De slotetappe van de volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal op 29 mei 2016 in Tongeren finishen. Het college van burgemeester en schepenen heeft vrijdag het contract ondertekend.

"Ik ben blij dat Tongeren de aankomst van deze prestigieuze wielerronde mag organiseren", zegt burgemeester Patrick Dewael. "Tongeren is een bruisende stad waarin tal van hoogstaande culturele activiteiten een plaats veroverd hebben. Na de Ronde van Limburg, de belangrijkste eendagskoers van Limburg, halen we nu ook een nationale topper in huis. Zo willen we als stad een dynamisch en sportief imago uitdragen."

"Tongeren heeft altijd iets gehad met wielerkoersen", legt schepen van Sport Gerard Stassen uit. "Tongerse renners als Frans Schoubben (prof van 1955 tot 1963) en Tony Houbrechts (prof van 1965 tot 1981) spreken hier nog steeds tot de verbeelding. En tot in de jaren '90 vond er tijdens de septemberkermis altijd een profkoers plaats in het stadscentrum."

"Als stadsbestuur willen we mee aan het stuur zitten om Tongeren uit te dragen als evenementenstad. Toen de organisatie van de Baloise Belgium Tour bij ons aanklopte, hebben we mekaar dan ook snel gevonden. Ze benaderen sport als een echte volwaardige business en als stad zetten we er daarom graag mee onze schouders onder", aldus Stassen. 

Rob Discart van organistaor Golazo sports is heel tevreden met Tongeren als aankomstplaats voor de slotrit van de Baloise Belgium Tour 2016. "Tongeren is niet alleen de oudste stad van België en een aantrekkelijke en actieve stad, maar ook als het ware de poort naar de Ardennen en de Voerstreek. Deze ligging past dus perfect in de sportieve opbouw van onze ronde."

Limburg voert de fiets en het fietsen hoog in het vaandel. Toch is Tongeren na Bilzen in 2002 pas de tweede Limburgse stad die als gaststad zal fungeren in de Baloise Belgium Tour. "Het is dan ook verheugend dat we nu in Tongeren te gast mogen zijn. Uit de contacten blijkt heel veel enthousiasme. We kijken uit naar een succesvolle finale van de Baloise Belgium Tour in Tongeren", besluit een opgetogen Discart.