Nieuws

Eddy en Maarten blikken laatste keer terug: 'Tijd voor de zetel'

14.08.2017

Onze ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii blikken een laatste keer terug op een geslaagde editie van de BinckBank Tour. "Het is tijd om even in de zetel te gaan liggen, maar volgend jaar zijn we er graag opnieuw bij."

Lees meer

Stuyven: 'Ik hunkerde naar deze overwinning'

13.08.2017

Jasper Stuyven is de winnaar van de slotrit van de BinckBank Tour. De 25-jarige renner van Trek-Segafredo ontsnapte in de slotfase uit de groep der favorieten en soleerde vervolgens naar de zege. "Dit is geweldig", zei hij na afloop.

Lees meer

Stuyven wint slotetappe, eindwinst voor Dumoulin

13.08.2017

Jasper Stuyven heeft op de Vesten in Geraardsbergen de slotetappe van de BinckBank Tour gewonnen. De renner van Trek-Segafredo rondde een solo succesvol af. Tom Dumoulin verzekerde zich met een derde plaats van de eindzege.

Lees meer

Dumoulin: 'Deze eindzege onderstreept mijn veelzijdigheid als renner'

13.08.2017

Tom Dumoulin heeft de BinckBank Tour 2017 op zijn palmares bijgeschreven. Zijn leiderspositie kwam op de slotdag niet meer in gevaar. "Het is leuk dat ik me op dit parcours nog steeds kan meten met de beste renners."

Lees meer

Sagan: 'Tevreden over mijn wedstrijd'

13.08.2017

Peter Sagan heeft het Lotto-puntenklassement in de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. Na zijn twee overwinningen in Venray en Ardooie werd de wereldkampioen vierde in de slotetappe.

Lees meer

Eddy en Maarten blikken terug: 'Mooie finale'

13.08.2017

Ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii hebben genoten van de slotetappe in de BinckBank Tour. De ritzege van Jasper Stuyven en de eindzege van Tom Dumoulin maakten indruk op het tweetal. "Het mekka van het wielrennen heeft zijn naam weer waargemaakt", klonk het.

Lees meer

Allegaert: 'Blij dat die trui binnen is'

13.08.2017

Piet Allegaert is de eindwinnaar van het Primus Strijdlustklassement in de BinckBank Tour. "Als je hier goed rijdt, mag je tevreden zijn", toonde de renner van Sport Vlaanderen-Baloise zich tevreden.

Lees meer

Eddy en Maarten blikken vooruit: 'Spanning tot op de streep'

13.08.2017

Ambassadeurs Maarten Tjallingii en Eddy Planckaert verwachten vandaag een spannende ontknoping in de BinckBank Tour. In de 191,3 kilometer lange slotrit naar Geraardsbergen zal het klassement in zijn definitieve plooi vallen. "We krijgen een strijd op meerdere fronten", voorspellen onze ambassadeurs.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de zesde etappe?

13.08.2017

De BinckBank Tour is vandaag aan de laatste etappe toe. Voor in Geraardsbergen de strijd om rit- en eindzege losbarst, blikken wij nog even terug op de zesde etappe.

Lees meer

Wellens wint koninginnenrit, Dumoulin nieuwe leider

12.08.2017

Tim Wellens heeft de koninginnenrit van de BinckBank Tour gewonnen. De tweevoudige eindwinnaar rondde een duo-aanval met Tom Dumoulin succesvol af. De Nederlander neemt de leiderstrui over van Lars Boom.

Lees meer

Dumoulin tweede, maar nieuwe leider: 'Het was op'

12.08.2017

Tom Dumoulin heeft in de zesde rit van de BinckBank Tour de leiding in het algemeen klassement overgenomen van Lars Boom. In de rit strandde hij op een tweede plaats achter Tim Wellens. "Het was op, dus ik ben blij dat ik de leiderstrui nog heb", was hij achteraf toch tevreden.

Lees meer

Eddy en Maarten blikken terug: 'Oorlog zoals verwacht'

12.08.2017

Ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii kijken terug op een lastige rit door de Ardennen in de BinckBank Tour. Daarin hebben Tim Wellens en Tom Dumoulin de andere klassementsrenners op achterstand gezet. "Oorlog zoals verwacht, maar het blijft razend spannend", concluderen onze ambassadeurs.

Lees meer

Wellens: 'Het wordt moeilijk om die vier seconden goed te maken'

12.08.2017

Tim Wellens heeft voor de derde keer in zijn carrière de zesde etappe in de BinckBank Tour gewonnen. De kansen op een derde eindzege schat de renner van Lotto-Soudal klein in.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de vijfde etappe?

12.08.2017

Om 11u00 beginnen de renners in Riemst aan de koninginnenrit richting Houffalize. Wij blikken eerst nog even terug op de vijfde etappe van de BinckBank Tour.

