De Azencross bij de nieuwelingen komt in de prijzenkast van Ward Huybs. De renner van het AA Drink Jongerenteam troefde in een strijd met drie twee Nederlanders af. Salvador Alvarado wordt de nieuwe leider in de DVV Trofee.

De Azencross in Loenhout was de tweede manche in de DVV Trofee waar de nieuwelingen punten konden verdienen. Thibau Nys verdedigde in de Antwerpse gemeente zijn leidersplaats, maar moest in de eerste ronde de strijd al staken. Na kettingproblemen bij de start keerde de Belgische kampioen meteen terug naar de camper.

Salvador Alvarado kon door het wegvallen van Nys een uitstekende zaak doen en nam al snel het initiatief. Ward Huybs en Steijn Willemsen waren de enigen die zijn tempo konden volgen. Alvarado bleef zijn medevluchters onder druk zetten, maar kreeg ze nooit definitief afgeschud.

In de sprint nam een zelfzekere Huybs de maat van de twee Nederlanders. Alvarado strandde op een wiellengte van Huybs, een ontgoochelde Willemsen werd op enkele seconden derde.

HUYBS: 'VOELDE ME DE STERKSTE IN DE SPRINT'

Voor Huybs is de zege in Loenhout al de vierde van het seizoen na Neerpelt, Balegem en Overijse. "Of dit de mooiste was? Het was zeker de moeilijkste. In de modder kon Salvador een paar keer een kloofje slaan omdat ik in de fout ging. Ik heb besloten om daarna niet op kop te rijden en in de slotronde aan te klampen. In de sprint voelde ik mij de sterkste."

Dankzij zijn tweede plaats neemt Alvarado in de DVV Trofee voor nieuwelingen de leiding over van Thibau Nys. Toch had de Nederlander graag gewonnen. "Ik probeerde alleen weg te rijden, maar aan de balkjes kwamen de anderen iedere keer terug. Ik sta nu eerste in de DVV Trofee en doe door het uitvallen van Nys een goede zaak. De eindzege wordt voor mij nu een belangrijk doel."