Jasper Stuyven heeft op de Vesten in Geraardsbergen de slotetappe van de BinckBank Tour gewonnen. De renner van Trek-Segafredo rondde een solo succesvol af. Tom Dumoulin verzekerde zich met een derde plaats van de eindzege.

De slotrit van Essen naar Geraardsbergen werd gekleurd door een ontsnapping met zeven. Tony Martin (Katusha) trok net als zaterdag in het offensief en kreeg Elia Viviani (Team Sky), Robert Jay Thomson (Dimension Data), Grega Bole (Bahrain Merida), Elmar Reinders (Roompot - Nederlandse Loterij), Kenny Dehaes (Wanty-Groupe Gobert) en Tim Merlier (Crelan-Willems Veranda?s) met zich mee. Het duo Jonas Rickaert en Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) maakte iets later de aansluiting.

DEMONSTRATIE SAGAN OP KAPELMUUR

Op de eerste passage van de Muur van Geraardsbergen sprongen Wout Van Aert en Danny Van Poppel naar voren, waar alleen Martin en Viviani stand hielden. Het was echter wachten tot een tweede doorkomst aan de finish voor de wedstrijd helemaal openbrak. Peter Sagan ontbond zijn duivels op de Kapelmuur. Een demonstratie, maar de wereldkampioen kreeg te weinig steun om door te trekken naar de finish.

Alles vloeide terug samen en na een periode van windstilte werd op tien kilometer van het einde vuurwerk aangestoken. Pogingen van Jos Van Emden, Greg Van Avermaet en Saganwerden onschadelijk gemaakt. Een versnelling van Jasper Stuyven op drie kilometer van de streep kende wel succes. Net als in Sittard hield Sagan de benen stil en kon de vluchter profiteren van het tactische steekspel van de Slovaak.

STUYVEN HOUDT NIPT STAND

Aan de finish hield Stuyven nog één seconde over op Philippe Gilbert en Tom Dumoulin, die zich met een derde plaats verzekerde van eindwinst in de BinckBank Tour. Sagan strandde op de vierde plaats. In het Binck Algemeen Klassement wordt Dumoulin op het podium geflankeerd door Tim Wellens en Stuyven. Sagan en Piet Allegaert schrijven respectievelijk het Lotto-puntenklassement en het Primus-Strijdlustklassement op hun naam.