De slotetappe van de Baloise belgium Tour 2016, op zondag 29 mei, zal van start gaan in Tremelo. Een primeur voor de nochtans zeer wielerminnende gemeente.

Tremelo is een sportieve Vlaams-Brabants gemeente, met passie voor het wielrennen. Die passie heeft vele bronnen. Zo woont er heel wat wielertalent in Tremelo: veldrijders Sven Nys en Niels Albert, wielrenner Kevin De Weert en ook de voormalige Belgische kampioenen Benjamin Van Itterbeeck en wijlen Lode Anthonis.

Daarnaast vindt er de jaarlijkse hoogdag in de cyclocross plaats, de Grote Prijs Sven Nys op de Balenberg, die veel supporters en kijklustigen lokt. Verder worden er in Tremelo tal van lokale wielerwedstrijden georganiseerd en is er een uitgebreid fiets- en mountainbikenetwerk.

Een rittenkoers voor eliterenners had Tremelo nog niet eerder over de vloer. De doortocht van de Baloise Belgium TourĀ - een rittenkoers van buiten categorie behorend tot de UCI Europe Tour - op zondag 29 mei 2016 sluit daar mooi bij aan en zal voor een nieuwe sportieve en feestelijke hoogdag zorgen in Tremelo.

Bezoekers zullen er actief kunnen proeven van de wielersport met onder andereĀ een fietstocht, demo's, enzovoort. Met als toetje uiteraard de voorstelling en de start van de renners.

Burgemeester Paul Dams: "Tremelo heeft een passie voor de wielersport. En dat vooral dankzij toptalent van eigen bodem. Wij zijn daarom als gemeente erg fier om een etappe van de Baloise Belgium Tour te mogen verwelkomen. Wij verwachten dan ook heel wat toeschouwers. En omdat grote sportprestaties aanzetten om ook zelf op de fiets te springen, organiseren wij die dag een aantal sportieve activiteiten. Het zal een feestelijke fietshappening worden voor iedereen."

Koersdirecteur Rob Discart: "We zijn verheugd dat we 8 jaar na de passage in Tienen terug in Vlaams-Brabant aanwezig zijn met de Baloise Belgium Tour. Op die manier realiseren we onze doelstelling om onze nationale ronde op regelmatige basis te laten neerstrijken over het gehele land. Zo bieden we de wielerminnende Belgen geregeld de kans om de aanwezige toppers dichtbij huis aan het werk te zien. In Tremelo, de thuisbasis van heel wat wielertoppers, zal de Baloise Belgium Tour ongetwijfeld enthousiast onthaald worden."

De Baloise Belgium Tour 2016 start op woensdag 25 mei en eindigt op zondag 29 mei. Het volledige rittenschema zal later bekendgemaakt worden. Greg Van Avermaet was de winnaar van de Baloise Belgium Tour 2015.