X

Abdijentocht - Run

Hemelvaartsdag is traditiegetrouw de dag van de Lampiris Abdijentocht, een 16 km lange tocht tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo. Dat de bossen tussen deze abdijen tot de mooiste stukken groen van België behoren is geen publiek geheim. Dit jaar gaat de looprichting van Averbode naar Tongerlo.

De Lampiris Abdijentocht is het tweede event van de Lampiris Nature Trail Series. Daarin doorkruisen deelnemers al lopend de mooiste plekjes natuur die ons land te bieden heeft. Op zaterdag 28 maart mag de Lampiris Crêtes de Spa de spits afbijten. In het najaar volgen nog drie events waar sportieve natuurliefhebbers van zullen smullen. De Trail de L'Abbaye en Leuven Nature Trail kunnen we alvast bekend maken, de derde locatie ontdek je zeer binnenkort!

INFO INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN

ONLINE VOORINSCHRIJVINGEN
(mogelijk t.e.m. woensdag 20 mei)

TARIEVEN

  Geldig t.e.m. 07/05 07/05 - 20/05
Abdijentocht 16 km € 16 € 19

Abdijentocht T-Shirt

€ 12 € 12

Inwoners van Herselt (2230), Scherpenheuvel-Zichem (3270, 3271 en 3272) en Westerlo (2260) krijgen een korting van € 1 bij voorinschrijving.

Borstnummers kan je op 21 mei vanaf 11u afhalen aan de inschrijvingszone in Averbode. Je ontvangt deze op vertoon van je e-ticket (check zeker je spam!).

SCHRIJF JE NU ONLINE IN

T-shirt

Bij inschrijving kan je een technisch T-shirt van de Abdijentocht 2020 bestellen. Dit T-shirt (100% polyester) kost slechts € 12. Het ontwerp ontdek je hier binnenkort!

Algemene voorwaarden

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met de van de Abdijentocht. Lees deze voorwaarden grondig na.

Reglement

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket te kunnen afhalen.

Als je ter plaatse je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Fietsen en gemotoriseerde voertuigen, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.

DAGINSCHRIJVINGEN
(donderdag 21 mei)

TARIEF

Abdijentocht 16 km € 19

Abdijentocht T-Shirt

€ 12

Opgelet: kortingen bij voorinschrijving zijn niet geldig bij daginschrijvingen.

GROEPSINSCHRIJVING
(t.e.m. donderdag 7 mei - 23u59)

Wil je samen met collega's en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met donderdag 7 mei.

 

 • Naamwissels zijn enkel mogelijk aan de inschrijvingsstand op 21 mei en nodig om als deelnemer verzekerd te zijn. Per wissel wordt ter plaatse € 5 administratiekost aangerekend.
 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn, ben je met minder dan 10, dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet aanvaard.
 • Werkwijze online inschrijving: op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren. Vervolgens kan je deelnemers toevoegen en verwijderen. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep is afgesloten, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Programma donderdag 21 mei:

 • 11u00: start inschrijvingen Abdijentocht aan de inschrijvingszone op domein De Vijvers
 • 15u00: Abdijentocht 16 km (run)

Start Abdijentocht: Domein De Vijvers (Judocus Pauwelslaan, Averbode)
Aankomst Abdijentocht: Sporta Centrum Tongerlo (Geneinde 2, 2260 Tongerlo)

 

De organisatie raadt de deelnemers aan om te parkeren aan Domein De Vijvers, Judocus Pauwelslaan in Averbode (start) waar een ruime en gratis parking ter beschikking is.

Er is een gratis pendel voorzien tussen start (Domein De Vijvers) en finish (Abdij Tongerlo/Sporta-centrum). Na de wedstrijd kunnen (enkel!) deelnemers, op basis van hun borstnummer gratis de speciale pendelbus terug nemen naar de start. De laatste pendelbus vertrekt om 18u in Tongerlo.

 • exclusieve herinneringsmedaille
 • kleedkamers voorzien in Domein De Vijvers in Averbode en Sporta centrum Tongerlo
 • abdijbier voor iedere loper
 • gratis vervoer van sporttassen tussen start en finish
 • correcte km- en tijdsaanduiding
 • uitgebreide bevoorrading onderweg en aan de finish: 3 maal onderweg (water) & aan de finish (AA drink)
 • uitslagen beschikbaar op www.lampirisabdijentocht.be
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijden.
 • Tijdsopname door middel van een elektronische chip

De tijdsmeting voor de Abdijentocht gebeurt door middel van een elektronische chip. Deze chip, die aan de achterzijde van het borstnummer is bevestigd, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.
Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd.

Mogen we vragen om het borstnummer niet te plooien en de stickertjes op de chip niet te verwijderen. 

Op donderdagavond 21 mei kan je hier de resultaten terugvinden met:

 • de individuele looptijden (incl. nettotijden)
 • de algemene rangschikking (op basis van nettotijden)
 • de rangschikking met onderverdeling mannen/vrouwen

Goede doel

To Walk Again is het geesteskind van Marc Herremans. Sinds 2003 zamelt de stichting fondsen in om sport voor mensen met een fysieke beperking te organiseren. Onder de vleugels van Sporta worden het heel jaar door fitnessactiviteiten, sportinitiaties, themadagen en vakanties georganiseerd. Steun To Walk Again en realiseer de broodnodige, sportieve droom van jongeren en volwassenen met een fysieke beperking! Voor giften vanaf €30 ontvang je een fiscaal attest.

Bij je inschrijving voor de Abdijentocht kan je € 5 extra storten voor To Walk Again.

Meer info vind je op www.towalkagain.be

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in hoe je ons evenement hebt ervaren. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën.
Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie

ORGANISATIE

Sportinez & Golazo sports

Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com

Golazo Sportinez