Nieuws

Eindwinnaar Mauro Schmid: 'Ongezien om na vijf dagen in dezelfde seconde te eindigen'

19.06.2022

Mauro Schmid veroverde met de Baloise Belgium Tour zijn eerste rittenwedstrijd bij de profs. De 22-jarige Zwitser van Quick-Step Alpha Vinyl was in de wolken: "Ik voelde de druk op mijn schouders, maar iedereen van de ploeg geloofde in mij."

Lees meer

Fabio Jakobsen: 'Ik surfte van trein naar trein'

19.06.2022

Fabio Jakobsen pakte een felbegeerde ritzege in Beringen. De Nederlander moest het in de slotkilometers alleen doen: "Ik heb zelf mijn weg gezocht en ben blij dat ik hier de snelste benen had."

Lees meer

Jakobsen en Schmid aan het feest in Beringen

19.06.2022

Dubbelslag voor Quick-Step Alpha Vinyl in Beringen. Fabio Jakobsen was de snelste van het pak in de groepssprint en na een razend spannend Gouden Kilometer kroont Mauro Schmid zich tot eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour. Tim Wellens en Quinten Hermans vervolledigen het eindpodium.

Lees meer

Nieuwe leider Mauro Schmid: 'De Gouden Kilometer zal zondag beslissend worden'

18.06.2022

Mauro Schmid (Quick-Step Alpha Vinyl Team) is bijzonder nipt de nieuwe leider in de Baloise Belgium Tour. "De ploegtactiek in de finale zondag zal beslissend worden", aldus de 22-jarige Deen over het secondenspel met Tim Wellens.

Lees meer

Dagwinnaar Hermans: 'Deze ritzege is een opluchting'

18.06.2022

Quinten Hermans heerste op de Muur van Durbuy: "Na geweldig ploegwerk doet het enorm veel deugd om het vandaag te kunnen afmaken. Zowel voor mezelf als voor mijn team Intermarché - Wanty - Gobert.

Lees meer

Quinten Hermans triomfeert op de Muur van Durbuy, Schmid en Wellens in zelfde seconde naar slotrit

18.06.2022

Quinten Hermans (Intermarché - Wanty - Gobert) heeft de koninginnenetappe van de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. Na een bloedhete etappe was hij in een spurt bergop sneller dan Mauro Schmid en Tim Wellens. Mauro Schmid (Quick-Step Alpha Vinyl Team) neemt de leiderstrui over van Mads Pedersen, Tim Wellens volgt in dezelfde seconde.

Lees meer

Lampaert: 'Doet deugd om Belgische kampioenentrui nog eens eer aan te doen'

17.06.2022

Yves Lampaert boekte in Averbode zijn eerste zege in de Belgische kampioenentrui: "Ik doe mijn trui eer aan. Mads Pedersen werkt toe naar de Tourstart in zijn thuisland. Hem vandaag kloppen doet deugd."

Lees meer

Belgisch kampioen Lampaert aan het feest in Averbode

17.06.2022

Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert heeft de individuele tijdrit over 11.8km in Averbode op zijn naam geschreven. De renner van Quick-Step Alpha Vinyl was sneller dan Mads Pedersen en Daan Hoole. Pedersen begint morgen als leider aan de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour.

Lees meer

Startlijst tijdrit Scherpenheuvel-Zichem

17.06.2022

Op de derde dag van de Baloise Belgium Tour moeten de renners een tijdrit van 11.8 kilometer in en rond Scherpenheuvel-Zichem afwerken. Wie verschijnt er wanneer aan de start? Hieronder vindt u de volledige startlijst.

Lees meer

Opgetogen Jasper Philipsen: 'Heb toegewerkt naar deze periode'

16.06.2022

Jasper Philipsen toonde zich gelukkige na zijn ritzege in de Baloise Belgium Tour: "We hebben toegewerkt naar deze periode. Dit is een goed teken richting de Tour."

Lees meer

Jasper Philipsen triomfeert in Knokke-Heist

16.06.2022

Jasper Philipsen heeft de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. In een massasprint in Knokke-Heist was hij sneller dan Danny Van Poppel en leider Mads Pedersen. Pedersen begint morgen aan de tijdrit in Scherpenheuvel als leider.

Lees meer

Mads Pedersen: 'Ik aas op nóg een etappezege en een goeie tijdrit'

15.06.2022

De sympathieke Deen Mads Pedersen was dolblij met zijn etappezege in de Baloise Belgium Tour. "Dit bewijst dat de vorm goed zit voor de Tour. Ik zou hier graag nog een etappe winnen de komende dagen."

Lees meer

Mads Pedersen sprint naar dagwinst met machtige sprint

15.06.2022

Mads Pedersen schreef met een machtige sprint de openingsetappe van de Baloise Belgium Tour in Maarkedal op zijn naam. Hij remonteerde Jasper Philipsen in de slotsprint. Tim Wellens finishte tweede. Pedersen is ook de eerste leider.

Lees meer

Campenaerts: 'Als ploeg hebben wij de sleutel om het klassement te bepalen'

15.06.2022

In een zonovergoten Merelbeke werden de renners van de Baloise Belgium Tour 2022 dinsdagavond voorgesteld aan het massaal toegestroomde publiek. Bekijk hier interviews met Yves Lampaert, Dries De Bondt en Victor Campenaerts.

Lees meer

Topsprinters en allrounders meten zich in Baloise Belgium Tour, SafeTurn maakt bochten veiliger

14.06.2022

Met Fabio Jakobsen en Arnaud De Lie komen woensdag de meest succesvolle sprinters van de voorbije weken aan de start van de Baloise Belgium Tour. Maar onder meer Jasper Philipsen, Mads Pedersen en Alberto Dainese zullen ook hun (sprint)kans willen grijpen in de vijfdaagse rittenkoers, die met de introductie van de SafeTurn extra inzet op veiligheid. Victor Campenaerts, Yves Lampaert, Tim Wellens en Quinten Hermans zijn vier Belgische allrounders die in de Vlaamse of Waalse Ardennenritten het verschil kunnen maken voor het eindklassement.

Lees meer

Merelbeke maakt zich op voor tweedaags wielerfeest

10.06.2022

Merelbeke maakt zich op voor een groot wielerfeest. In het kader van de start van de Baloise Belgium Tour is de gemeente twee dagen lang in de ban van de koers. Op dinsdag 14 juni worden de renners aan het publiek voorgesteld, een dag later start de eerste etappe van de Belgische rittenkoers in het hart van de Oost-Vlaamse gemeente.

Lees meer

IJzersterke 'Belgische blokken' aan de start van Baloise Belgium Tour

01.06.2022

De 21 ploegen die zullen starten in de Baloise Belgium Tour zijn nu definitief bekend. Daarbij ook zeven WorldTour-ploegen. De Belgische ploegen schuiven in elk geval al zeer sterke selecties naar voren.

Lees meer