X

Crêtes de Spa - special edition 2021

Het zijn vreemde tijden, die maken dat we de 43e Crêtes de Spa wat anders gaan aanpakken dan gewoonlijk... dit jaar dus een "special edition", met de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 verschillende dagen. Vrijdag gaan we voor een nocture wat het parcours van 10 km en 21 km betreft voor lopers. Op zaterdag en zondag zijn ook de wandelaars welkom voor 10 of 21 km in de prachtige omgeving van Spa, voor de (trail)runners bieden we ook de trail van 33 km aan.

MYPAGE TIPS & TRICKS UITSLAGEN

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Vrijdag 25 juni - nocturne

Adres

La Fraineuse
Avenue Amédée Hesse 41
4900 Spa

10 km (+/-257 D+) - 21 km (+/-592 D+) (enkel RUN - geen WALK)

Vrije start binnen je tijdsblok

Voor uw veiligheid vragen we met aandrang om de app 112 op uw smartphone te installeren. Deze app laat toe uw exacte locatie te bepalen voor de hulpdiensten mocht u in de problemen komen onderweg. Meer info over deze app : APP 112 BE

9 waves

  • 18u (10km + 21km)
  • 18u20 (10km + 21 km)
  • 18u40 (10km + 21km)
  • 19u (10km + 21km)
  • 19u20 (10km + 21km)
  • 19u40 (10km + 21km)
  • 20u (10km)
  • 20u20 (10km)
  • 20u40 (10km) – laatste deelnemer start om 21u.

Frontale lamp VERPLICHT!

Afhalen borstnummer ter plaatse max 15 min. voor je start. Kom zeker niet te vroeg naar de eventsite. Ben je vroeg? Wacht aub dan even in je wagen.

FINISH sluit om 22u30.

Was je reeds ingeschreven voor de editie van 2020 die helaas niet kon doorgaan en wil je van afstand of naam wisselen, dan moet je dit doorgeven via info@golazo.com voor 14 juni 2021. Het is de dag zelf NIET mogelijk om van naam of afstand te wisselen.

Er is dit jaar uitzonderlijk geen mogelijkheid om de douches en kleedkamers van La Fraineuse te gebruiken.

Er is ook geen bewaarplaats sporttassen, je laat je sporttas dus best in je auto.

De tijdsmeting gebeurt door middel van een elektronische chip. Deze chip meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname. Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen.

Zorg ervoor dat je je borstnummer vooraan op de borst speldt om een goede tijdsregistratie te garanderen.

GPX

10 km - 21 km

GPX-files enkel toegankelijk op wedstrijddag (privé domein in het parcours) .

PDF

10 km - 21 km

Hoogteprofielen

21km

Je kan je parkeren aan de Avenue Amedée Hesse. Wees hoffelijk en parkeer je zodanig dat andere lopers ook nog plaats hebben 😊

Gelieve ZEKER NIET de parking voor Sportcentrum Warfaaz te gebruiken, dat is momenteel een vaccinatiecentrum.

Sportograf zal 3 dagen aanwezig zijn om de mooiste actiefotos te schieten.

Je kan deze terugvinden via deze link sportograf.com/event/7030

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Minimum leeftijd voor de Crêtes 21 km : 16 jaar op 25/06/2021.

FAQ

Als organisatie hebben we een nieuw format uitgewerkt om de veiligheid en het comfort van onze deelnemers te maximaliseren. Heel wat van deze maatregelen worden uitvoerig beschreven in deze FAQ.

Vrije start in het door jouw gekozen tijdslot

Je inschrijving blijft geldig voor één van deze nieuwe data.

Kan je niet aanwezig zijn op deze nieuwe data? Dan wordt je inschrijving automatisch overgezet naar de editie van 2022. Je hoeft hiervoor verder niets te doen.
Was je ingeschreven voor de TRAIL 55 km die niet doorgaat tijdens deze speciale editie, dan wordt je inschrijving hiervoor automatisch overgezet naar 2022.

Omwille van extra maatregelen i.v.m. COVID-19 is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven.

Om de regels rond social distance en de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan het door jou gekozen tijdslot. Binnen jouw tijdslot van 20 min. kan je vrij starten. Voor de lopers begint de tijd te lopen vanaf het moment dat je de timingmat ter hoogte van de start passeert. Binnen jouw tijdsslot kies je er zelf voor wanneer je over deze mat loopt.

Ja! Op het parcours van de 21 km krijg je boven aan de skipiste water aangeboden.
Loop je de 33 km TRAIL, dan krijg je 2 bevoorradingen met water. Vergeet je herbruikbare beker zeker niet mee te nemen, we bieden GEEN wegwerpbekers aan op het parcours.
Uiteraard is er aan de finish ook een eindbevoorrading.

Je bent al ingeschreven voor één van de afstanden maar wilt dit graag wijzigen? (Bv. van 21 km naar 10 km) Neem dan ten laatste één week voor je start contact op met info@golazo.com.

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor en na je wandeling/looptocht. Tijdens je deelname zelf is een mondmasker niet verplicht.

Er zullen deze editie uitzonderlijk geen kleedkamers / douches ter beschikking zijn.

Dit is niet mogelijk omdat we concentratie van deelnemers op 1 locatie moeten vermijden. Laat je sporttas bij voorkeur in je eigen wagen.

Jazeker, hou je hond te allen tijde aan de leiband aub.

Natagora

Aanwezig in de hele Federatie Wallonië-Brussel, Natagora beschikt over talrijke natuurgebieden, verspreid over 5 000 ha. Het groot doel van de vereniging is de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen en tot het herstel van een beter evenwicht tussen de mens en de natuur bij te dragen.

Meer info: https://www.natagora.be/membre

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE

Golazo Sports
Schoebroekstraat 8
3583 Paal-Beringen
België
Golazo