Nieuws

Waeytens: 'Zege kon niet uitblijven'

29.05.2016

Zico Waeytens heeft in de slotetappe van de Baloise Belgium Tour zijn eerste profzege behaald. De renner van Giant-Alpecin had naar eigen zeggen een tegenvallend voorjaar, maar twijfelde nooit. "Als de koers hard gemaakt wordt, ben ik op mijn best."

Lees meer

Waeytens verovert geanimeerde slotrit in Tongeren, eindzege voor Devenyns

29.05.2016

Zico Waeytens heeft een geanimeerde slotetappe met aankomst in Tongeren gewonnen. De renner van Giant-Alpecin was in de oudste stad van België sneller dan Daniel McLay en Timothy Dupont. Dries Devenyns is eindwinnaar.

Lees meer

Lotto Soudal start niet meer in slotetappe

28.05.2016

Lotto-Soudal zal zondag niet van start gaan in de slotetappe van de Baloise Belgium Tour. De ploeg is nog te aangeslagen na het ongeval van Stig Broeckx in de vierde etappe.

Lees meer

Annulatie vierde etappe

28.05.2016

De vierde etappe van de Baloise Belgium Tour met start en aankomst in Verviers is na overleg tussen de renners, ploegen, jury en organisatie geannuleerd na een valpartij na 70 kilometer.

Lees meer

Wat moet u onthouden van de derde etappe?

28.05.2016

Gisteren won Dries Devenyns de derde etappe in de Baloise Belgium Tour. De IAM-renner is nu de topfavoriet om de eindzege binnen te halen. Zijn ploegmakker Reto Hollenstein en Stijn Vandenbergh (Etixx-Quick Step) volgen nog binnen de tien seconden.

Lees meer

Devenyns: 'Kans op eindzege is realistisch'

27.05.2016

Dries Devenyns (32) is blij met zijn zege in de Baloise Belgium Tour. Bovendien heeft hij als leider in het algemene klassement een grote kans op de eindzege. "Voor mij is dit zeker één van de topresultaten uit mijn carrière."

Lees meer

Devenyns slaat dubbelslag in Vlaamse Ardennen

27.05.2016

Dries Devenyns heeft de derde rit in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. De kopman van IAM Cycling was de sterkste van een kopgroep van negen en neemt de leiderstrui over van Wout Van Aert.

Lees meer

Theuns: 'Behoor zeker tot beste Belgische sprinters'

26.05.2016

Edward Theuns heeft zijn eerste zege voor Trek-Segafredo beet. De sprinter uit Gentbrugge klopte in Knokke-Heist Daniel McLay (Fortuneo-Concept) en Kenny Dehaes (Wanty-Group Gobert) in de tweede rit van de Baloise Belgium Tour. "Ik voel dat ik stappen blijf zetten."

Lees meer

De Winter: 'Ik ga deze trui verdedigen tot het einde'

26.05.2016

Ludwig De Winter beukte samen met Brian Van Goethem heel de dag tegen de wind. De aanvallers reden een voorsprong van maximaal 3?30? bij elkaar. De Winter won de meeste tussensprints en leidt hierdoor in het Primus strijdlustklassement.

Lees meer

Van Aert: 'Misschien sprint ik morgen wel mee'

26.05.2016

Wout Van Aert heeft in de tweede etappe tussen Buggenhout en Knokke-Heist met succes zijn leidersplaats verdedigd. "Het was leuk om voor de start al die felicitaties in ontvangst te nemen."

Lees meer

Theuns sprint naar de zege in Knokke-Heist

26.05.2016

Edward Theuns heeft de tweede etappe in de Baloise Belgium Tour gewonnen. Op De Wandelaar in Knokke-Heist sprintte de snelle man van Trek-Segafredo naar de bloemen. Wout Van Aert blijft leider in het algemeen klassement.

Lees meer

Wat moeten we onthouden van de proloog?

26.05.2016

Na 6.4 kilometer is het natuurlijk nog heel moeilijk om conclusies te trekken. Maar de Baloise Belgium Tour heeft maar die afstand nodig om enkele verrassende uitslagen te laten noteren.

Lees meer

Van Aert: 'Een mijlpaal in mijn carrière'

25.05.2016

Wout Van Aert verbaasde in de proloog van de Baloise Belgium Tour vriend en vijand door drievoudig wereldkampioen tijdrijden Tony Martin te kloppen. De wereldkampioen cyclocross beseft dat dit een prestatie is om in te kaderen. "Ik heb veel bijgeleerd."

Lees meer

Van Aert boekt sensationele zege in proloog

25.05.2016

Wout Van Aert heeft een sensationele overwinning in de Baloise Belgium Tour geboekt. De wereldkampioen veldrijden was in Beveren de snelste in een proloog over zes kilometer. Topfavoriet Tony Martin werd tweede op twee seconden.

Lees meer

'Parcours leent zich tot aanvallen'

24.05.2016

De Baloise Belgium Tour start woensdag met een proloog over zes kilometer in Beveren. Aan de vooravond kon het Wase publiek al kennismaken met de renners. Tony Martin is topfavoriet. "Ik ben gemotiveerd om een vierde eindzege te pakken", sprak de Duitser. Uitdager Tiesj Benoot: "Ik heb speciaal naar deze wedstrijd toegeleefd."

Lees meer

Startvolgorde proloog

24.05.2016

De Baloise Belgium Tour wordt woensdag op gang geschoten met een proloog over zes kilometer in en rond Beveren. Tony Martin is opnieuw de grote favoriet om de basis te leggen voor zijn vierde eindzege. Welke andere renners houdt u ook best in de gaten?

Lees meer

Nummer 4 voor Tony Martin?

12.05.2016

In Beveren wordt op woensdag 25 mei 's lands bekendste rittenkoers op gang geschoten. De Baloise Belgium Tour belooft ook dit jaar weer een spannende vijfdaagse op het hoogste niveau te worden. Recordwinnaar Tony Martin tekent opnieuw present en kan een vierde eindzege binnenhalen.

Lees meer

Etixx - Quick-Step met sterke ploeg in Baloise Belgium Tour

03.05.2016

Met Martin, Stybar, Terpstra en Vandenbergh verschijnt Etixx ? Quick-Step met een ploeg vol toppers aan de start die bovendien allemaal aanspraak maken op de eindzege.

Lees meer

LIVE: Tremelo - Tongeren

29.05.2016

In de vijfde etappe van de Baloise Belgium Tour trekken de renners van Tremelo naar Tongeren. In de oudste stad van het land kennen we de laatste ritwinnaar en de eindlaureaat. Volg de etappe LIVE vanaf 11u20.

Lees meer

Archief