U bezoekt momenteel editie 2014 van de website.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Etappesteden
Lochristi
Dinsdag 27 en woensdag 28/5/2014

Lochristi, gelegen tussen Gent en Lokeren, is een bloeiende gemeente. Letterlijk want het is het centrum van de sierteelt (azalea, begonia, …). Maar ook figuurlijk want Lochristi is één van de snelst groeiende gemeentes van Vlaanderen met een uitgebreid vrijetijdsaanbod en een bruisend verenigingsleven. Maak kennis met de levendige dorpskern van Lochristi, het prachtige park van Beervelde, de aardbeienmarkt, fiets- en wandelroutes in het groen… Kortom, Lochristi is een bloeiende gemeente die meer dan één bezoekje waard is!

www.lochristi.be

Programma:
 • Dinsdag 27/05
  Ploegenpresentatie : 18.30 u - Centrum Lochristi
 • Woensdag 28/05
  Rit 1: Lochristi - Buggenhout
  Start: Dorp-Oost, 11.25 u
Buggenhout
Woensdag 28/05/2014

Buggenhout, het Middelpunt van Vlaanderen, is een bruisende Oost-Vlaamse gemeente met meer dan 14.250 inwoners. Buggenhout bestaat uit de Briel aan de Schelde, het Centrum met Buggenhoutbos, Opdorp met de grootste Dries en Opstal met haar gezellige dorpskern. Kom er genieten van de heerlijke streekproducten - en bieren!

www.buggenhout.be

Programma:
 • Woensdag 28/05
  Rit 1 : Lochristi - Buggenhout
  Passage finish : Provinciale Baan: 13.05u & 14.50 u, finish 15.30u
Lierde
Donderdag 29/05/2014

www.lierde.be

Programma:
 • Donderdag 29/05
  Rit 2: Lierde - Knokke-Heist
  Start: 11.00 u
Knokke-Heist
Donderdag 29/05/2014

Knokke-Heist heeft alles met genieten te maken. Met ontspanning langs twaalfduizend meter zuiver zand, winkelen in honderden aantrekkelijke boetiekjes, of zalig proeven in één van onze tweehonderdvijftig restaurants. En dan hadden we het nog niet eens over de tientallen galerieën. Knokke-Heist kan tellen als bestemming: exclusief voor wie bewust beleeft.

www.knokke-heist.be

Programma:
 • Donderdag 29/5
  Rit 2 : Lierde - Knokke-Heist
  Passage finish : De Wandelaar (zeedijk): 14.20u & 15u, finish 15.36u
Diksmuide
Vrijdag 30/05/2014

Diksmuide aan de IJzerstroom, situeert zich midden in de Vlaamse Westhoek, een bestemming vol pure verwondering. Lakenweverij en boterproducten verrijkten lange tijd de stad Diksmuide aan de IJzer. Daardoor ontdek je ook veel pittoreske hoekjes en het verrassende erfgoed tijdens de Stadslink. Talrijke monumenten, begraafplaatsen en loopgraven herinneren ons echter ook aan de gruwel van de Eerste Wereldoorlog 1914-1918 . 100 Jaar later zijn er tal van herdenkingen. De Baloise Belgium Tour vormt het officiële startsein van de herdenkingsperiode. De Dodengang en de IJzertoren langs het parcours laten het front weer leven, en brengen net zoals de beelden van het Treurende Ouderpaar een vredesboodschap.

Charmante dorpen, eindeloze vergezichten en natuurgebieden nodigen uit tot fietsen, wandelen of een tochtje op de IJzer. De wielrenners zullen dit eerste zelf kunnen ondervinden. In Diksmuide overnachten kan zowel 'op de buiten' als in het gezellige stadsmidden, op de camping of in sterrenhotels, op de boerderij of in een streekeigen gastenkamer met ontbijt.
Alvast welkom in de Boterstad Diksmuide en in de Westhoek!

www.diksmuide.be

Programma:
 • Vrijdag 30/05
  Rit 3 : Individuele tijdrit
  Start : Koning Albertstraat, 12.45 u (eerste renner) - 15.25 u (laatste renner)
  Finish: Grote Markt, 13.07 u (eerste renner) - 15.46 u (laatste renner)
Lacs de L'Eau d'Heure
Zaterdag 31/05/2014

In de jaren '70 werd op de grens van Henegouwen met Namen het grootste meer van België aangelegd op het stroomverloop van de 'Eau d'heure'. De streek omschrijft zichzelf als een waar fietsparadijs en dat zullen de renners in sneltempo mogen ontdekken. Zowel start als aankomst zal aan dit meer gelegen zijn, wat bijgevolg garant staat voor een dag vol spanning en plezier. Het is zo'n locatie die de perfecte combinatie weet te vormen tussen natuur en sport!

www.lacsdeleaudheure.be

Programma:
 • Zaterdag 31/5
  Rit 4 : Start : Hameau de Poncia - Froidchapelle : 11.20u
  Rit 4 : Passage finish : Hameau de Poncia - Froidchapelle : 14.25u - 14.55u, finish : 15.45u
Province de Liège - Oreye
Zondag 01/06/2014

De Provincie Luik organiseert talrijke belangrijke evenementen ter verbetering van haar imago, wat bovendien resulteert in niet te versmaden economische voordelen.

Reeds 3 decennia lang leidt de Provincie Luik een dynamische en sportieve politiek, met een complementariteit tussen recreatieve sport en topsport. Dankzij haar uitgebreide sportieve ervaring, heeft de Provincie Luik een belangrijke plaats binnen de wereld van het wielrennen. Zo heeft ze reeds de eer en het genoegen gehad om gastheer te zijn van de 3 grote rondes, en mag ze erg fier zijn om jaarlijks de eigen nationale ronde te verwelkomen op haar grondgebied.

Dit jaar zal de etappe in Oreye plaatsvinden.

www.oreye.be - www.plgsports.be

Programma:
 • Zondag 01/06 :
  Rit 5 : Oreye - Oreye
  Start : Grand Route, Oreye : 11.20u
  Passage finish : Grand Route, Oreye: 13.30u, finish : 15.40u