X
Cretes de Spa Logo Cretes de Spa Logo

30.03.2019

Een zonovergoten Crêtes de Spa bijt de spits af

Op zaterdag 30 maart vond de 42e editie van de Lampiris Crêtes de Spa plaats. De opener van de Lampiris Nature Trail Series bleek opnieuw een geweldig succes.

Lees meer

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Adres

Sportcentrum WARFAAZ
Avenue Amédée Hesse 41
4900 Spa

Uurschema

Vrijdag 29 maart:

 • Afhalen deelnamepakketten (alle afstanden) van 17u tot 20u in het sportcentrum van La Fraineuse

Zaterdag 30 maart:

 • Vanaf 7u30 : afhalen polsbandje en ev. T-Shirt
 • 7u30-8u30 : vrij vertrek walk 10 km & 21 km

WALK 10 km:

 • 2 bevoorradingsposten (waarvan één aan de finish)
 • Start : Avenue Amédée Hesse (tussen 7u30 – 8u30)
 • Aankomst : Sportcentrum WARFAAZ

WALK 21 km:

 • 5 bevoorradingsposten (waarvan de laatste aan de finish)
 • Parcours in bosrijk gebied (25% verhard – 75% onverhard)
 • Start : Avenue Amédée Hesse (tussen 7u30-8u30)
 • Aankomst : Sportcentrum WARFAAZ
 • kleedkamers en douches
 • gratis bewaarplaats sporttassen
 • km-aanduiding
 • medaille aan de finish
 • kwalitatieve bevoorrading onderweg en aan de finish
 • parcoursbeschrijving op www.lampiriscretesdespa.be
 • Sportinez-verzekering tijdens de wandeling. Klik hier voor meer info.

Alle deelnemers kunnen vanaf dit jaar ook op vrijdag 29 maart tussen 17u en 20u hun polsbandje (en eventueel T-shirt) afhalen in het Sportcentrum WARFAAZ.

Op zaterdag 30 maart: Kom zeker goed op tijd want je moet voor de start nog een aantal zaken doen:

 • je polsbandje afhalen aan de hand van je e-ticket
 • met het T-shirtbonnetje dat je krijgt je T-shirt afhalen* (indien je een T-shirt hebt aangekocht)
 • je sporttas afgeven aan de "bewaring sporttas"
 • naar de startzone gaan

Opgelet: de polsbandjes worden niet thuis toegestuurd. Met je e-ticket (print of op smartphone) kan je op 29 maart tussen 17u en 20u en op 30 maart vanaf 7u30 in het Sportcentrum WARFAAZ (Avenue Amédée Hesse, 4900 Spa) je polsbandje afhalen.

Wie ingeschreven is via een groep (school, bedrijf of vereniging) kan zijn polsbandje niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de polsbandjes van de ganse groep.

*Opgelet: het aanduiden van de gewenste maat op het inschrijvingsformulier is louter informatief & geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

Je kan nog van naam of afstand wisselen. Hiervoor dien je je de dag zelf naar de helpdesk te begeven. Daar kan je mits betaling van het vermelde bedrag van afstand of naam wisselen.

Wisseltarieven
 • Naamswissel: € 5
 • Afstandswissel is gratis, u betaalt enkel de meerprijs voor de nieuwe afstand indien van toepassing. Om te minderen van afstand moet je niets betalen, om een grotere afstand te kunnen meedoen moet je het verschil in deelnameprijs voor de verschillende afstanden bijbetalen.
  • Bvb: je schreef je vooraf in voor de 10 km walk (aan 6 €), en je wil graag 21 km wandelen: je betaalt 11 € extra.

Door de startlocatie op de Avenue Amédée Hesse voor het Sportcentrum WARFAAZ zal deze baan doorheen de dag compleet afgesloten zijn.

We hebben parkeermogelijkheden voorzien langs de N629. Je neemt afrit nummer 8 (Spa/Jalhay) op de E42 en op het eerste rondpunt neem je de tweede afslag (rechtdoor dus). Blijf doorrijden tot je parkeerwachters tegenkomt die je een parkeerplaats zullen aanwijzen. Een gratis shuttlebus brengt je vervolgens naar La Fraineuse (deze shuttlebus rijdt van 8u tot 18u).

In het sportcentrum van La Fraineuse zijn er aparte kleedkamers en douches voor mannen en vrouwen voorzien.

Vanaf 8u00 kan je je sporttas afgeven aan de "bewaring sporttas". Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer met "vestiairesticker" je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van de Lampiris Crêtes de Spa. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als lopers, hebben ze ook een uitstekende gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Zoek hier na het event je foto's op

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

Trainingsschema voor 21 km Crêtes de Spa : KLIK HIER.

Silva Hotel Spa-Balmoral****

Op 5 minuten rijden van het sportcentrum 'La Fraineuse' bevindt zich het 4-sterrenhotel "Silva Spa Balmoral". Het hotel biedt een panoramisch uitzicht over het dal en het meer van Warfaaz en beschikt over een eigen wellness centrum waardoor het een ideale locatie is om je klaar te stomen voor de Crêtes de Spa of om nadien rustig op adem te komen en te relaxen.

Als deelnemer kan je bovendien genieten van een extra voordelig tarief voor je verblijf de avond voor de Lampiris Crêtes de Spa, op vrijdag 29 maart.

" LE PACK DU SPORTIF "
 • Overnachting in een standaard kamer
 • Een uitgebreid ontbijt met een selectie van producten om in topvorm aan de start te staan
 • Een buffet Crêtes de Spa met keuze uit 2 pasta's en salade, een drankje (non-alcoholisch) en fruit
 • Toegang tot de hotelwellness

Tarief :

Single kamer : 130 euros
Double kamer : 160 euros
Toeristenbelasting per nacht per persoon : 0,90 €

Meer info: www.silvahotelspabalmoral.be, via telefoon +32 87 79 32 50 of via email info@silvahotel.be.


Hotel Ecuries de la Reine

Voor informatie over beschikbaarheid van een kamer, neem je best contact op : info@ecuries.be of Tel +32(0)80 785 799

Aanbod voor de sportieveling : 3-gangen menu aan 25 € pp

Adres:
La Gleize 17-23
4987 La Gleize
auxecuriesdelareine.be

Thermes de Spa

Bij vertoon van je borstnummer kan je genieten van een voordeeltarief bij een bezoek aan de 'Thermes de Spa'. Je betaalt slechts €12 in plaats van de normale €20. Deze actie is geldig bij een bezoek tussen 30 maart 2019 tot en met 5 april 2019.

Thermes de Spa
Colline d'Annette et Lubin
4900 SPA
Tel: +32(0)87 77 25 60

Natagora

Aanwezig in de hele Federatie Wallonië-Brussel, Natagora beschikt over talrijke natuurgebieden, verspreid over 5 000 ha. Het groot doel van de vereniging is de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen en tot het herstel van een beter evenwicht tussen de mens en de natuur bij te dragen.

Meer info: https://www.natagora.be/membre

Wist je dat? Bij je inschrijving kan je een uniek Lampiris Crêtes de Spa 2019 T-shirt bestellen voor slechts 12 euro. Opgelet: dit T-shirt is in beperkte oplage beschikbaar en wordt verkocht to einde voorraad! Voor elke verkochte T-shirt gaat er automatisch 3 euro naar Natagora !

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Golazo Sports
Schoebroekstraat 8
3583 Paal-Beringen
België
Golazo