Beveren is de gaststad van de start van de BinckBank Tour 2019 op maandag 12 augustus. Die openingsrit wordt een echte grensrit door de polders en polderdorpen op de grens van Oost-Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen. De aankomst ligt in Hulst, waar op zondagavond ook de ploegenpresentatie plaatsvindt.

De eerst rit van de BinckBank Tour, de enige UCI WorldTour wielerronde van de Lage Landen, loopt bijna uitsluitend over het grondgebied van de Linielandgemeenten Beveren, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Hulst. Het peloton krijgt na de start in Beveren ruim 167km vlakke wegen voor de wielen geschoven, door polderdorpen, langs Doel en de rand van de Antwerpse haven en flirt dus de hele tijd met de Belgisch-Nederlandse grens.

Blikvanger wordt ongetwijfeld de meervoudige passage langs het Verdronken Land van Saeftinghe: een beschermd natuurgebied in het Schelde-estuarium, met maar liefst 3.600 ha. brakwatergetijdenschor, uniek in Europa! De Gouden Kilometer - mogelijk scherprechter in de strijd om de eerste Binck leiderstrui - ligt aan de watertoren in het Spaans Kwartier in De Klinge (Sint-Gillis-Waas), op 8,8 km van de finish in Hulst.

Op zondag 11 augustus in de vooravond wordt op de Markt van Hulst het volledige peloton voor de BinckBank Tour 2019 aan het publiek voorgesteld. Een week later, op zondag 18 augustus, krijgt de BinckBankTour zijn beslag in Geraardsbergen en kennen we de eindwinnaar.

Maaike De Rudder, burgemeester van Sint-Gillis-Waas, ziet de BinckBank Tour graag komen: "Wij zijn als sportieve gemeente dankbaar dat de wielrenners in onze gemeente passeren. Zo maakt iedereen, wielrenners en toeschouwers, kennis met - wat wij al weten - het mooie Sint-Gillis-Waas. De tour zet onze gemeente op de kaart."

Marc Van de Vijver, burgemeester van startstad Beveren: "Beveren is niet alleen een koers- of zelfs voetbalgemeente, maar een regelrechte sportgemeente. Beveren ademt sport: hier vindt elke sporter, recreatief of professioneel, een sportclub en een sportinfrastructuur op zijn of haar maat. Dat is iets waar we bewust aan bouwen."

Ook zijn collega-burgemeester van Hulst, Jan-Frans Mulder, onderstreept het wielerhart van zijn gemeente: "Na drie sensationele edities van de Vestingcross, kan het niet mooier dan dat de BinckBank Tour de gemeente Hulst aandoet. In Hulst vieren we het leven, en sportspektakels passen daar prima bij. Meer dan graag stellen we onze unieke entourage, zoals onze vestingwerken, ons formidabele poldergebied en Scheldedijk -met zicht op grote zeeschepen- beschikbaar. Dat tezamen met ons Bourgondische karakter, maakt het tot een feest. Wees welkom in Hulst!"

Stany De Rechter, burgemeester van Stekene: "Stekene draagt wielrennen reeds lang heel diep in haar hart. We hebben prachtige en authentieke koersen met geschiedenis. Laat ons niet vergeten dat Eddy Merckx zijn laatste koers, de Omloop van het Waasland, in Kemzeke reed en de laatste kasseien van zijn carrière daar aan de lijve ondervond. Koers is een feest. Dat bleek ook toen de Tour de France in 2001 ons dorp passeerde: kermis! Het grensoverschrijdend karakter van de organisatie zorgt daarenboven voor een dimensie méér met onze (Zeeuws-)Vlaamse buren.