Praktische info

Deelnamepakket

Programma & locatie

Startprocedure in waves

Afhalen deelnemersbadge

Herbruikbare bekers

Bereikbaarheid & parking

Iedereen die individueel is ingeschreven en waarvan de organisatie het e-mailadres heeft, heeft intussen een persoonlijke e-mail met daarop zijn/haar startnummer ontvangen.

Met dit mailtje kan het fysieke borstnummer afgehaald worden op zondag 29 maart op het Paradeplein in de Leopoldskazerne.

Heb je geen e-mail ontvangen? Geen nood! Hieronder vind je de deelnemerslijsten. Zoek je nummer op, onthoud dit en kom samen met een identificatiebewijs (rijbewijs of paspoort) je borstnummer en chip afhalen. Je hoeft hiervoor dus geen nieuwe bevestigingsmail bij de organisatie op te vragen.

Deelnemers die ingeschreven zijn via hun bedrijf of vereniging moeten zich wenden tot de groepsverantwoordelijke, die ondertussen ook een bevestigingsmail heeft ontvangen en die het totale deelnemerspakket gezamenlijk afhaalt. Lopers die in groep deelnemen kunnen hun borstnummer niet individueel afhalen.

De start verloopt in 10 waves. De deelnemers worden opgedeeld op basis van hun startnummer.

Bekijk hier de deelnemerslijst

Start & finish bevinden zich aan de Scheldekaaien Sint-Andries (Cockerillkaai, 2000 Antwerpen). Stippel je route uit via www.slimnaarantwerpen.be.

Te voet

Vanuit het centrum is de eventsite te voet bereikbaar via de Nationalestraat en de Kloosterstraat.

Met de fiets

De Scheldekaaien Sint-Andries zijn gemakkelijk bereikbaar met de fiets. Stippel je route op voorhand uit met de handige Antwerpse fietskaart. Pendelen naar de locatie kan eenvoudig met de (deel)fiets of deelscooter. Kom je met een Velo-fiets, hou er dan rekening mee dat door drukte de bevoorrading of het leeghalen van de stations in de omgeving belemmerd kan worden.

Op de eventsite is er voldoende plaats in een speciaal voorziene fietsenstalling.

Met het openbaar vervoer

Tram en bus

Neem de tram of bus naar een van de haltes in de buurt van de Scheldekaaien Sint-Andries. Meer informatie over de dienstregeling en de reisweg vind je hier. De dichtstbijzinde haltes zijn Museum, Bres, Tropisch Instituut en de tijdelijke halte Kasteelstraat.

Koop voor je op de bus of de tram stapt een M-ticket via de app van De Lijn. Een M-ticket kost €1,8 en is 1 uur geldig. Of SMS "DL" naar 4884. Je ontvangt een bevestiging en een sms-ticket. Dit SMS-ticket is 1 uur geldig op alle trams en bussen van De Lijn en kost € 2,15.

Trein

Neem de trein tot Antwerpen-Centraal. Daar kan je de premetro lijn 8 of 10 nemen tot aan de Waalsekaai.
Bezoekers vanuit Oost- en West-Vlaanderen kunnen afstappen in het station Antwerpen-Zuid. In Antwerpen-Zuid kan je tram 4 nemen naar de Waalsekaai.

Met de boot

Van Linkeroever kan je snel en gemakkelijk naar Rechteroever met het Sint-Annaveer. Het veer is gratis en vertrekt vanaf het ponton op Linkeroever in de Thonetlaan. Meer informatie over het Sint-Annaveer vind je hier.

Neem DeWaterbus naar het Steenplein te Antwerpen. Of combineer het traject met de veerdiensten Hoboken-Kruibeke en Bazel-Hemiksem. Een ritje heen en terug kost € 5 en is te koop aan boord van DeWaterbus. Meer informatie over DeWaterbus vind je hier.

