Nieuws

Evenepoel: 'Met kippenvel over de finish gereden'

16.06.2019

Remco Evenepoel is de eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour 2019. Met zijn 19 jaar is hij de jongste renner op het palmares van de Belgische wielerronde. "Ik besef nog niet dat ik deze week geschiedenis heb geschreven."

Lees meer

Coquard: 'Tevreden met ritzege en goed klassement'

16.06.2019

Voor het tweede jaar op rij heeft Bryan Coquard de slotetappe van de Baloise Belgium Tour gewonnen. "Ik heb moeten wachten tot de laatste dag, maar de zege is toch binnen", was Coquard opgelucht.

Lees meer

Sprengers: 'Strijdlust beter dan een achtste plaats in het klassement'

16.06.2019

Voor het tweede jaar op rij heeft Thomas Sprengers het Super 8 Strijdlustklassement in de Baloise Belgium Tour gewonnen. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise trok na een spannende strijd in de slotrit het laken naar zich toe.

Lees meer

Bisnummer voor Coquard, Evenepoel pakt eindzege

16.06.2019

Net zoals vorig jaar heeft Bryan Coquard de slotrit in de Baloise Belgium Tour gewonnen. Hij haalde het voor Pierre Barbier en Emils Liepins. De eindzege is voor Remco Evenepoel.

Lees meer

Evenepoel: 'Vandaag gekoerst als een echte prof'

15.06.2019

Remco Evenepoel blijft ook na de koninginnenrit leider in de Baloise Belgium Tour. Op de Roche aux Faucons pareerde hij succesvol een aanval van Tim Wellens, maar de renner had vooral lof voor zijn ploegmaats en dagwinnaar Victor Campenaerts.

Lees meer

Campenaerts: 'Uit schuldgevoel moest ik wel winnen'

15.06.2019

Victor Campenaerts heeft in Seraing de koninginnenrit op zijn naam geschreven. Voor de hardrijder zijn eerste overwinning in een rit in lijn. "Uit schuldgevoel moest ik deze etappe wel winnen."

Lees meer

Campenaerts pakt de ritzege, Evenepoel blijft stevig leider

15.06.2019

Victor Campenaerts heeft na een indrukwekkende etappe de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. Remco Evenepoel blijft stevig leider en heeft de eindzege zo goed als zeker op zak.

Lees meer

Wellens: 'Perfecte tijdrit gereden dankzij filmpje'

14.06.2019

Hij had het niet verwacht, maar dankzij een perfecte tijdrit pakte Tim Wellens vrijdag de dagzege in de Baloise Belgium Tour. In het algemeen klassement blijft de kloof met Remco Evenepoel bijna een minuut. "Maar we hebben al een plannetje klaar", belooft de kopman van Lotto-Soudal.

Lees meer

Evenepoel: 'Ga graag het duel aan met Wellens'

14.06.2019

Remco Evenepoel blijft dankzij een vierde plaats in de tijdrit stevig aan de leiding in het algemeen klassement. In de Ardennenrit van zaterdag hoopt de tiener zich van de eindzege in de Baloise Belgium Tour te verzekeren.

Lees meer

Wellens wint tijdrit in Grimbergen

14.06.2019

Tim Wellens heeft zijn zege in de Baloise Belgium Tour beet. In de tijdrit in Grimbergen was hij een fractie van een seconde sneller dan Nathan Van Hooydonck. Remco Evenepoel blijft leider.

Lees meer

Starttijden tijdrit Grimbergen

13.06.2019

Op de derde dag van de Baloise Belgium Tour staat in Grimbergen een tijdrit over 9,2 km op het menu. De Spanjaard Robredo Crespo vertrekt om 12u48 als eerste, om 15u18 rijdt Evenepoel als laatste van het startpodium.

Lees meer

Indrukwekkende Evenepoel pakt eerste profzege in Zottegem

13.06.2019

Remco Evenepoel heeft in Zottegem na een indrukwekkende prestatie zijn eerste profzege geboekt. De youngster van Deceuninck-Quick Step nam zelf meermaals het initiatief en rondde in de finale een aanval succesvol af. Hij wordt ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Lees meer

Evenepoel: 'Ik heb mezelf verbaasd'

13.06.2019

Remco Evenepoel mag na zijn triomf in Zottegem een eerste streepje trekken achter zijn naam. De youngster van Deceuninck-Quick Step kleurde zelf de wedstrijd en rondde het op een indrukwekkende manier af. "Dit had ik echt niet verwacht."

Lees meer

Jakobsen pakt puntentrui, maar is vooral onder de indruk van Evenepoel

13.06.2019

Fabio Jakobsen is na twee etappes de nieuwe leider in het puntenklassement. De Nederlander van Deceuninck-Quick Step was na de aankomst vooral onder de indruk van ploegmaat Remco Evenepoel.

Lees meer

Van Schip: 'Dan heb ik maar even de brommer aangezet'

12.06.2019

Een dolgelukkige Jan Willem van Schip wist na zijn overwinning in de openingsetappe van de Baloise Belgium Tour met zijn vreugde geen blijf. "Dit is niet normaal, dit is superleuk."

Lees meer

Aanvaller Van Schip verrast de sprinters in Knokke-Heist

12.06.2019

Jan Willem van Schip heeft voor een stevige verrassing gezorgd op de openingsdag van de Baloise Belgium Tour. De Nederlander van Roompot-Charles rondde een aanval van in de eerste kilometer succesvol af en zette zo de sprinters meteen een hak.

Lees meer

Renners Baloise Belgium Tour voorgesteld in Sint-Niklaas

11.06.2019

De Baloise Belgium Tour is dinsdagavond op gang getrapt met de ploegenpresentatie in Sint-Niklaas. Tim Wellens droomt bij zijn eerste deelname van de eindzege, Remco Evenepoel hoopt vooral 'niet anoniem' door de week te fietsen.

Lees meer

Baloise Belgium Tour pakt uit met stevig deelnemersveld

05.06.2019

De 89ste editie van de Baloise Belgium Tour (12 - 16 juni 2019) brengt een bijzonder sterk deelnemersveld aan de start. Vier WorldTour-ploegen en de sterkste pro-continentale ploegen strijden tussen Sint-Niklaas en Beringen om de bloemen.

Lees meer

Baloise Belgium Tour: Tongeren - Beringen

16.06.2019

Op de slotdag van de Baloise Belgium Tour zet het peloton koers van Tongeren richting Beringen. Zijn de sprinters vandaag wel aan het feest? Volg het LIVE vanaf 11u25!

Lees meer

Baloise Belgium Tour: Seraing - Seraing

15.06.2019

Vandaag staat de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour op het menu. Kan Remco Evenepoel standhouden in zijn leiderstrui? Volg het LIVE vanaf 11u45!

Lees meer

Baloise Belgium Tour: Grimbergen-Grimbergen

14.06.2019

Op de derde dag van de Baloise Belgium Tour rijden de renners tegen de klok. In Grimbergen is er een vlak parcours van 9,2 km uitgetekend. Volg het LIVE vanaf 12u46.

Lees meer

Baloise Belgium Tour: Knokke-Heist - Zottegem

13.06.2019

In de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour trekt het peloton de Vlaamse Ardennen in. Krijgen we meteen al een strijd voor het klassement? Volg LIVE vanaf 11u00!

Lees meer

Baloise Belgium Tour: Sint-Niklaas - Knokke-Heist

12.06.2019

In de eerste rit trekt het peloton van Sint-Niklaas naar Knokke-Heist. Krijgen de sprinters een eerste kans om hun rekening te openen? Volg het LIVE vanaf 11u00.

Lees meer