De Baloise Belgium Tour strijk vandaag neer in Beveren voor een individuele tijdrit over 13,4 kilometer. Een dag voor de hardrijders dus, maar wat moeten we onthouden van de tweede etappe?

VELDRIJDERS EISEN DE HOOFDROL OP

Philippe Gilbert start vandaag in de rode Lotto-leiderstrui, maar het waren de veldrijders die in de etappe van Knokke-Heist naar Moorslede een hoofdrol opeisten. Wout Van Aert maakte veel indruk op de Kemmelberg, de scherprechter van de dag. Aan de finish deed Mathieu Van der Poel er nog een schepje bovenop door Gilbert het nakijken te geven in de sprint. "Het zijn straffe talenten", knikte de Belgische kampioen. Met Philipp Walsleben zat er nog een derde crosser in de kopgroep van dertien.

FAVORIETEN OP POST

Philippe Gilbert, Tony Martin, Oliver Naesen, Tiesj Benoot en Wout Van Aert. De favorieten voor de eindzege tekenden donderdag allemaal present in de kopgroep. Het belooft de komende dagen dan ook een spannend secondenspel te worden. Te beginnen met de tijdrit in Beveren. Leider Gilbert heeft zes tellen voor op Van Aert, vorig jaar winnaar van de proloog. Wereldkampioen tijdrijden Martin moet zestien seconden goed maken. Naesen en Benoot liggen daar nog tussen met een achterstand van respectievelijk acht en dertien seconden.

BELGIË - NEDERLAND IN STRIJD OM HET GROEN

De strijd om de groene leiderstrui in het Primus strijdlustklassement lijkt af te stevenen op een 'België vs. Nederland'. Kenneth Vanbilsen en Brian Van Goethem trokken voor de tweede dag op rij in het offensief en domineren het klassement. "Nu wordt het echt een doel om die trui te verdedigen", beloofde Vanbilsen. De renner van Cofidis wil zich zaterdag en zondag opnieuw tonen.

PAUWELS SAUZEN MAAKT BELOFTE WAAR

In de Driedaagse De Panne-Koksijde maakten de renners van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice geen goede beurt, maar ploegleider Kevin Hulsmans beloofde dat het continentale team in de Baloise Belgium Tour zou "tonen dat het een uitnodiging verdiende". De eerste twee ritten heeft de ploeg haar belofte alvast ingelost. Timothy Stevens glipte woensdag al mee in de ontsnapping in de rit naar Knokke-Heist en gisteren was het team met twee pionnen - Rob Leemans en Alexander Geuens - opnieuw vertegenwoordigd in de kopgroep.