Nu zondag 13 oktober is er de eerste editie van de Alpro Urban Walk Antwerpen. Zowat 5000 wandelaars verkennen de binnenstad op een parcours van 12 km. Na de start op de nieuwe eventsite, Scheldekaaien Sint-Andries, loopt het parcours langs maar liefst 14 unieke locaties. Met de Handelsbeurs, exclusief voor de deelnemers, als absolute highlight op het parcours is de wandeling dan ook volledig volzet.

"De Urban Trail lokte de voorbije jaren tienduizenden lopers naar Antwerpen. We zijn blij dat we nu zondag eenzelfde unieke ervaring kunnen aanbieden aan het steeds groeiende wandelpubliek", zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. "Dé publiekstrekker is de Handelsbeurs."

Na een driejarige renovatie opent dit gebouw uit de 16de eeuw voor het eerst in 20 jaar terug zijn deuren tijdens de Urban Walk Antwerpen. Andere parels op de route zijn o.a. de Bourlaschouwburg, Cinema Cartoon's, het Hof van Liere en de Opera.

"De Urban Walk speelt perfect in op het sport- en beweegbeleid van de stad Antwerpen", zegt schepen voor Sport Ludo Van Campenhout. "Het is immers de bedoeling om met Sporting A zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen. Wandelen is daarbij niet alleen één van de meest laagdrempelige sporten, maar ook erg hip en trendy. Met deze eerste Urban Walk krijgen de deelnemers dan ook nog de kans om Antwerpen op een andere manier te (her)ontdekken."

De Alpro Urban Walk, dat is ook (letterlijk!) proeven van de stad. Title partner Alpro biedt alle deelnemers onderweg een gezond ontbijt aan in het Koninklijk Lyceum. Daarnaast staat er na een route door Stokerij De Beukelaer een heerlijke kruidenlikeur van Elixir d'Anvers op het menu. Philip's Biscuit trakteert alle wandelaars op een Antwerps Handje, bij de Foodmaker kunnen ze genieten van een lekker sapje.

Inschrijven voor deze ontdekkingstocht door 't stad kan niet meer, de wandeling in Antwerpen is volledig volzet. De volgende etappe is Brussel op zondag 8 december, inschrijven kan vanaf donderdag.

Op de diverse bevoorradingsposten onderweg zullen geen wegwerpbekertjes te vinden zijn. Deelnemers kunnen in het Hof van Liere, het Koninklijk Lyceum en aan de Scheldekaaien Sint-Andries hun eigen drinkbus vullen met water. Wandelaars die geen drinkbus of herbruikbare beker bij hebben, kunnen ter plaatse een opvouwbare beker kopen.