Beveren 3 jaar etappestad van een grote wielerwedstrijd
Belga
De gemeente Beveren zal de komende 3 jaar gaststad zijn van een grote wielerwedstrijd. In 2015 als startplaats van de derde rit van de Eneco Tour, de twee volgende jaren doet de Baloise Belgium Tour Beveren aan.

Dit jaar zal de Eneco Tour, de enige UCI WorldTour rittenwedstrijd van de Lage Landen, neerstrijken in het Waasland, voor de start van de etappe naar Ardooie op woensdag 12 augustus. De presentatie van de renners en het startschot zal gegeven worden in het centrum van Beveren.

De 11e editie van de Eneco Tour wordt dit jaar gereden van maandag 10 tot en met zondag 16 augustus.

In 2016 en 2017 mag Beveren de Baloise Belgium Tour (UCI Europe Tour 2.HC) verwelkomen met in het eerste jaar de officiële presentatie van de deelnemende ploegen en de start en aankomst van de proloog. Het jaar nadien wordt de start en aankomst van een individuele tijdrit voorzien in hartje Beveren.

De Baloise Belgium Tour wordt eind mei betwist en is één van de belangrijkste etappekoersen in België.

Burgemeester Marc Van de Vijver:  "Ik ben heel tevreden met de bereikte overeenkomst. Drie jaar op rij zal er in onze gemeente een belangrijk wielerevenement plaatsvinden. We hebben daarbij de meest interessante onderdelen binnengehaald. Een tijdrit, een proloog, een start van een rit in lijn, een ploegenvoorstelling... Stuk voor stuk momenten waarbij het publiek en de supporters ruim de tijd krijgen om hun favoriete wielrenner te bekijken en aan te moedigen. Bovendien zijn de evenementen een mooie promotie voor onze gemeente en pikken handelaars en horeca zeker ook meer dan één graantje mee."                                                

Schepen van sport Katrien Claus: "Voor een wielerminnende gemeente als Beveren is het aantrekken van dergelijk groot wielerevenement niet alleen een evidentie, maar ook een mooie troef voor de eigen wielerclubs, die van dichtbij bij de organisatie betrokken worden. Door een overeenkomst voor drie jaar af te sluiten, konden we ook voordeliger voorwaarden bekomen."

Organisator Rob Discart: "De vorige passages met de Baloise Belgium Tour hebben duidelijk aangetoond dat Beveren met zijn gedreven bestuur een sterke lokale partner is die er alles aan doet om een succesvolle organisatie neer te zetten in samenwerking met onze organisatie. We hebben dan ook niet getwijfeld om met de gemeente Beveren in zee te gaan voor de volgende drie jaar, wanneer ze zich kandidaat hebben gesteld. Door te kiezen voor een start, proloog of individuele tijdrit kan de organisatie telkens in het centrum worden neergezet. We kijken uit naar ons verbijf in Beveren."