X

ABDIJENTOCHT - WALK

Hemelvaartsdag is traditiegetrouw de dag van de Lampiris Abdijentocht, een 16 km lange tocht tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo. Dat de bossen tussen deze abdijen tot de mooiste stukken groen van België behoren is geen publiek geheim.

Dit jaar kan je als wandelaar opnieuw kiezen voor een parcours van 16 of 34 km. Deelnemers aan de korte afstand wandelen van de abdij van Averbode naar Tongerlo. Dubbel plezier op de tocht van 34 km, je wandelt van Tongerlo naar Averbode en weer terug (via een andere weg)! Opgelet: de start van deze afstand ligt niet in Averbode, zoals deze van de 16 km, maar in Tongerlo!

De Lampiris Abdijentocht is het tweede event van de Lampiris Nature Trail Series. Daarin doorkruisen deelnemers al wandelend de mooiste plekjes natuur die ons land te bieden heeft. Op zaterdag 28 maart mag de Lampiris Crêtes de Spa de spits afbijten. In het najaar volgen nog twee events waar menig wandelaar van zal smullen. De Leuven Nature Trail op zondag 15 november kunnen we alvast bekend maken, de tweede locatie ontdek je zeer binnenkort!

INFO INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN

ONLINE VOORINSCHRIJVINGEN
(mogelijk t.e.m. woensdag 20 mei)

TARIEVEN

  t.e.m. 20/05
Abdijentocht 16 km € 12

Abdijentocht 34 km

€ 22*
Abdijentocht T-Shirt € 12

Inwoners van Herselt (2230), Scherpenheuvel-Zichem (3270, 3271 en 3272) en Westerlo (2260) krijgen een korting van € 1 bij voorinschrijving.

* Inclusief pastamaaltijd onderweg

Polsbandjes worden vooraf niet toegestuurd, maar kan je op 21 mei afhalen in Averbode (of Tongerlo voor de 34 km) met het e-ticket dat je onmiddellijk na je inschrijving in je mailbox ontvangt (check zeker ook je spam!).

SCHRIJF JE NU ONLINE IN

T-shirt

Bij inschrijving kan je een technisch T-shirt van de Abdijentocht 2020 bestellen. Dit T-shirt (100% polyester) kost slechts € 12. Het ontwerp ontdek je hier binnenkort!

Algemene voorwaarden

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met de van de Abdijentocht. Lees deze voorwaarden grondig na.

Reglement

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket te kunnen afhalen.

Als je ter plaatse je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Fietsen en gemotoriseerde voertuigen, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.

DAGINSCHRIJVINGEN
(donderdag 21 mei)

TARIEF

Abdijentocht 16 km € 12
Abdijentocht 34 km € 25*

Abdijentocht T-Shirt

€ 12

Opgelet: kortingen bij voorinschrijving zijn niet geldig bij daginschrijvingen.

*Inclusief pastamaaltijd onderweg

GROEPSINSCHRIJVING
(t.e.m. donderdag 7 mei - 23u59)

Wil je samen met collega's en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met donderdag 7 mei.

 • Naamwissels zijn enkel mogelijk aan de inschrijvingsstand op 21 mei en nodig om als deelnemer verzekerd te zijn. Per wissel wordt ter plaatse € 5 administratiekost aangerekend.
 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn. Zijn er minder dan 10 deelnemers dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.a. worden niet aanvaard.
 • Werkwijze online inschrijving: op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren. Vervolgens kan je deelnemers toevoegen en verwijderen. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is moet de groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep afgesloten is, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Programma donderdag 21 mei:

16 km
 • 8u00: afhalen startbewijs + start daginschrijvingen aan de inschrijvingszone op domein de Vijvers
 • 8u00 - 11u00: vertrek wandeling 16 km
34 km:
 • 7u00: afhalen startbewijs + start daginschrijvingen aan de inschrijvingszone in het Sporta Centrum
 • 7u00 - 9u00: vertrek wandeling 34 km

Start Abdijentocht 16 km: Domein De Vijvers (Judocus Pauwelslaan, Averbode)
Aankomst Abdijentocht 16 km: Sporta Centrum Tongerlo (Geneinde 2, 2260 Tongerlo)

Start Abdijentocht 34 km: Sporta Centrum Tongerlo (Geneinde 2, 2260 Tongerlo)
Aankomst Abdijentocht 34 km: Sporta Centrum Tongerlo (Geneinde 2, 2260 Tongerlo)

De organisatie raadt de deelnemers aan om te parkeren aan Domein De Vijvers, Judocus Pauwelslaan in Averbode (start 16km) waar een ruime en gratis parking ter beschikking is.

Voor de wandelaars die deelnemen aan de 34 km voorzien we parkeergelegenheid aan Dreamland - Geneinde 30, Tongerlo. Let op!: deze parking heeft een beperkte capaciteit (300 auto's). Hou er rekening mee dat de parking snel volzet zal zijn.

Er is een gratis pendel voorzien tussen Averbode en Tongerlo. Na de wandeling kunnen (enkel!) deelnemers op basis van hun polsbandje gratis de speciale pendelbus terug nemen naar Averbode. De laatste pendelbus vertrekt om 18u in Tongerlo.

 • exclusieve herinneringsmedaille
 • kleedkamers voorzien in Domein De Vijvers in Averbode en Sporta centrum Tongerlo
 • abdijbier voor iedere wandelaar
 • pasta-maaltijd halfweg voor de 34 km (van 9u tot 13u30)
 • bevoorrading onderweg en aan de finish
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijden.

Goede doel

To Walk Again is het geesteskind van Marc Herremans. Sinds 2003 zamelt de stichting fondsen in om sport voor mensen met een fysieke beperking te organiseren. Onder de vleugels van Sporta worden het heel jaar door fitnessactiviteiten, sportinitiaties, themadagen en vakanties georganiseerd. Steun To Walk Again en realiseer de broodnodige, sportieve droom van jongeren en volwassenen met een fysieke beperking! Voor giften vanaf €30 ontvang je een fiscaal attest.

Bij je inschrijving voor de Abdijentocht kan je € 5 extra storten voor To Walk Again.

Meer info vind je op www.towalkagain.be

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in hoe je ons evenement hebt ervaren. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën.
Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie

ORGANISATIE

Sportinez & Golazo sports

Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com

Golazo Sportinez