Provincie Luik - Verviers

Province LiegeDe Ronde van Frankrijk, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik,.. En weldra wordt de provincie Luik eens te meer het epicentrum van de internationale wielerwereld. Een geliefkoosde plaats voor wielerwedstrijden dankzij de dynamische sportpolitiek van de Sportdienst van de provincie Luik. Die organiseert tal van evenementen met grote uitstraling wat zorgt voor belangrijke economische opbrengsten. Op 28 mei 2016 mag de provincie Luik zich opnieuw vergenoegen over de komst van de Baloise Belgium Tour op haar grondgebied. In deze nieuwe editie is het de stad Verviers die de eer krijgt om een rit van de nationale wielerronde te ontvangen.

De koersgrond van Verviers

Sankt Vith Na onder meer de Giro, de Waalse Pijl en de Eneco Tour strijkt nu ook de Baloise Belgium Tour neer in Verviers. We verwelkomen alle renners en toeschouwers in de hoofdstad van de Blauwe Ardennen.

Het Martelarenplein is op 28 mei het toneel voor de start en in het Stade de Bielmont kunnen zo'n 4300 fans de renners over de streep zien rijden.

Website

www.provincedeliege.be

www.verviers.be

Programma

Zaterdag 28.05

Rit 4

Verviers - Verviers

Start

Place Martyr, Verviers: 10.15u

Passage finish

Avenue Elisabeth: 14.10u, finish : 15.40u