Ryan Cortjens heeft in de Azencross in Loenhout zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. In de zesde manche van de DVV Trofee bij de junioren haalde hij het van zijn ploegmaat Loris Rouiller. De Nederlander Ryan Kamp vervolledigde het podium.

De Azencross bij de junioren lag al snel in een beslissende plooi. Europees kampioen Loris Rouiller keek in de openingsronde nog even de kat uit de boom, maar muisde er in de tweede ronde samen met ploegmaat Ryan Cortjens vanonder.

Het duo van IKO Enertherm-Beobank sloeg de handen in elkaar en verzamelde al snel een voorsprong van twintig seconden. Eenzame achtervolger Ryan Kamp knabbelde in de voorlaatste seconden nog even aan zijn achterstand, maar moest aan de streep tevreden zijn met de derde plaats.

Een broederstrijd zou beslissen over winst en verlies. Een leegloper dreigde Cortjens nog parten te spelen, maar in de sprint verzekerde hij zich van zijn eerste overwinning van het seizoen. Rouiller moest tevreden zijn met de tweede plaats.

CORTJENS: 'MOOI CROSS VOOR EERSTE ZEGE'

Het was mooi om Corstjens te zien glunderen op het podium. De Limburger verzamelde vorig jaar bij de nieuwelingen de ene zege na de andere, in Loenhout pakte hij zijn eerste overwinning als junior.

"Een mooie cross om die eerste zege te pakken", genoot Corstjens na. "Ik was nochtans niet goed weg. Bij de start schoot ik opnieuw uit mijn pedaal. Gelukkig kon ik snel opschuiven naar Loris. Met twee hebben we dan een mooie voorsprong uitgebouwd. Dankzij onze goede samenwerking slaagde niemand er nog in om de kloof te dichten. Ik wist dat ik een goede sprint in de benen had, maar Loris is ook geen trage jongen."

"De start bij de junioren was niet makkelijk. In het begin was ik even buiten strijd met een blessure, maar die periode van rust draait nu misschien wel uit in mijn voordeel."