Moorslede

Donderdag 25/05

herzele Moorslede, gelegen in het lichtglooiende, landelijke Zuid-West-Vlaanderen, omvat 3 prachtige dorpskernen met elk hun eigen sfeer en identiteit: Moorslede, Slypskapelle en Dadizele.
Moorslede wordt daardoor getypeerd door haar grote diversiteit. Waar Moorslede de taak van bestuurlijk centrum op zich neemt, zorgt Dadizele voor de toeristische aantrekkingskracht. Slypskapelle, kortom Slyps, precies gelegen tussen de twee deelgemeenten, zorgt voor de typische rurale gezelligheid van onze gemeente.
Drie entiteiten met drie verschillende karakters maar met eenzelfde gemeenschappelijke noemer: het wielrennen. Voor elke wielrenner, wielertoerist of wielerliefhebber klinkt Moorslede wellicht bekend in de oren. Wist u dat Briek Schotte in 1950 wereldkampioen werd in Moorslede? Wie kent er niet Cyriel Van Hauwaert, Patrick Lefevere, Davy Commeyne en Belgisch kampioen '14-'15 Jens Debusschere ? Meer dan 20 wielerwedstrijden kleuren jaarlijks onze gemeente.
Moorslede is daarom uiterst verheugd om op 25 mei gastgemeente te mogen zijn voor de 2de rit in de Baloise Belgium Tour, Knokke-Heist-Moorslede en heet alle wielerfanaten van harte welkom.

Website

www.moorslede.be

Programma

Donderdag 25.05

Rit 2

Knokke-Heist - Moorselde

Passage finish

Breulstraat: 14.10u & 14.40u, Finish: 16.30u

Facebook