De renners bedwingen vandaag in een etappe over 167 kilometer de Ardennen, maar wat moet u onthouden van de individuele tijdrit gisteren in Beveren?

VAN AERT IS KLAAR VOOR HET BK TIJDRIJDEN


Geen bisnummer voor Van Aert na zijn proloogzege van een jaar geleden, maar met een derde plaats kan hij best tevreden zijn. In dezelfde tijd als wereldkampioen tijdrijden Tony Martin en een pak sneller dan de andere Belgen, waaronder ook hardrijder Yves Lampaert, de voorbije twee jaar twee keer tweede op het BK tijdrijden. Van Aert heeft van dat BK een doel gemaakt. Eind juni zal het parcours in Chimay ongeveer drie keer zo lang zijn. "Maar deze prestatie geeft wel vertrouwen", geeft Van Aert toe.

FAVORIETEN OP EEN ZAKDOEK

Na de chrono in Beveren heeft het klassement al wat meer vorm gekregen, maar alles ligt nog op een zakdoek. De vijf grote favorieten - Van Aert, Martin, Gilbert, Benoot en Naesen - staan allemaal binnen een tijdsbestek van 41 seconden. Staan er ook nog goed voor: Brändle, Chavanel, Spilak, Keukeleire en Vanendert. In totaal staan er nog 21 renners binnen de minuut. 

BRÄNDLE VOELT ZICH GOED IN BELGIË

Op het Oostenrijks kampioenschap tijdrijden en een nationale titel op de weg na kon Matthias Brändle de voorbije twee jaar niets winnen. Zijn laatste zege was ... in Bornem. De proloog van de Baloise Belgium Tour 2015. De hardrijder voelt zich duidelijk goed in België - "Ik had van deze wedstrijd een doel gemaakt" - en heeft zich met zijn zege terug extra op de kaart gezet als hardrijder.