Eli Iserbyt blijft de DVV Verzekeringen Trofee bij de U23 domineren. In de Azencross in Loenhout was de Europese kampioen al voor de vijfde keer aan het feest. Tom Pidcock en Yannick Peeters vervolledigden het podium.

De snelste start in het centrum van Loenhout was voor Thijs Aerts. De renner uit Rijkevorsel stond vorig jaar al op het podium van de Azencross en wilde voor eigen volk dat kunstje graag nog eens herhalen. Aerts kreeg al snel het gezelschap van ploegmaat Tom Pidcock, maar het duo van Telenet Fidea Lions was in de Antwerpse modder niet opgewassen tegen Eli Iserbyt. De Europese kampioen ging op en over Aerts en Pidcock naar de leiding.

Een positie die Iserbyt niet meer zou afstaan. Integendeel. Op kracht bouwde de renner van Marlux-Napoleon Games zijn voorsprong op Pidcock ronde na ronde uit. In de strijd om de derde plaats ging Yannick Peeters nog over Aerts richting het podium.

ISERBYT: 'PARCOURS WAS IN MIJN VOORDEEL'

"Mijn start was niet goed", gaf Iserbyt toe. "Ik raakte een beetje ingesloten, maar gelukkig bleef alles een beetje samen. Toen er twee renners van Telenet Fidea Lions wegreden, heb ik besloten om meteen het gat dicht te rijden. Op de technische stroken, de beekjes en de balkjes, was Pidcock vandaag in het voordeel, maar de rest van het parcours was in mijn voordeel. Zeker in de diepe modder aan de brug en de materiaalpost. Daar heb ik vandaag het verschil kunnen maken."

Iserbyt domineert de DVV Verzekeringen Trofee met vijf zeges in zes manches. "Na Heusden-Zolder was ik wat ontgoocheld, maar ik ben blij dat ik dat vandaag heb kunnen rechtzetten. Die wedstrijden van de DVV Trofee liggen me wel."

In de tussenstand van de DVV Trofee heeft Iserbyt een voorsprong van 6:49 op Peeters en 9:35 op Thomas Joseph.