worden. Op papier zijn er nog vijf mannen in de running om eindwinnaar te worden. Bij de vrouwen ligt voor Hanne Verbruggen de eerste eindzege binnen handbereik.

Lees meer

Soufiane Bouchikhi verdedigt Belgische veldlooptitel: 'Frisser aan de start'

20.02.2020

Soufiane Bouchikhi is de uittredende Belgische kampioen veldlopen die zondag op de Structabo CrossCup in Brussel voor twee op een rij gaat. Bouchikhi, die ook nog kans maakt op de eindzege in de CrossCup, liet de manche in Rotselaar links liggen. Zijn jongere broer Lahsene zegevierde er.

Lees meer

Reacties na de Structabo CrossCup in Rotselaar

09.02.2020

Lees hier de reactie van Kate Holt, Hanne Verbruggen, Lahsene Bouchikhi, Dieter Kersten en Tim Van de Velde na de Structabo CrossCup in Rotselaar.

Lees meer

Robin Hendrix: 'BK is leuke afsluiter van winterseizoen'

18.02.2020

Robin Hendrix was afgelopen winter heer en meester op de korte crossen van de Structabo CrossCup. Hendrix verscheen drie keer aan de start en won telkens met veel overmacht. De manche in Rotselaar liet hij links liggen omdat hij afgelopen weekend voor een uitje naar de indoorhal opteerde, mét succes, want Hendrix zette een 3.000m-PR neer. Zondag wil hij een leemte op zijn palmares vullen.

Lees meer

Schaeverbeke en Lonneux winnen korte Structabo CrossCup Rotselaar

09.02.2020

De korte cross van de Structabo CrossCup veldlopen in Rotselaar, tevens het Vlaams kampioenschap, is zondag gewonnen door Axana Schaeverbeke (24) bij de vrouwen en Oussama Lonneux (22) bij de mannen. Schaeverbeke ging er al bij de start vandoor, Lonneux haalde het in de spurt.

Lees meer

Holt en Bouchikhi maken zegegebaar in Rotselaar

09.02.2020

De Britse Kate Holt en Lahsene Bouchikhi hebben de Structabo CrossCup-manche in Rotselaar op hun naam geschreven. Holt haalde het na een inhaalrace van Hanne Verbruggen, die een stevige optie op eindwinst neemt dankzij haar tweede stek. Bouchikhi moest opboksen tegen de Brit Adam Hickey, maar haalde het in de slotronde.

Lees meer

Wie slaat zijn slag aan de Plas van Rotselaar?

06.02.2020

Zondag strijkt de Structabo CrossCup neer in Rotselaar voor de vijfde en voorlaatste manche van het circuit. Aan de 'Plas van Rotselaar' worden traditiegetrouw de Vlaamse veldlooptitels verdeeld. Bij de vrouwen wordt het vooral uitkijken of de Britse Kate Holt zich van een tweede opeenvolgende zege kan verzekeren in Rotselaar. Bij de mannen wordt het een open strijd.

Lees meer

Aangepaste uurregeling voor Structabo CrossCup in Rotselaar wegens weersvoorspellingen

07.02.2020

Wegens de verwachte gure weersomstandigheden is het programma van de Structabo CrossCup in Rotselaar ingekort.

Lees meer