X
Cretes de Spa Logo Cretes de Spa Logo

30.03.2019

Een zonovergoten Crêtes de Spa bijt de spits af

Op zaterdag 30 maart vond de 42e editie van de Lampiris Crêtes de Spa plaats. De opener van de Lampiris Nature Trail Series bleek opnieuw een geweldig succes.

Lees meer

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Adres

Sportcentrum WARFAAZ
Avenue Amédée Hesse 41
4900 Spa

Uurschema

Vrijdag 29 maart:

 • Afhalen deelnamepakketten (alle afstanden) van 17u tot 20u in het sportcentrum van La Fraineuse

Zaterdag 30 maart:

 • Vanaf 7u30 : afhalen borstnummer en ev. T-shirt
 • 9u00 : start 55km (sluiting finish om 18u)
 • 10u30 : start 33km (sluiting finish om 18u)

Opgelet: Om het groene karakter van de Lampiris Crêtes de Spa extra te ondersteunen, zullen deelnemers aan de Trail 33 km & 55 km verplicht zijn om herbruikbare bekers te gebruiken. Er zullen dus geen wegwerpbekers beschikbaar zijn op de bevoorradingsposten.  Lopers die niet in het bezit zijn van zo’n beker kunnen deze ter plaatse voor de wedstrijd in de inschrijvingshal kunnen aankopen voor €3.

Voor de 33km en 55km is er geen aparte startbox en vragen we aan de favorieten om vooraan plaats te nemen.

CONTROLEPOSTEN

Op elke bevoorradingspost wordt ook een controlepost voorzien. Dit om ons ervan te verzekeren dat alle deelnemers effectief die controlepost gepasseerd zijn. Zorg er aub voor dat u zeker over deze matten loopt. Indien dit niet het geval is, gaat de organisatie ervan uit dat u problemen heeft of in nood verkeert en zal ze trachten u te contacteren.

Indien u uit de wedstrijd dient te stappen, begeef u dan naar de dichtstbijzijnde bevoorradingspost waar een shuttle klaar staat om u terug naar Sportcentrum WARFAAZ te vervoeren. Hoe dan ook gelieve STEEDS de organisatie te verwittigen op het noodnummer dat u op de achterzijde van uw borstnummer vindt!

Beide afstanden zijn officiële kwalificatietrails voor de UTMB.

TRAIL 33 km:

 • Parcours in bosrijk gebied (1000 m positieve hoogtemeters)
 • 4 bevoorradingsposten (waarvan de laatste aan de finish)
 • Tijdslimiet : 7u30 (finish sluit om 18u) – ruiters te paard sluiten de wedstrijd af
 • 1 ITRA-punt
Bekijk het profiel

TRAIL 55 km:

 • Parcours in bosrijk gebied (2060m positieve hoogtemeters)
 • 5 bevoorradingsposten (waarvan de laatste aan de finish)
 • Tijdslimiet 9u (finish sluit om 18u) – ruiters te paard sluiten de wedstrijd af
 • 3 ITRA-punten
Bekijk het profiel
 • kleedkamers en douches
 • gratis bewaarplaats sporttassen
 • km- en tijdsaanduiding
 • kwalitatieve bevoorrading onderweg en aan de finish
 • medaille aan de aankomst
 • uitslagen beschikbaar op www.lampiriscretesdespa.be vanaf zaterdag 30 maart 's avonds
 • parcoursbeschrijving op www.lampiriscretesdespa.be
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijden. Klik hier voor meer info.
 • elektronische chip voor deelnemers
 • gratis finishermovie
 • gepersonaliseerd borstnummer voor deelnemers (indien ingeschreven ten laatste op maandag 18 maart)
 • Finisher T-shirt voor de TRAIL 55 km

Uurschema

 • 14u45 : podium mannen Trail 55km & 33km
 • 15u15 : podium vrouwen Trail 55km & 33km

Enkel de eerste 3 per afstand zullen een prijs krijgen. Daarenboven zullen de 3 eerste aan de finish als winnaar aangeduid worden. De nettotijd zal enkel nog voor de officiële resultaten gebruikt worden. Het is dus belangrijk dat snelle lopers vooraan starten!
Opgelet: de Helpdesk heeft geen toegang tot het internet: het is dus niet mogelijk om ter plekke resultaten op te zoeken.

Alle deelnemers kunnen vanaf dit jaar ook op vrijdag 29 maart tussen 17u en 20u hun borstnummer en eventueel T-shirt afhalen in het Sportcentrum WARFAAZ.

Op zaterdag 30 maart: Kom zeker goed op tijd want je moet voor de start nog een aantal zaken doen:

 • je borstnummer afhalen aan de hand van je e-ticket
 • met het T-shirtbonnetje dat je krijgt je T-shirt afhalen* (indien je de Trail 55km loopt of een T-shirt hebt aangekocht)
 • je startnummer opspelden
 • je sporttas afgeven aan de "bewaring sporttas"
 • naar de startzone gaan

Opgelet: de borstnummers worden niet thuis toegestuurd. Met je e-ticket (print of op smartphone) kan je op 29 maart tussen 17u en 20u en op 30 maart vanaf 7u30 in het Sportcentrum WARFAAZ (Avenue Amédée Hesse, 4900 Spa) je borstnummer met chip afhalen.

