De grote markt in Herentals werd zondag volledig ingepalmd door de Classico Boretti. De 4e editie van het wielerevenement dat volledig in het teken staat van Boretti lokte maar liefst 3400 deelnemers naar Herentals, een record.

Het record van 2800 deelnemers van vorige editie werd dit jaar met 3400 inschrijvingen ruimschoots verbeterd. De deelnemers konden kiezen uit vier verschillende afstanden: 70, 123, 169 of de familietocht van 47 kilometer. Onderweg en aan start en aankomst werden de deelnemers verwend door partner LU, die met tal van koekjes de bevoorrading verzorgde. Voor diegene die voor de familietocht kozen had Ijsboerke nog een leuk extraatje in petto. Zij werden namelijk getrakteerd op een ijsje.

De populairste afstand was die van de 123 km. Maar liefst 1300 sportievelingen kozen voor de tocht die hen, net zoals de tocht van 169 km, meenam tot in het Hageland. Verder was het voor de deelnemers volop genieten van de prachtige Kempen. De weergoden waren de Classico Boretti ook gunstig gezind want op één korte regenbui na was het ideaal fietsweer.

Voor de deelnemers die voor 18 juli inschreven had hoofdsponsor Boretti net als tijdens de vorige edities een Boretti wielershirt voorzien. Na de roze, gele en grijze shirts van de afgelopen jaren was het dit jaar een mooi blauw shirt.

We willen graag alle deelnemers, sponsors en vrijwilligers bedanken voor een andermaal geslaagde editie. We hopen jullie dan ook allemaal volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen!