PLAN INTERNATIONAL BELGIË, HET GOEDE DOEL VAN DE URBAN TRAILS

Sport zet kindhuwelijken en tienerzwangerschappen buiten spel!

Sportorganisator Golazo en kinderrechtenorganisatie Plan International België geloven in de kracht van sport om meisjes sterker te maken! Daarom ondersteunt Golazo een sportproject in Senegal waar meisjes leren voetballen, atletiektrainingen volgen en workshops bijwonen waarin ze leren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Door deel te nemen aan de Urban Trail kan ook jij meehelpen!

Hoe kan jij helpen?

De kracht van sport op gelijkheid

Sport biedt heel wat voordelen voor meisjes op verschillende vlakken, zowel fysiek als mentaal. Wanneer meisjes en vrouwen sporten:

  • Ontkrachten ze normen en stereotypen door zich te tonen in een sport, zoals voetbal, die vroeger enkel weggelegd was voor jongens.
  • Ontwikkelen ze essentiële vaardigheden zoals weerbaarheid, teamwork, leiderschap, communicatie en uithoudingsvermogen.
  • Krijgen ze meer zelfvertrouwen door te spreken in groep en zich te bewijzen in hun sport.
  • Leren ze leeftijdsgenoten kennen waar ze anders nooit mee in contact zouden komen.
  • Tonen ze hun vrienden, familie en dorpsgenoten hun potentieel op en naast het veld.
  • Hebben ze bovenal ook veel plezier!

Over Plan International België

Plan International België verdedigt kinderrechten en gelijke kansen voor meisjes in meer dan 75 landen. Samen zorgen we ervoor dat kinderen naar school gaan, zelf beslissen wanneer ze trouwen of kinderen krijgen en helpen we bij het herstel na een humanitaire crisis. Meer info op www.planinternational.be