Praktische info

Deelnamepakket

Steun Plan International België en ontvang een leuk gadget ter plaatse!

Programma & locatie

Startprocedure in waves

Geen tijdsopname

Afhalen borstnummer en T-shirt

Kleedkamers & bewaarplaats sporttassen

Ontbijt

Bevoorrading

Bereikbaarheidsinfo

Bewonersinfo


Veilig sporten

Iedereen die individueel is ingeschreven en waarvan de organisatie het e-mailadres heeft, heeft intussen een persoonlijke e-mail met daarop zijn/haar startnummer ontvangen.

Met dit mailtje kan het fysieke borstnummer afgehaald worden op zondag 29 maart op het Paradeplein in de Leopoldskazerne.

Heb je geen e-mail ontvangen? Geen nood! Hieronder vind je de deelnemerslijsten. Zoek je nummer op, onthoud dit en kom samen met een identificatiebewijs (rijbewijs of paspoort) je borstnummer en chip afhalen. Je hoeft hiervoor dus geen nieuwe bevestigingsmail bij de organisatie op te vragen.

Deelnemers die ingeschreven zijn via hun bedrijf of vereniging moeten zich wenden tot de groepsverantwoordelijke, die ondertussen ook een bevestigingsmail heeft ontvangen en die het totale deelnemerspakket gezamenlijk afhaalt. Lopers die in groep deelnemen kunnen hun borstnummer niet individueel afhalen.

De start verloopt in 10 waves. De deelnemers worden opgedeeld op basis van hun startnummer.

Bekijk hier de deelnemerslijst

Liefst zien we jullie per fiets, te voet of met het openbaar vervoer komen. De start bevindt zich op 1,5 km van het station van Brugge. Kom je toch met de wagen, dan raden we je aan om zeker de website van stad Brugge te raadplegen: www.brugge.be/parkeren.
Fietsenstallingen: Simon Stevinplein en Burg

Run

Na 6 succesvolle edities kunnen we haast niet wachten op de volgende editie! Op zondag 10 november is de Brugse binnenstad hét decor voor de Brugge Urban Trail®, een uniek loopevenement over 10km (of 6km) langs en door tal van belangrijke Brugse gebouwen. Voor iedereen die van het stadsleven houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is de Keytrade Bank Urban Trail® Brugge een must! Dit jaar zijn er 5.000 plaatsen beschikbaar.

De Keytrade Bank Urban Trail® Brugge is meer dan een loopwedstrijd, het is ware ontdekkingstocht op loopschoenen. Het prachtige erfgoed van de binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een ongeziene sfeer onder de deelnemers.

Alles wat Brugge bijzonder maakt, ontdek je op zondag 10 november. Dit jaar pakken we opnieuw uit met een heleboel toplocaties. Andere nieuwe locaties geven we in de loop van september en oktober één voor één vrij.

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van de Brugge Urban Trail. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als lopers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Hieronder kan je na de loop je persoonlijke foto's opzoeken!

Parcours

Weylerkazerne

Dit voormalige Theresianenklooster werd gebouwd op het einde van de 17de eeuw in opdracht van de zusters Theresianen. In het begin van de 19de eeuw werd het klooster in gebruik genomen als militair hospitaal en kazerne. Na de Eerste Wereldoorlog kreeg het klooster de huidige naam 'Weylerkazerne'. Vanaf de jaren '60 was het klooster in publieke eigendom en huisvestte het verschillende overheidsdiensten. In de jaren '90 kwam het gebouw in privéhanden en bleef het leeg staan.

Binnenkort wordt deze site omgevormd tot woongelegenheden, het is dus je laatste kans om door dit unieke gebouw in zijn huidige staat te lopen!

Gerechtsgebouw

De perfecte gelegenheid om eens een kijkje te nemen in het Gerechtsgebouw! Je vindt er oa de Politierechtbank, de Correctionele Rechtbank en de Rechtbank van Eerste Aanleg. In dit gebouw zijn maar liefst 21 zittingzalen, hopelijk moeten jullie hier na deze passage niet meer komen...Het Gerechtsgebouw opende in 1985 en heeft een totale oppervlakte van maar liefst 44.500 m2.

Kruispoort

De prachtige Kruispoort is één van de overgebleven stadspoorten van Brugge en dateert uit 1400. De Hellebardiers, de oudste Vlaamse schermersgilde, beoefent hier de schermsport. Je kan hen in actie zien tijdens de doortocht door dit gebouw.

Het Stedelijk Conservatorium

De geschiedenis van dit conservatorium start in 1847 en is gevestigd in enkele historische gebouwen midden in het centrum van Brugge. Muziek, woord en dans zijn hier helemaal thuis, en op zondag 10 november zijn ook lopers welkom!

Oud Militair Hospitaal

2e "abandoned place" op het parcours in Brugge : het Oud Militair Hospitaal aan de Peterseliestraat. Dit ziekenhuis met een capaciteit van 144 bedden had op twee niveaus ziekenzalen voor soldaten en in de hoofdvleugel kamers voor officieren en onderofficieren.
Deze voormalige kazerne/ziekenhuis wordt in 2020 omgebouwd tot sociale woningen en appartementen. Ook hier kan dit de laatste gelegenheid zijn om dit gebouw in de huidige staat te betreden....

Boksloods

Een 2e locatie van 'vergane glorie' op ons parcours ! Deze voormalige bokszaal aan de Groenestraat gaf vroeger onderdak aan turnclub Rust Roest en Bokskring Wimme Boxing. Ook de paardenkoetsen van Stad Brugge vonden hier ooit onderdak. Momenteel staat het gebouw leeg, maar er zijn ambitieuze toekomstplannen voor een nieuwe woonwijk.

Het Stadhuis

Eén van de oudste stadhuizen in de Nederlanden. Het heeft een rijke geschiedenis achter de rug, en ook vandaag nog klopt hier het politieke hart van de stad.
Maandelijks komt de Brugse gemeenteraad hier samen in de Gotische Zaal, die trouwens ook als trouwzaal dienst doet.

De republiek

De Republiek is een knooppunt in het hart van de stad waar cinema, cultuur, lekker eten & drinken, creativiteit en ondernemen elkaar ontmoeten. Een dynamische plek met good vibes all over the place, van het adembenemend dakkantoor tot de groene oase op het gigantisch terras.