De recentste aanbevelingen en communicatie vanuit de diverse overheden bevestigen dat de Keytrade Bank Urban Trail Antwerpen van komende zondag kan blijven doorgaan zoals gepland. Er worden logischerwijs enkele bijkomende gezondheidsmaatregelen genomen.

Wij staan als organisatie in continu overleg met het departement volksgezondheid, enkele experten en de Stad Antwerpen en volgen hun adviezen in verband met het coronavirus. Er is op dit moment geen reden tot ingrijpende wijzigingen in de planning en de verdere voorbereiding van de Urban Trail.

We zullen wel enkele evidente, maar ook bijkomende gezondheidsmaatregelen nemen ter plaatse, onder meer aan start, finish, bevoorradingen, toiletten,... Die gelden voor onze medewerkers, maar we vragen ook aan alle andere deelnemers en supporters om enkele vuistregels in acht te nemen:

-                      Was je handen regelmatig

-                      Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog of in een papieren zakdoek

-                      Gebruik papieren zakdoekjes

Via enkele ingrepen aan de start en via oproepen aan de deelnemers, zullen we voldoende afstand tussen mensen laten in acht nemen. We raden ook diegenen die zich de avond of ochtend voor het evenement ziek of koortsig voelen aan om thuis te blijven.

 

Indien de situatie verandert in de ene of de andere richting, zullen we onze maatregelen mee aanpassen en de deelnemers er over inlichten.