AG Antwerp 10 Miles - Goede doel

Ook dit jaar kunnen deelnemers tijdens hun registratie kiezen om 10 euro te doneren. In ruil gaan ze naar huis met het officiële eventshirt. De opbrengst gaat deze editie integraal naar 2 goede doelen: Paralympic Team Belgium, waarvan de atleten met een beperking hopen te kunnen deelnemen en schitteren op de Paralympische Spelen van Tokio 2021, EN DORP NR. 2 KONINGIN FABIOLA, EEN ORGANISATIE DIE MENSEN MET EEN BEPERKING KANSEN GEEFT OP EEN LEVEN VOL BEWEGING. MET DE OPBRENGST VAN DE T-SHIRTS HELPEN WE VASTGELOPEN ADOLESCENTE MEISJES MET EEN LICHTE VERSTANDELIJKE BEPERKING OM WEER EEN VLOT PARCOURS TE LOPEN.

Paralympic Team Belgium

Het Belgian Paralympic Committee heeft twee leden, een Vlaamse en Franstalige liga : Parantee-Psylos vzw en de Ligue Handisport Francophone asbl. Samen vormen ze de Paralympische Beweging in ons land.

De Paralympische beweging volgt de topatleten en de beloftevolle jongeren op. Daarnaast wil de Beweging de samenleving informeren over de sportmogelijkheden en wil ze sporters met een handicap de kans geven op een kwaliteitsvolle manier sport te beoefenen. De liga's richten zich naar alle handicapgroepen, sporters met een fysieke, visuele, auditieve of verstandelijke handicap, en op alle niveaus: van recreatiesport tot en met topsport en alles wat daar tussen zit.

De beweging werkt al jaren aan een positieve beeldvorming met de klemtoon op het sportieve prestaties. Nog altijd kijken te veel mensen eerst naar de handicap en dan pas naar de sporter. Ofwel: men kijkt nog te vaak eerst naar de beperking en dan pas naar de mogelijkheden.

In samenwerking met het BOIC nemen Belgische atleten, aangesloten bij en klaargestoomd door de liga's, via het Belgian Paralympic Committee deel aan wereld- en Europese kampioenschappen en om de vier jaar aan de Paralympische Spelen, enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap

www.paralympic.be

Dorp nr. 2 Koningin Fabiola

Dorp nr. 2 Koningin Fabiola geeft mensen met een beperking nieuwe kansen in het leven. Al meer dan 50 jaar zijn we een huis van vertrouwen en een vaste waarde voor mensen met een beperking en hun netwerk in en rond Antwerpen, voornamelijk in Deurne en Borsbeek.

Vanaf volgend jaar verwelkomen we ook adolescente meisjes in onze settings. Deze meisjes hebben meerdere steentjes in hun schoenen: ze hebben een ontwikkelingsstoornis, emotionele achterstand of een licht verstandelijke beperking. Er is ook nog die extra grote steen in hun schoenen: de meisjes zijn langs alle kanten vastgelopen in het leven. De klassieke hulpverlening heeft hen opgegeven. Ze hebben zo goed als geen sociaal vangnet.

Door intensief met hen aan de slag de gaan, willen we de meisjes helpen om de steentjes een voor een uit hun schoenen te halen. Acht maanden lang zullen deze jongeren een intensief project bij ons doorlopen dat gaat van steentjes uit de schoenen halen tot nieuwe loopschoenen aantrekken om weer een vlot en zelfstandig parcours te lopen in het leven. Wil jij meebouwen aan een hoopvolle toekomst voor deze meisjes? Koop een T-shirt van de 10 Miles. Met de opbrengst die AG 10 Miles ons schenkt bouwen we 6 studio’s, de startblokken van waaruit de meisjes hun traject kunnen doorlopen naar herstel en re-integratie in de maatschappij.

dorp2.kentaa.be/

Overige Goede Doelen

Zet ook jouw goed doel in de kijker!

De AG Antwerp 10 Miles wil graag organisaties die lopen voor het Goede Doel ondersteunen.

Wil jij met je organisatie een sponsorloop organiseren tijdens de AG Antwerp 10 Miles? Dan kan je op deze pagina je organisatie in de kijker zetten én eventueel een oproep lanceren naar de deelnemers.

Bezorg ons via info@golazo.com een korte tekst over het goede doel (5 lijnen), het logo en de weblink hiervan.

De enige voorwaarde om opgenomen te worden is dat je met een groep van minstens 10 personen aan de start komt. Bekijk hier de informatie over groepsinschrijvingen.

Trias

Dokter van de wereld

PEP!

Hippo & Friends

Fonds Jij bent lief

Vóór Kinderen, tégen Kanker!

Een hart voor Bumba