Met de auto

Wie met de wagen tot aan de start- en aankomstzone wilt rijden, moet er rekening mee houden dat het terrein in de lage-emissiezone van Antwerpen ligt. Alle informatie over de lage-emissiezone vind je hier.

Parkeren kan op de Gedemte Zuiderdokken, deze parking ligt vlak aan de start & finish. Of laat je auto achter op een Park and Ride en neem de tram rechtstreeks of met een overstap tot aan de Scheldekaaien Sint-Andries.

  • P+R Merksem - Hoboken - tram 2
  • P+R Merksem - P+R Melsele - tram 3
  • P+R Linkeroever - P+R Bosuil - tram 5
  • P+R Luchtbal - P+R Olympiade - tram 6
  • P+R Wommelgem - Antwerpen-Zuid - tram 8
  • P+R Linkeroever - Silsburg - tram 9
  • P+R Schoonselhof - Wijnegem - tram 10
  • P+R Boechout - P+R Linkeroever - tram 15

Of neem vanaf de P+R de (Velo-) fiets en rij zo naar de startzone. Stippel je route uit via de website van Fietsnet.

De Alpro Urban Walk Antwerpen is een unieke ontdekkingstocht door de stad. Een parcours van 12 km leidt je langs en door bijzondere gebouwen. Naast beroemde Antwerpse locaties kom je op zondag 13 oktober ook op verborgen plekjes.

o Starten en finishen doen we aan de Scheldekaaien Sint-Andries. Vervolgens leidt het parcours je o.a. langs de prachtige Bourlaschouwburg en Elixir d'Anvers, waar je kan proeven van hun heerlijke kruidenlikeur. Overige locaties worden één voor één vrijgegeven in de loop van augustus en september.

Alles wat Antwerpen bijzonder maakt ontdek je op zondag 13 oktober!

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van de Brugge Urban Trail. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als lopers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Hieronder kan je na de loop je persoonlijke foto's opzoeken!

Handelsbeurs

Ongetwijfeld dé highlight op het parcours, de Handelsbeurs! Pas in het najaar opent de publieke doorgang, het restaurant in de Schippersbeurs en overdekt terras in de Handelsbeurs. Maar op 13 oktober krijgen jullie al exclusief toegang tot deze prachtige locatie.

Opera Antwerpen

Klaar om je nachtegalenstem te laten klinken? In de Opera Antwerpen bewonder je de zaal vanop de eerste rij! Wist je dat de parterreplaatsen, nu de duurste plaatsen, vroeger voor de arme mensen waren? Er stonden namelijk geen stoelen.


© Emmanuel De Prycker


© Jonas Roosens

Bourlaschouwburg

Wandelen over de scène van de Bourlaschouwburg. Ontdek één van de mooiste schouwburgen van het land op zondag 13 oktober!

Elixir d'Anvers

Een locatie om je vingers bij af te likken. In de stokerij kan je proeven van deze heerlijke kruidenlikeur die nog steeds volgens het originele recept van 1863 gemaakt wordt. Smakelijk!

Universiteit Antwerpen

Universiteit Antwerpen opent de deuren van maar liefst twee gebouwen tijdens de Urban Walk! Het parcours leidt je door het Hof van Liere, het hart van de Stadscampus, en het Klooster van de Grauwzusters.

Café Local

Een 19de eeuws pakhuis met prachtige Renaissancegevel, gooi je dansbenen los in Café Local! Ontdek deze bruisende eventlocatie, gelegen in de Noordnatie.

De Serre

Wandelen door het groen midden in 't stad! Na den Botaniek wandel je door de Serre, het kloppende hart van StartUp Village. Hier geeft stad Antwerpen start-ups de kans om hun bedrijf verder te laten groeien.

De Haringrokerij

De Haringrokerij is een industrieel complex uit de 19de eeuw dat in 1987 werd omgevormd tot één van de eerste cohousingprojecten in Vlaanderen. Anno 2019 wonen zes gezinnen in de voormalige rokerij.