Lees meer

LIVE: Volg de zevende etappe Essen - Geraardsbergen

13.08.2017

De slotetappe van de BinckBank Tour voert de renners van Essen naar Geraardsbergen, waar de Muur het strijdtoneel vormt voor een spannende ontknoping. Wie volgt Niki Terpstra op: Tom Dumoulin, Tim Wellens of gaat er toch nog iemand anders met de eindzege lopen?

Lees meer

Eddy en Maarten blikken vooruit: 'Ardennenoffensief voor complete renners'

12.08.2017

In de koninginnenrit van de BinckBank Tour voorspellen onze ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjallinii een stevig Ardennenoffensief. "Gisteren stonden er nog heuvels op het menu, vandaag moeten de renners bergen beklimmen."

Lees meer

LIVE: Volg de zesde etappe Riemst - Houffalize

12.08.2017

De zesde etappe van de BinckBank Tour is de koninginnenrit. Over een afstand van 203,7 kilometer van Riemst naar Houffalize staan er voor de renners tien hellingen op het menu. De start wordt genomen om 11u00, om 16u17 wordt de aankomst in Houffalize verwacht.

Lees meer

Eddy en Maarten hebben genoten: 'Koers uit de oude doos'

11.08.2017

Onze ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii hebben genoten van de vijfde etappe van de BinckBank Tour. "Het was koers uit de oude doos. Laat het zo maar doorgaan."

Lees meer

Sagan na tweede plaats: 'Ik ben nog steeds jong en mooi'

11.08.2017

Peter Sagan was vrijdag opnieuw een van de smaakmakers in, maar de wereldkampioen moest tevreden zijn met een tweede plaats. "Niemand wou meewerken. Ach, ik ben toch nog jong en mooi", grapte de Slovaak.

Lees meer

Boom: 'Aanval op het perfecte moment'

11.08.2017

Het zag er vrijdag even naar uit dat Lars Boom de goede vlucht had gemist, maar met een solo in de slotkilometers reed de Nederlander toch naar ritwinst en de leiderstrui. "Mijn kansen op eindwinst? De etappe van morgen zal beslissend zijn."

Lees meer

Lars Boom wint mini-versie van Amstel Gold Race

11.08.2017

Lars Boom heeft de vijfde etappe van de BinckBank Tour gewonnen. In een beklijvende finale voerde de Nederlander van Lotto NL-Jumbo een knap nummertje op. In het algemeen klassement neemt Boom de leiding over van Stefan Küng.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de vierde etappe?

11.08.2017

Sittard-Geleen en Nederlands Limburg zijn vandaag het decor van de vijfde etappe van de BinckBank Tour. Wij blikken eerst nog even terug naar de vierde etappe.

Lees meer

Eddy en Maarten verwachten een slopende etappe

11.08.2017

Onze ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii blikken vooruit naar de vijfde etappe van de BinckBank Tour. Op een parcours van de Amstel Gold Race verwachten de ex-renners een slopende etappe. "Met op het eind een Slovaakse winnaar."

Lees meer

LIVE: Volg de vijfde etappe Sittard-Geleen - Sittard-Geleen

11.08.2017

De BinckBank Tour is vandaag toe aan de vijfde etappe. Start en aankomst liggen in Sittard Geleen. Leider Stefen Küng en zijn collega's nemen om 12u30 de start aan het Tom Dumoulin Bike Park. Na een geaccidenteerde rit over 167 kilometer wordt het peloton om 16u30 aan de finish verwacht.

Lees meer

Eddy en Maarten blikken terug: 'Genoten van late uitval Lampaert'

10.08.2017

Niet Peter Sagan, maar Edward Theuns pakte vandaag de overwinning in de BinckBank Tour. De 26-jarige renner van Trek-Segafredo was na een lastige rit de snelste in de eindsprint. Ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii herinneren vooral de late uitval van Yves Lampaert. "Het was fantastisch om te zien", klonk het in koor.

Lees meer

Allegaert behoudt Primus-trui: 'Geen punten hoeven pakken'

10.08.2017

Piet Allegaert heeft zijn leiderstrui in het Primus strijdlustklassement succesvol verdedigd. De 22-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise zat voor de verandering niet in de ontsnapping, maar zag zijn leiderstrui niet in gevaar komen. "Toch morgen proberen om opnieuw in de ontsnapping te zitten."

Lees meer

Theuns: 'In de sprint kan ik de wereldtop benaderen'

10.08.2017

De opluchting bij Edward Theuns na zijn sprintzege in Lanaken was heel groot. Een jaar geleden kwam de renner van Trek-Segafredo nog zwaar ten val in de Ronde van Frankrijk en zat hij met twijfels. Het geloof in een mooie toekomst is nu helemaal terug.