Wie ingeschreven is via een groep (school, bedrijf of vereniging) kan zijn borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de ganse groep.

*Opgelet: het aanduiden van de gewenste maat op het inschrijvingsformulier is louter informatief & geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

Je kan nog van naam of afstand wisselen. Hiervoor dien je je de dag zelf naar de helpdesk te begeven. Daar kan je mits betaling van het vermelde bedrag van afstand of naam wisselen.

Wisseltarieven
 • Naamswissel: € 5
 • Afstandswissel is gratis, u betaalt enkel de meerprijs voor de nieuwe afstand indien van toepassing

Door de startlocatie op de Avenue Amédée Hesse voor het Sportcentrum WARFAAZ zal deze baan doorheen de dag compleet afgesloten zijn.

We hebben parkeermogelijkheden voorzien langs de N629. Je neemt afrit nummer 8 (Spa/Jalhay) op de E42 en op het eerste rondpunt neem je de tweede afslag (rechtdoor dus). Blijf doorrijden tot je parkeerwachters tegenkomt die je een parkeerplaats zullen aanwijzen. Een gratis shuttlebus brengt je vervolgens naar La Fraineuse (deze shuttlebus rijdt van 8u tot 18u).

In het sportcentrum van La Fraineuse zijn er aparte kleedkamers en douches voor mannen en vrouwen voorzien.

Vanaf 8u00 kan je je sporttas afgeven aan de "bewaring sporttas". Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer met "vestiairesticker" je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

De tijdsmeting van de Crêtes 21 km en de Jogging 10 km gebeurt door middel van een elektronische chip. Deze chip meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname. Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen.

Zorg ervoor dat je je borstnummer vooraan op de borst speldt om een goede tijdsregistratie te garanderen.

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van de Lampiris Crêtes de Spa. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als lopers, hebben ze ook een uitstekende gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Zoek hier na het event je foto's op

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

Trainingsschema voor 21 km Crêtes de Spa : KLIK HIER.

Silva Hotel Spa-Balmoral****

Op 5 minuten rijden van het sportcentrum 'La Fraineuse' bevindt zich het 4-sterrenhotel "Silva Spa Balmoral". Het hotel biedt een panoramisch uitzicht over het dal en het meer van Warfaaz en beschikt over een eigen wellness centrum waardoor het een ideale locatie is om je klaar te stomen voor de Crêtes de Spa of om nadien rustig op adem te komen en te relaxen.

Als deelnemer kan je bovendien genieten van een extra voordelig tarief voor je verblijf de avond voor de Lampiris Crêtes de Spa, op vrijdag 29 maart.

" LE PACK DU SPORTIF "
 • Overnachting in een standaard kamer
 • Een uitgebreid ontbijt met een selectie van producten om in topvorm aan de start te staan
 • Een buffet Crêtes de Spa met keuze uit 2 pasta's en salade, een drankje (non-alcoholisch) en fruit
 • Toegang tot de hotelwellness

Tarief :

Single kamer : 130 euros
Double kamer : 160 euros
Toeristenbelasting per nacht per persoon : 0,90 €

Meer info: www.silvahotelspabalmoral.be, via telefoon +32 87 79 32 50 of via email info@silvahotel.be.


Hotel Ecuries de la Reine

Voor informatie over beschikbaarheid van een kamer, neem je best contact op : info@ecuries.be of Tel +32(0)80 785 799

Aanbod voor de sportieveling : 3-gangen menu aan 25 € pp

Adres:
La Gleize 17-23
4987 La Gleize
auxecuriesdelareine.be

Thermes de Spa

Bij vertoon van je borstnummer kan je genieten van een voordeeltarief bij een bezoek aan de 'Thermes de Spa'. Je betaalt slechts €12 in plaats van de normale €20. Deze actie is geldig bij een bezoek tussen 30 maart 2019 tot en met 5 april 2019.

Thermes de Spa
Colline d'Annette et Lubin
4900 SPA
Tel: +32(0)87 77 25 60

Natagora

Aanwezig in de hele Federatie Wallonië-Brussel, Natagora beschikt over talrijke natuurgebieden, verspreid over 5 000 ha. Het groot doel van de vereniging is de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen en tot het herstel van een beter evenwicht tussen de mens en de natuur bij te dragen.

Meer info: https://www.natagora.be/membre

Wist je dat? Bij je inschrijving kan je een uniek Lampiris Crêtes de Spa 2019 T-shirt bestellen voor slechts 12 euro. Opgelet: dit T-shirt is in beperkte oplage beschikbaar en wordt verkocht to einde voorraad! Voor elke verkochte T-shirt gaat er automatisch 3 euro naar Natagora !

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Golazo Sports
Schoebroekstraat 8
3583 Paal-Beringen
België
Golazo