X
Abdijentocht Logo

27.10.2019

Wandelaars en lopers genieten in Averbode van gezellige afsluiter Lampiris Nature Trail Series

Met de Lampiris Averbode Nature Trail & Walk is zondag het doek gevallen over de Lampiris Nature Trail Series 2019. Op naar volgend jaar, voor een nieuwe reeks prachtige wandel- en loopevents in de natuur!

Lees meer

WAT IS HET?

De Averbode Nature Trail start net als de Abdijentocht in Domein de Vijvers te Averbode. Lopers krijgen de keuze uit 3 verschillende afstanden midden in de prachtige natuur die de regio rijk is: 8, 15 en 28 km. Iedere trailrunner komt dus aan zijn trekken!

RUN & WALK

De Lampiris Averbode Nature Trail is er voor lopers én wandelaars. De natuur beleven én samen bewegen staan voorop. Wandelaars kunnen vrij starten tussen 8u en 9u15 voor een volledig bepijld parcours van 8 of 15 km. Net als de lopers kunnen de wandelaars uiteraard gebruik maken van alle faciliteiten. Wist je trouwens dat het wandelgebied Merode (waarbinnen de parcours zich bevinden) het populairste wandelgebied van Vlaanderen is? 

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

 • 8u00: Opening registraties & afhalen deelnamepakket
 • Vrije start Walk 8 & 15K tussen 8u en 9u15
 • 9u30: Trail Run 28K
 • 9u50: Start Trail Run 15K*
 • 10u45: start Trail Run 8K
 • 13u30: sluiting finish

Met de fiets

Kom je uit de buurt? Kom dan gewoon met de fiets naar het Domein de Vijvers en je bent meteen opgewarmd om aan je tocht te beginnen.

Met de auto

SPECIALE AANRIJROUTES VOOR PARKINGS

Kom je toch met de auto? Gebruik zeker GEEN GPS, maar volg de signalisatie van de organisatie naar de verschillende parkings. Er zal immers een speciale parkingroute opgesteld worden met enkelrichtingsverkeer. Bovendien zullen sommige straten in de omgeving van het domein afgesloten zijn voor het verkeer.

Neem op de E314 uitrit 23 TIELT-WINGE of uitrit 25 HALEN en op de E313 uitrit 23 Geel-West. Vanaf deze uitritten volg je de eventsignalisatie van de Nature Trail Series.

Maak gebruik van de gratis bezoekersparkings en ga NIET in de straten rond het domein parkeren. Zo beperk je de hinder voor de omwonenden en blijven deze straten vrij voor hulpdiensten en het openbaar vervoer.

Opgelet! Er geldt een nultolerantie voor foutparkeren, de politie zal verbaliseren en indien nodig voertuigen laten wegslepen! Vertrek op tijd! De parkings bevinden zich op wandelafstand van de start. Hou rekening met een half uurtje extra reistijd.

 • Een uniek trailconcept
 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • Kleedkamers
 • Uitgebreide bevoorrading onderweg en aan de finish:
 • Uitslagen beschikbaar online
 • Parcoursbeschrijving online
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijden. Klik hier voor meer info.
 • Elektronische tijdsopname

Er worden aparte kleedkamers en douches voor mannen en vrouwen voorzien in het sportcomplex Everbeur Sport. We voorzien een gratis shuttleservice naar het sportcomplex.

Je sporttas kan je tijdens het event achterlaten aan de stand "bewaring sporttas". Er zal een gekleurde sticker met nummer op je tas gekleefd worden. Hetzelfde gekleurde nummer wordt ook op je polsbandje gekleefd en op je arm geschreven. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je polsbandje met "vestiairesticker" en/of het nummer op je arm je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

Het gebied rond Averbode kent prachtige trails met flink wat kuitenbijters. Het traject is het denkwerk van een groepje gepassioneerde wandelaars die hun favoriete paden samenbrengen. 95% is onverhard.

In samenwerking met Natuurpunt kunnen we jullie dit uniek stukje natuur in Vlaanderen aanbieden. De laatste jaren onderging dankzij Natuurpunt dit gigantische bos- en heidegebied een enorme metamorfose.

Met veel liefde delen zij hun favoriete loopparcours met jullie! Geniet er van!

Trail 8km – klik hier
Hoogtemeters: 105

Trail 15km – klik hier
Hoogtemeters: 190

Bekijk hier het parcours

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

De NN Running Club is een sportieve community waar je beloond wordt voor je activiteiten en je engagement. Log je stappen en je sportsessies, geef anderen een motiverende schouderklop door hun activiteiten te liken en nodig je vrienden uit om NN coins te verzamelen. Deze credits kan je in de webshop gebruiken voor exclusieve items en voordelen. Daarnaast vind je op deze inspirerende site tal van tips & tricks van de clubexperts en kun je regelmatig deelnemen aan toffe challenges, individueel of in team. Werken aan een gezonde, energieke levensstijl was nog nooit zo leuk! Lid worden van de NN Running Club is heel eenvoudig en volledig gratis.

Lid worden van de NN Running Club

AGENTSCHAP VOOR NATUUR EN BOS & Natuurpunt

De Lampiris Averbode Nature Trail wordt georganiseerd in samenwerking met Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en Natuurpunt. Samen gaan we voor een sportieve, duurzame en kwalitatieve natuurbeleving. De parcours worden dan ook uitgewerkt in nauw overleg met de betrokken boswachters.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), een agentschap van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners.

Samen met veel verschillende partners creëert het agentschap een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen.

Het Agentschap voor Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien het agentschap ook anderen helpt bij het beheren van hun domeinen, beheert het agentschap in totaal zo'n 80.000 hectare bos en natuurgebied.

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat duidelijk met zijn twee 'botten' op het terrein. Die terreinkennis en ervaring vormen belangrijke pijlers om het beleid te helpen voorbereiden.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in hoe je ons evenement hebt ervaren. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën.
Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie

ORGANISATIE

Sportinez & Golazo sports

Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com

Golazo Sportinez