Praktische info


Deelnamepakket


Steun Plan International België en ontvang een leuk gadget ter plaatse!


Programma & locatie


Startprocedure in waves


Geen tijdsregistratie


Afhalen borstnummer & T-shirt


Ontbijt


Kleedkamers & bewaarplaats sporttassen


Veilig sporten

URBAN TRAIL®

Na zes succesvolle edities kunnen we haast niet wachten op de volgende editie! Op zondag 17 maart is de Antwerpse binnenstad hét decor voor de magische Antwerp Urban Trail®, een uniek loopevenement over 7km en 13km langs en door tal van belangrijke Antwerpse gebouwen. Voor iedereen die van het stadsleven houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is de Antwerp Urban Trail® een must! Dit jaar zijn er 10.000 plaatsen beschikbaar

De Antwerp Urban Trail is meer dan een loopwedstrijd, het is ware ontdekkingstocht op loopschoenen. Het prachtige erfgoed van de binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een ongeziene sfeer onder de deelnemers.

Alles dat Antwerpen bijzonder maakt, ontdek je op zondag 17 maart. In 2019 pakken we opnieuw uit met een heleboel toplocaties. Locaties worden één voor één vrijgegeven in de loop van februari en maart.

Hier vind je het parcours van de Antwerp Urban Trail 2019:

Brouwerij De Koninck

Stadbrouwerij De Koninck is een bierbrouwerij in de Belgische stad Antwerpen. Het bedrijf werd opgericht in 1833 door Johannes Vervlie. Bekende bieren die hier gebrouwen worden zijn o.a. De Koninck, Wild Jo en Tripel d'Anvers. En van dit laatste biertje ontvangen jullie aan de finish een proevertje.

Sint-Ludgardisschool

Met de steun van Marie-Elisabeth Belpaire en Lieven Gevaert werd de Sint-Ludgardisschool in 1911 gesticht als eerste Vlaamse middelbare school voor meisjes. Er werd op hoog niveau lesgegeven in het Nederlands, uniek in die tijd. In 1928 nam de school haar intrek in de Maarschalk Gérardstraat. Vandaag telt de school in het hart van de stad 700 leerlingen in de basisschool en 800 in het secundair.

Café Local

Deze voormalige discotheek op de Waalse Kaai werd in 2015 omgetoverd tot een sprankelende eventlocatie!

Café Den Draak

De Draakplaats zonder Den Draak is als een café zonder bier. Loop met ons mee door één van de meest iconische cafés van de Zurenborgwijk, terwijl de regenboogvlag over jou waakt.

Shopping Stadsfeestzaal

Een shoppingcenter met een rijke geschiedenis! Waar het gebouw vroeger diende als feest- & tentoonstellingszaal, vind je er nu maar liefst 40 winkels in een prachtig, royaal décor. TIP: loop niet te snel! Zo geniet je des te meer van de architectuur. En wie weet, zie je wel een mooi paar schoenen staan waarnaar je al zo lang op zoek bent.

Instituut voor tropische geneeskunde

Jullie lopen uitzonderlijk door het magnifieke art-deco gebouw van het Instituut voor Tropische Geneeskunde waar al bijna 100 jaar baanbrekend onderzoek gebeurt naar tropische aandoeningen, hiv & soa! Een prachtige omgeving om je te helpen bij de laatste loodjes. .

UAntwerpen

Sinds 2006 is De Meerminne, een ontwerp van de overleden toparchitect Jo Crepain, de thuishaven van de Faculteit Sociale Wetenschappen UAntwerpen. In de centrale inkomhal moet je zeker even omhoog kijken : op het plafond prijkt 'Love Difference', een werk van de bekende kunstenaar Michelangelo Pistoletto.

KU Leuven Campus Carolus

De binnentuin van Campus Carolus is een verborgen pareltje in het stadscentrum. De Antwerpse thuisbasis van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven werd midden 19e eeuw opgericht en is een van de oudste economiecampussen ter wereld. Hij grenst aan de Sint-Carolus Borromeuskerk en is er ook naar vernoemd.

KU Leuven Campus Sint-Andries

In 1987 kwam de opleiding toegepaste taalkunde naar deze voormalige thuisbasis van de Gazet Van Antwerpen. Sinds 2013 maakt Campus Sint-Andries deel uit van de KU Leuven. Wandel en loop langs de unieke studentikoze plekken: een gezellig dakterras, de grote collegezaal, het journalistenlab, en de geavanceerde taal-, vertaal- en tolkenpractica.

Fosbury & Sons

Co-workingplek Fosbury & Sons is al twee jaar een gekend adres in Antwerpen voor wie op zoek is naar een flexibele werkplek. Het concept past perfect in onze hedendaagse samenleving waar grenzen vervagen en meer flexibiliteit niet alleen wordt verwacht, maar noodzakelijk is. In hun kantoorgebouwen is er niet enkel plaats voor freelancers of digital nomads, ook werknemers van zowel kleine als grote bedrijven zijn welkom.

Deelnemerslijst

Iedereen die individueel is ingeschreven en waarvan de organisatie het e-mailadres heeft, heeft intussen een persoonlijke e-mail met daarop zijn/haar startnummer ontvangen.

Met dit mailtje kan het fysieke borstnummer afgehaald worden op zondag 15 maart in het Parkloods op Park Spoor Noord.

Heb je geen e-mail ontvangen? Geen nood! Hieronder vind je de deelnemerslijsten. Zoek je nummer op, onthoud dit en kom samen met een identificatiebewijs (rijbewijs of paspoort) je borstnummer en chip afhalen. Je hoeft hiervoor dus geen nieuwe bevestigingsmail bij de organisatie op te vragen.

Deelnemers die ingeschreven zijn via hun bedrijf of vereniging moeten zich wenden tot de groepsverantwoordelijke, die ondertussen ook een bevestigingsmail heeft ontvangen en die het totale deelnemerspakket gezamenlijk afhaalt. Lopers die in groep deelnemen kunnen hun borstnummer niet individueel afhalen.

De start verloopt in 10 waves. De deelnemers worden opgedeeld op basis van hun startnummer.

Bekijk hier de deelnemerslijst