Vandaag staat de slotrit in de Baloise Belgium Tour op het programma. De renners rijden van Tienen naar Tongeren, maar eerst blikken we nog even terug op de Ardennenrit van zaterdag.

TACTISCH PLANNETJE LOONT


Zowel Quick Step Floors (Rémi Cavagna en Petr Vakoc) en Katusha (Maurits Lammertink) hadden gisteren minstens één mannetje mee in de vroege vlucht. Een tactische zet die rendeerde. In het peloton werd het werk overgelaten aan de troepen van Lotto-Soudal, die Jürgen Roelandts in de finale voorin niet mee lieten rondrijden. Na de aanval op de Roche aux Faucons konden Philippe Gilbert en Tony Martin dan ook de kat uit de boom kijken. Met succes voor de vooruitgeschoven pionnen als resultaat: Cavagna veroverde de leiderstrui, Lammertink de rit.

SECONDENSPEL IN TONGEREN

De slotrit van Tienen naar Tongeren belooft een thriller te worden. Lammertink heeft slechts één seconde voorsprong op Jens Keukeleire en ook Tony Martin (op 5") en Philippe Gilbert (op 14") staan slechts op een handvol seconden. Suspens in de Gouden Kilometer, waar maximaal negen seconden te rapen vallen, is verzekerd. "Ik ben er een beetje bang voor", gaf Cavagna gisteren op de persconferentie toe. Aan de finish vallen er ook nog bonificatieseconden te rapen voor de eerste drie. 

LAMMERTINK BELOOND VOOR HARD WERK NA ZWARE VAL

Een klein jaar geleden belandde Maurits Lammertink nog op de intensive care na een zware val in de Ronde van Zwitserland. Daarbij liep hij een gebroken arm, een gebroken rib, schade aan het heupgewricht een een snijwonde aan de knie op. "Ik heb toen drie maanden niet op de fiets gezeten en heb hard moeten werken om terug te komen. Hopelijk heb ik nu de goede vorm terug te pakken."

NEUS VOOR TALENT VAN LEFEVERE 

Julian Alaphilippe, Petr Vakoc, Fernando Gaviria en nu Rémi Cavagna. Het lijstje met jonge talenten dat doorbreekt in de stal van Patrick Lefevere oogt indrukwekkend. En dan hebben we het alleen nog maar over de laatste drie jaar. "Ik heb niet meteen een voorbeeld binnen de ploeg, maar dit is wel een uitstekend team om mezelf verder te ontwikkelen", aldus Cavagna. De 21-jarige Fransman wordt bij Quick Step Floors zeker niet opgebrand. Hij zat gisteren nog maar aan zijn 27ste koersdag.