Covid Safe Ticket

Om toegelaten te worden tot de startzone moeten alle deelnemers beschikken over een Covid Safe polsbandje. Dit ontvang je na scanning van je Covid Safe Ticket (op smartphone of op papier) en controle van je identiteitsbewijs op één van onze CS scanningposten (F. Van Eedenplein en Bedrijvendorp).

Uiteraard willen we dat jouw deelname vlot én veilig verloopt. Daarom organiseren we de AG Antwerp 10 Miles volgens de huidige Covid-regelgeving en maken we gebruik van het zogenaamde Covid Safe Ticket, dat verplicht is voor evenementen met meer dan 1500 personen. Daardoor hoef je als deelnemer geen mondmasker te dragen en moet je ook geen 1,5 meter afstand houden.

CovidSafe 01

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om te mogen starten?

Je moet aan één van volgende voorwaarden voldoen :

 • in het bezit zijn van een vaccinatiecertificaat dat aantoont dat je twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd
 • in het bezit zijn van een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van Covid-19
 • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve PCR-test (ten vroegste afgenomen op vrijdag 8 oktober); geldigheid = dag van afname + 2 dagen
 • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve antigeentest (afgenomen door medisch geschoold personeel (geen zelftest!) en ten vroegste afgenomen op zaterdag 9 oktober); geldigheid = dag van afname + 1 dag

Kinderen onder twaalf kunnen mits een geldig e-ticket aan het evenement deelnemen zonder bijkomende testing of Covid Safe Ticket.

CovidSafe 02

Waar vind ik mijn Covid Safe Ticket?

Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate: een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app (voor wie in België woont, kom je uit een ander Europees land is dat een geldige QR-code uit je lokale Corona-app). Je hebt de QR-code en de app mogelijk al van bijvoorbeeld een reis naar het buitenland. Ook een eventueel herstelcertificaat of het bewijs van een negatief testresultaat kan je via die code en die app aantonen. Opgelet: samen met je QR-code wordt ook je ID gecheckt. Zorg er dus voor dat je ook je identiteitskaart bij je hebt.

Hoe gaan we concreet te werk?

Borstnummers worden niet opgestuurd. Deelnemers die individueel zijn ingeschreven of via een groep met individuele afhaling kunnen zaterdag 9 oktober of zondag 10 oktober ter plaatse het borstnummer (en eventueel T-shirt) afhalen.
Aan de ingang van de inschrijvingszone (Frederik Van Eedenplein) wordt ieders Covid Safe Ticket gescand én ID-kaart gecheckt:

 • Zet een mondmasker op
 • Hou minstens 1,5 m afstand
 • Zet de helderheid van je telefoon op 100%
 • Hou de QR-code van je Covid Safe Ticket klaar
 • Hou een identiteitsbewijs bij de hand

Ben je “Covid Safe”? Dan krijg je een polsbandje. Dit polsbandje geeft jou samen met je startbewijs toegang tot het startvak en moet je gedurende het hele event dragen/om hebben.

BELANGRIJK: je moet de CovidSafeBE-app of een ander ‘European Digital Covid Certificate’ VOORAF installeren op je smartphone. Printscreens zijn niet toegelaten. Zonder geldige digitale QR-code én je ID kunnen we je Covid-status niet controleren en kan je dus je startbewijs niet afhalen en niet deelnemen. Vergeet dus zeker ook je ID niet.

Je kan de CovidSafe BE app gratis downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android).

CovidSafe 03

Waar en wanneer gebeurt de Covid Safe-check en het afhalen van het startbewijs?

 • Zaterdag 9 oktober van 10.00 u. tot 15.00 u.
 • Zondag 10 oktober van 09.00 u. tot 16.00 u.

Locatie: Inschrijvingszone op Linkeroever (Frederik Van Eedenplein).

Hoe krijg ik toegang tot het startvak?

Enkel op vertoon van je Covid-Safe polsbandje en natuurlijk van je borstnummer krijg je toegang tot het startvak. Wie geen polsbandje draagt, krijgt geen toegang tot het startvak.

Hou je polsbandje aan!

En onze supporters?

Supporters zijn welkom op Linkeroever en in het bedrijvendorp, maar komen liever niet naar de inschrijvingszone. Zij dragen een mondmasker en houden voldoende afstand en houden zich aan de richtlijnen van de overheid.