Praktische info

Deelnamepakket

Programma & locatie

Startprocedure in waves

Afhalen deelnemersbadge

Herbruikbare bekers

Bereikbaarheid & parking

Iedereen die individueel is ingeschreven en waarvan de organisatie het e-mailadres heeft, heeft intussen een persoonlijke e-mail met daarop zijn/haar startnummer ontvangen.

Met dit mailtje kan het fysieke borstnummer afgehaald worden op zondag 29 maart op het Paradeplein in de Leopoldskazerne.

Heb je geen e-mail ontvangen? Geen nood! Hieronder vind je de deelnemerslijsten. Zoek je nummer op, onthoud dit en kom samen met een identificatiebewijs (rijbewijs of paspoort) je borstnummer en chip afhalen. Je hoeft hiervoor dus geen nieuwe bevestigingsmail bij de organisatie op te vragen.

Deelnemers die ingeschreven zijn via hun bedrijf of vereniging moeten zich wenden tot de groepsverantwoordelijke, die ondertussen ook een bevestigingsmail heeft ontvangen en die het totale deelnemerspakket gezamenlijk afhaalt. Lopers die in groep deelnemen kunnen hun borstnummer niet individueel afhalen.

De start verloopt in 10 waves. De deelnemers worden opgedeeld op basis van hun startnummer.

Bekijk hier de deelnemerslijst

Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer naar Brussel voor de Alpro Urban Walk Brussels.
De start- & finish (Beurs) bevinden zich op 10 minuten wandelen van het station Brussel Centraal. Wie met de trein komt, kan dus vlakbij de eventsite uitstappen! Klik hier voor de dienstregeling : www.nmbs.be.

Vlakbij de Beurs zijn er verschillende metro-, bus- en tramhaltes. Klik hier voor de dienstregelingen: www.mivb.be.

Kom je toch met de wagen? Maak dan gebruik van een van de nabijgelegen (betaal)parkings:

  • Parking Albertine-Square, Gerechtsplein 16
  • BePark Parking Grote Markt, Van Arteveldestraat 26,
  • Parking Grote Markt, Keizerinlaan
  • Parking Ecuyer, Schildknaapsstraat 11

De Alpro Urban Walk Brussels is een unieke ontdekkingstocht door de stad. Een parcours van zo'n 11 km leidt je langs en door bijzondere gebouwen. Naast beroemde Brusselse locaties kom je op zondag 8 december ook op verborgen plekjes.

Starten en finishen doen we bij de Beurs van Brussel. De overige locaties worden één voor één vrijgegeven in de volgende maanden.

Alles wat Brussel bijzonder maakt ontdek je op zondag 8 december!

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van de Brugge Urban Trail. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als lopers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Hieronder kan je na de loop je persoonlijke foto's opzoeken!

Huis van de Europese Geschiedenis

Dit innovatieve museum is een project van het Europees Parlement. Het is een uitzonderlijke plek om jezelf onder te dompelen in de geschiedenis van Europa, van de grote revoluties tot vandaag. Met inhoud komende van meer dan 300 musea over de hele wereld biedt het een uniek transnationaal perspectief op ons verleden. Het museum is gevestigd in een gebouw in art-decostijl typische voor Brussel.

www.europarl.europa.eu

Museum van de Nationale Bank

Het museum van de Nationale Bank is een verborgen parel. Snuif de sfeer op van het 19de-eeuwse bankgebouw, dat onlangs volledig werd gerestaureerd. Enorme glazen koepels en lichte tinten zorgen dat het gebouw haast modern aanvoelt. Geld in alle vormen en kleuren zijn de rode draad van je wandeling door dit bijzondere gebouw.


Foto: House of European History


Foto: Patrick Van den Branden

Europees Parlement: Europe Station

In dit informatiepunt ontdek je alles dat je moet weten om het meeste uit je bezoek aan het Europees Parlement en Brussel te halen. Station Europe bevindt zich in het oude neoklassieke treinstation Brussel-Luxemburg.

Beurs van Brussel

In het majestueuze gebouw waar eind 19de eeuw goederen-, wissel- en fondsenoperaties werden uitgevoerd, haal je op 8 december je startnummer op en start je je Urban Walk Brussels. Een toer door het prachtige gebouw leidt je tot de 3de verdieping.


Foto: Tomas Sisk


Foto: Tomas Sisk

Chocolate Museum

Bij Choco-Story Brussels leer je hoe de Maya's en de Azteken cacaobomen teelden, hoe de cacaoboon Europa veroverde en vooral... hoe cacao wordt omgezet in chocolade. Chocolade proeven, hoe kan het anders, doe je hier ook!

Bozar

Wie in België over cultuur spreekt, kan niet om het Paleis voor Schone Kunsten, nu Bozar, heen. Het is een architecturaal meesterwerk van de Belgische architect Victor Horta. Bozar is voor een groot deel geklasseerd als historisch monument en telt maar liefst meer dan 33.000 m² beschikbare oppervlakte.


Foto: Tomas Sisk


Foto: J. Lateur

Botanique

Tot de jaren '30 was de Botanique een plantentuin in het hart van Brussel. Vandaag is het een van de meest actieve en drukst bezochte culturele instellingen van Brussel. Deze unieke site, die hedendaagse cultuur en historische architectuur combineert, heeft zich door de jaren heen gevestigd als een belangrijke instelling op het Belgische en internationale toneel op het gebied van concerten en kunsttentoonstellingen.

Koninklijk Theater Toone

Sinds 1830 wordt er in het Koninklijk Theater Toone in het Brussels Vloms volkstheater gespeeld. In een geklasseerd huis (1696) binnen de perimeter van het Unesco-erfgoed van de Grote Markt kunnen toeschouwers proeven grote toneelklassiekers zoals Tijl Uilenspiegel, De Drie Musketiers en Romeo en Julia.


Foto: Anne-Christine Dusart


Foto: Eric Danhier

Vlaams Parlement

Na een doortocht van het Bezoekerscentrum krijg je dé sportieve uitdaging van de dag. Je beklimt het Atrium tot op de 6e verdieping waar je een schitterend uitzicht krijgt over de Brusselse skyline. De passage brengt je verder langs de bekende koepelzaal en de Anna Bijnszaal. Kortom, treed in de voetsporen van Linda De Win en ontdek het Vlaams Parlement vanop de eerste rij!

Crowne Plaza

In 1908 werd de eerste steen gelegd van Hotel Palace, nu het Crowne Plaza Hotel. Het gebouw van 7 verdiepingen werd in de pers vergeleken met de 'wolkenkrabbers' van Chicago en New York en geldt als het eerste in zijn soort in Brussel.


Foto: Anne-Christine Dusart


Photo: Crowne Plaza

Stadhuis

Moeten we het stadhuis nog voorstellen? Prachtig gebouw in gotische stijl aan het mooiste plein van de wereld. Waan je even Rode Duivel op het balkon en zwaai al je fans toe.