Nieuws

Alvarado: 'Misschien was dit wel mijn beste cross'

27.12.2019

Onverwachts. Zo noemt Ceylin del Carmen Alvarado haar machtsgreep in de SackZelfbouw Ladies Trophy. Haar landgenote Annemarie Worst geeft de strijd om het eindklassement echter niet op.

Lees meer

Van Aert: 'Heb mezelf verbaasd'

27.12.2019

De terugkeer van Wout Van Aert in het veld was er eentje waarvan iedereen van genoten heeft. Ook de drievoudige wereldkampioen. "Een vijfde plaats, dat had ik nooit durven hopen."

Lees meer

Iserbyt: 'Even vloeken toen Mathieu er bijkwam'

27.12.2019

Lange tijd mocht Eli Iserbyt dromen van een eerste overwinning sinds de Koppenbergcross, maar finaal was Mathieu van der Poel te sterk. In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee doet de West-Vlaming wel een uitstekende zaak.

Lees meer

Van der Poel: 'Niet verwacht dat ik nog zou meestrijden voor de zege'

27.12.2019

De comeback van de dag was in Loenhout voor Wout Van Aert, maar ook die van Mathieu van der Poel mocht gezien worden. Na een val in het begin van de eerste ronde verzorgde de wereldkampioen de show met een onwaarschijnlijke ommekeer.

Lees meer

Van der Poel wint na inhaalrace, Van Aert vijfde bij rentree

27.12.2019

Mathieu Van der Poel heeft voor het derde jaar op rij de Azencross in Loenhout gewonnen. De wereldkampioen haalde het in de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee voor Eli Iserbyt, Corné Van Kessel, Tim Merlier en de wederoptredende Wout Van Aert.

Lees meer

Alvarado voert groots nummer op in Azencross

27.12.2019

Ceylin Alvarado heeft met groot machtsvertoon de Azencross in Loenhout, de vijfde manche van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy, gewonnen. De Nederlandse had bijna twee minuten voorsprong op Sanne Cant en Annemarie Worst.

Lees meer

Sprint duidt Rouiller als winnaar aan

27.12.2019

De Azencross voor beloften is uitgedraaid op een thriller in het veld. De Zwitsere kampioen Loris Rouiller trok finaal aan het langste eind. In de sprint rekende hij af met Belgisch kampioen Timo Kielich. Thomas Mein vervolledigde het internationaal podium. In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee blijft Yentl Bekaert leider.

Lees meer

Del Grosso ziet knappe remonte beloond met mooiste overwinning

27.12.2019

Bij de junioren is de Azencross uitgedraaid op een Nederlands duel. Na een knappe inhaalrace trok de vinnige Tibor Del Grosso aan het langste eind. De renner van Callant-Doltcini haalde het voor Twan van der Drift. Ward Huybs hield de Belgische eer op het podium hoog.

Lees meer

Stars and Stripes domineren Helen 100 Trophy

27.12.2019

De Amerikaanse Lizzy Gonsalus heeft de Azencross in Loenhout, de tweede manche in de Helen 100 Trophy, op haar naam geschreven. Ze haalde het met een solo voor de Britse Zoe Backstedt en de Nederlandse Fem van Empel.

Lees meer

Aerts: 'De Azencross winnen is nog mooier dan de Koppenberg'

26.12.2019

Geen cross die Toon Aerts beter kent dan de Azencross. Al sinds z'n tiende zakt de Belgisch kampioen naar Loenhout af. Eerst om samen met Sven Nys op de foto te staan, nu om voor de ploeg van Sven Nys voor de overwinning te strijden. "Winnen in Loenhout, daar droomt iedereen van."

Lees meer

Wist je dat Johan Museeuw ooit de Azencross won?

25.12.2019

Roland Liboton, Hennie Stamsnijder, Danny De Bie, Adrie Van der Poel, Paul Herygers, Sven Nys,... Niets dan grote namen op de erelijst van de Azencross. Maar wist je dat ook Johan Museeuw ooit zijn handen in de lucht mocht steken in Loenhout?

Lees meer

Recordaantal deelnemers in Loenhout

24.12.2019

Inschrijven kan nog altijd tot drie dagen voor de wedstrijd, maar voorlopig hebben zich 406 renners aangemeld voor de Azencross in Loenhout, een absoluut record voor deze wedstrijd.

Lees meer

Van Aert kijkt uit naar comeback in Azencross

23.12.2019

De Azencross in Loenhout, de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee, krijgt er op vrijdag 27 december een extra trekpleister bij. Drievoudig wereldkampioen Wout Van Aert duikt na zijn gruwelijke val in de Tour voor het eerst dit seizoen het veld in. "Ik kijk ernaar uit om me terug te mengen in die drukte."

Lees meer

Azencross dankt 'doordeweeks' succes aan voetbal

23.12.2019

Eén groot volksfeest! De Azencross in Loenhout staat niet alleen sportief hoog aangeschreven, extrasportief staat de veldrit in het noorden van Antwerpen al 35 jaar garant voor een unieke ambiance. De keuze voor een datum tussen Kerst en Nieuwjaar was een schot in de roos.

Lees meer