AG Antwerp 10 Miles - Goede doel

Ook dit jaar kunnen deelnemers tijdens hun registratie kiezen om 10 euro te doneren. In ruil gaan ze naar huis met het officiële eventshirt. De opbrengst gaat deze editie integraal naar 2 goede doelen: Paralympic Team Belgium, waarvan de atleten met een beperking hopen te kunnen deelnemen en schitteren op de Paralympische Spelen van Tokio 2020, en Dorp nr. 2 Koningin Fabiola, een organisatie die mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft op een leven vol beweging, zoals ook deelname aan een event als de AG Antwerp 10 Miles.

Paralympic Team Belgium

Het Belgian Paralympic Committee heeft twee leden, een Vlaamse en Franstalige liga : Parantee-Psylos vzw en de Ligue Handisport Francophone asbl. Samen vormen ze de Paralympische Beweging in ons land.

De Paralympische beweging volgt de topatleten en de beloftevolle jongeren op. Daarnaast wil de Beweging de samenleving informeren over de sportmogelijkheden en wil ze sporters met een handicap de kans geven op een kwaliteitsvolle manier sport te beoefenen. De liga's richten zich naar alle handicapgroepen, sporters met een fysieke, visuele, auditieve of verstandelijke handicap, en op alle niveaus: van recreatiesport tot en met topsport en alles wat daar tussen zit.

De beweging werkt al jaren aan een positieve beeldvorming met de klemtoon op het sportieve prestaties. Nog altijd kijken te veel mensen eerst naar de handicap en dan pas naar de sporter. Ofwel: men kijkt nog te vaak eerst naar de beperking en dan pas naar de mogelijkheden.

In samenwerking met het BOIC nemen Belgische atleten, aangesloten bij en klaargestoomd door de liga's, via het Belgian Paralympic Committee deel aan wereld- en Europese kampioenschappen en om de vier jaar aan de Paralympische Spelen, enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap

www.paralympic.be

Dorp nr. 2 Koningin Fabiola

Dorp nr. 2 Koningin Fabiola geeft mensen met een beperking nieuwe kansen in het leven. Door onze cliënten aan te zetten om te sporten en te bewegen, helpen we hen om hun levenskwaliteit op alle vlakken te bevorderen.

Sporten helpt mensen met een beperking om zelfstandiger te zijn, om meer zelfvertrouwen op te bouwen, en om ondanks hun beperking positief en actief in het leven te staan. Daarnaast is sporten en bewegen belangrijk om ziekten en aandoeningen gerelateerd aan de gevolgen van een beperking, te doen dalen.

Als koepelorganisatie bieden we zowel zorg als tewerkstelling aan via onze twee deelorganisaties. Ons zorgbedrijf De Vijver vzw organiseert onder meer actieve dagbesteding voor mensen met een lichte tot zware mentale beperking. Ons maatwerkbedrijf ACG geeft mensen met een mentale en/of fysieke beperking werk dat past binnen hun mogelijkheden.

Al meer dan 50 jaar zijn we een huis van vertrouwen en een vaste waarde voor mensen met een beperking en hun netwerk in en rond Antwerpen, voornamelijk in Deurne en Borsbeek.

www.dorp2.be

Overige Goede Doelen

Zet ook jouw goed doel in de kijker!

De AG Antwerp 10 Miles wil graag organisaties die lopen voor het Goede Doel ondersteunen.

Wil jij met je organisatie een sponsorloop organiseren tijdens de AG Antwerp 10 Miles? Dan kan je op deze pagina je organisatie in de kijker zetten én eventueel een oproep lanceren naar de deelnemers.

Bezorg ons via info@golazo.com een korte tekst over het goede doel (5 lijnen), het logo en de weblink hiervan.

De enige voorwaarde om opgenomen te worden is dat je met een groep van minstens 10 personen aan de start komt. Bekijk hier de informatie over groepsinschrijvingen.

Trias

Dokter van de wereld

PEP!