Lees nog even deze ultieme tips om er zondag een unieke beleving van te maken en in de beste omstandigheden aan de start van de allereerste Lampiris Ardennes Nature Trail te verschijnen!

1. Bereid je voor op zonnig en warm weer! De huidige voorspellingen geven aan dat het kwik zondag vlotjes boven de 25° C zal uitstijgen. Wees dus steeds verstandig, luister naar je lichaam en hydrateer voldoende, zeker ook voorafgaand aan je wedstrijd! Op de 16km voorzien we 1 bevoorrading halfweg, op de 25km zijn er 2 bevoorradingsposten. Daarnaast worden aan de inschrijvingen extra waterkranen met gratis drinkbaar water opgesteld zodat o.a. flesjes en camelbags kunnen bijgevuld worden en voorzien we voor alle afstanden een stevige eindbevoorrading. We raden ook absoluut aan om eigen drank mee te nemen op het parcours (d.m.v. drinkbussen, camelbags, drankgordels,....). Draag een petje om het hoofd koel te houden.

2. Om het groene karakter van de Lampiris Ardennes Nature Trail extra te ondersteunen, zullen deelnemers verplicht zijn om herbruikbare bekers te gebruiken. Er zullen dus geen wegwerpbekers beschikbaar zijn op de bevoorradingsposten. Lopers die niet in het bezit zijn van zo'n beker kunnen deze ter plaatse voor de wedstrijd aan de inschrijvingen aankopen voor 3 EUR.

3. Kom op tijd en bereid je reisroute goed voor! Volg zeker de mobiliteitsinfo die je hier kan terugvinden.

4. Heb je nog geen T-shirt van de Lampiris Ardennes Nature Trail besteld? Bij het afhalen van je startnummer, kan je bij de helpdesk nog een T-shirt kopen voor 12 EUR (zo lang de voorraad strekt). Voor elke verkochte T-shirt gaat er 3 EUR naar Natagora (organisatie voor de bescherming van de natuur)!

5. Heb je nog vrienden, kennissen of familieleden die zich willen inschrijven? Dat kan! Voor alle afstanden zijn daginschrijvingen mogelijk, en dit vanaf 7u tot net voor de start van elke wedstrijd.

6. Een gratis bewaarplaats sporttassen is voorzien vlakbij de inschrijvingen. Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

7. Zonder onze talrijke vrijwilligers zou dit evenement niet kunnen doorgaan. Geef de vrijwilligers ook een fantastische dag door ze bijvoorbeeld een high five te geven onderweg!

8. Misschien is dit je eerste trail en heb je de smaak nu echt te pakken of ben je een veel-loper en kan je niet wachten tot je volgende uitdaging. Wij organiseren in 2018 nog enkele zeer mooie events voor jou:
- 23/09 Lampiris Leuven Nature Trail 
- 06/10 Lampiris Averbode Nature Trail 

Hopelijk zien we jou dus ook op een van onze volgende Lampiris Nature Trails aan de start.
Maar voor nu zondag: heel veel succes!