Lees meer

Küng nog steeds leider: 'Nog nooit zo lang aan de leiding gestaan'

10.08.2017

De Zwitser Stefan Küng is na de vierde rit nog steeds leider in het algemeen klassement van de BinckBank Tour. De 23-jarige renner van het BMC Racing zag in de vierde etappe zijn leiderstrui niet in gevaar komen. "Het gevoel is goed", concludeert hij na vier dagen.

Lees meer

Lampaert sterft met de meet in zicht, Theuns sprint naar winst

10.08.2017

Edward Theuns heeft de vierde etappe in de BinckBank Tour gewonnen. Yves Lampaert probeerde met een late uitval het sprintersfeestje te verpesten, maar werd op honderd meter van streep overspoeld door het peloton. Stefan Küng blijft leider.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de derde etappe?

10.08.2017

De karavaan van de BinckBank Tour houdt vandaag halt in Lanaken. Voor de renners in Belgisch Limburg de start nemen, blikken wij nog even terug op de derde etappe.

Lees meer

Eddy en Maarten blikken vooruit: 'Sagan pakt zijn derde ritzege'

10.08.2017

Elke dag blikken ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii vooruit op de etappe die komen gaat. Vandaag starten en finishen de renners in het Belgische Lanaken. De etappe is 160,7 kilometer lang en lijkt opnieuw een maat voor de sprinters te zijn. "Sagan gaat zijn derde zege pakken", verwachten Planckaert en Tjallingii.

Lees meer

LIVE: Volg de vierde etappe Lanaken - Lanaken

10.08.2017

Lanaken is vandaag de start- en aankomstplaats van de vierde etappe van de BinckBank Tour. De renners vertrekken om 12u50, rond 16u30 wordt de aankomst verwacht.

Lees meer

Eddy en Maarten blikken terug: 'Geen mooiere winnaar mogelijk'

09.08.2017

Peter Sagan heeft vandaag voor de tweede keer gewonnen in de BinckBank Tour. De wereldkampioen van Bora-Hansgrohe was na een rit van 185 kilometer andermaal de sterkste in de massasprint. "Een mooiere winnaar, kan je niet hebben", concludeerden ambassadeurs Eddy Planckaert

Lees meer

Küng: 'Sagan is mijn grootste concurrent'

09.08.2017

Stefan Küng is ook na de derde rit leider in het algemeen klassement. De 23-jarige renner van het BMC Racing Team ziet in Peter Sagan zijn grootste concurrent voor de eindzege.

Lees meer

Sagan: 'Voelt als een zege in een klassieker'

09.08.2017

De teller van Peter Sagan staat na drie dagen BinckBank Tour al op twee overwinningen. In de sprint nam de Slovaak makkelijk de maat van zijn concurrenten, maar Sagan schat zijn overwinning wel hoog in.

Lees meer

Peter Sagan volgt zichzelf op in Ardooie

09.08.2017

Peter Sagan heeft zichzelf opgevolgd als winnaar in Ardooie. De wereldkampioen nam in de sprint de maat van Edward Theuns en Rudy Barbier. Stefan Küng blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de tweede etappe?

09.08.2017

De renners zetten vandaag koers van Blankenberge richting Ardooie. Wij blikken eerst nog even terug op de tweede etappe.

Lees meer

Eddy en Maarten verwachten waaiervorming in derde etappe

09.08.2017

Onze ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjalinggii verwachten een boeiende derde etappe in de BinckBank Tour. "Er zijn renners die gisteren door de regen hun kansen niet voluit konden verdedigen. De etappe van vandaag kan wel eens gekleurd worden door ontsnappingen en waaiervorming."

Lees meer

LIVE: Volg de derde etappe Blankenberge - Ardooie

09.08.2017

In de derde etappe van de BinckBank Tour steken de renners de grens over. Om 11u55 wordt in Blankenberge het startschot gegeven, tussen 16u30 en 17u00 worden de renners verwacht in Ardooie. Krijgen we een nieuwe massaspurt of gooien waaiers roet in het eten?

Lees meer

Eddy en Maarten blikken terug op tijdrit: 'Fantastisch podium'

08.08.2017

Onze ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii blikken terug op de tijdrit. De tijdrijders die vroeg op de dag van start gingen, hadden meer geluk dan de late starters. Desondanks was de strijd tussen de beste tijdrijders ter wereld spannend. "Alles ligt nog open", concluderen ze na de tweede rit.

Lees meer

Küng viert zege met boek: 'Ideaal om tot rust te komen'

08.08.2017

Stefan Küng heeft dinsdag lang moeten wachten tot de definitieve bevestiging, maar de vreugde was er bij de Zwitser niet minder om. "Ik ben enorm opgelucht", zei de 23-jarige renner van BMC na afloop.

Lees meer

Stefan 'King' Küng slaat dubbelslag in tijdrit

08.08.2017

Stefan Küng is de nieuwe leider in de BinckBank Tour. De Zwitserse hardrijder dook in de individuele tijdrit in en rond Voorburg als enige renner onder de elf minuten en neemt de leiderstrui over van Peter Sagan.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de eerste etappe?

08.08.2017

De renners werken vandaag in Voorburg een individuele chronoproef van negen kilometer af. Wij blikken eerst nog even terug op de eerste etappe.

Lees meer

LIVE: Volg de tweede etappe Voorburg - Voorburg

08.08.2017

In de tweede etappe van de BinckBank Tour werken de renners een individuele tijdrit over negen kilometer in en rond Voorburg af. Piet Allegaert is de eerste renner die vertrekt om 13u28, leider Peter Sagan sluit om 16u33 de rij.

Lees meer

Eddy en Maarten verwachten duel tussen sprinters en hardrijders

08.08.2017

Onze ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjallingi blikken iedere dag vooruit. In de tijdrit over negen kilometer verwachten ze een mooi duel tussen de sprinters en de hardrijders

Lees meer

Starttijden individuele tijdrit Voorburg - Voorburg

07.08.2017

De renners werken dinsdag in en rond Voorburg een individuele tijdrit over 9 kilometer af. Piet Allegaert, de leider in het Primus Strijdlustklassement, bijt om 13u28 de spits af. Wereldkampioen Peter Sagan rijdt om 16u33 als laatste van het startpodium. Hieronder vindt u de volledige startlijst.

Lees meer

Piet Allegaert blij met leiderstrui Primus strijdlustklassement

07.08.2017

Piet Allegaert is de eerste leider in het Primus strijdlustklassement. De 22-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise reed de hele dag in de ontsnapping en kon onderweg de leiding nemen in het Primus strijdlustklassement. "Dit was het hoogst haalbare vandaag", zei hij na afloop.

Lees meer

Sagan: 'Mijn lichaam kwam als tweede over de streep, mijn fiets was net iets sneller'

07.08.2017

Eén duizendste van een seconde, dat was maandag in Venray het verschil tussen Peter Sagan en Phil Bauhaus. "Pas na vijf minuten was ik zeker van mijn overwinning", sprak de wereldkampioen.

Lees meer

Sagan wint spannende sprint in Venray

07.08.2017

Peter Sagan heeft de eerste etappe van de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De wereldkampioen haalde het na een rit van 169,8 kilometer in een millimeterspurt van de Duitser Phil Bauhaus. Sagan is eveneens de eerste leider in deze BinckBank Tour.

Lees meer

Sagan en Dumoulin klaar voor BinckBank Tour

07.08.2017

Na de ploegenpresentatie zijn Peter Sagan en Tom Dumoulin gereed voor de BinckBank Tour. Terwijl Tom Dumoulin zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt, is wereldkampioen Peter Sagan nog terughoudend aan de vooravond van de wedstrijd.

Lees meer

Eddy en Maarten onder de indruk van de benen van Greipel

07.08.2017

Onze ambassadeurs Eddy Planckaert en Maarten Tjallingi blikken iedere dag vooruit. Vandaag kijken ze uit naar een strijd tussen de sprintkanonnen.

Lees meer

Breda verwelkomt deelnemers BinckBank Tour op ploegenpresentatie

06.08.2017

Aan de vooravond van de BinckBank Tour zijn de deelnemende ploegen gepresenteerd in Breda. Niemand minder dan Tim Wellens, Greg Van Avermaet, Tom Dumoulin, Philippe Gilbert en Peter Sagan gaven acte de présence. Tel daarbij op een uitgebalanceerd etappeschema en alle ingrediënten voor een mooie WorldTour-etappekoers zijn aanwezig.

Lees meer

BinckBank Tour 2017 voorgesteld in Breda

04.08.2017

Op een persconferentie in Breda is donderdag de BinckBank Tour 2017 voorgesteld. Bekijk hier de preview!

Lees meer

Binken van het voorjaar gaan voor de eindzege

03.08.2017

Maandag aanstaande, 7 augustus, gaat de BinckBank Tour van start. De dertiende editie al van de enige meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd door België en Nederland die tot vorig jaar de Eneco Tour heette. Met een nieuwe naam, nieuwe leiderstrui en een vernieuwd elan, belooft de wedstrijd zeven dagen topsport en wielerplezier voor de Nederlandse en Belgische fietsfan.

Lees meer

Germyns: 'Helden van onze klanten dicht bij hen brengen'

03.08.2017

Voor tenminste vijf jaar heeft BinckBank zich verbonden aan de enige rittenkoers op WorldTour-niveau in de Benelux. In een interview met De Telegraaf legt CEO Vincent Germyns uit waarom BinckBank investeert in de wielersport.

Lees meer