X

Abdijentocht - Run

Goed nieuws!

Op Hemelvaarstdag stond normaal gezien de Lampiris Abdijentocht op het programma. COVID-19 strooide helaas roet in het eten en in onze, maar zeker ook in jullie plannen. Maar zoals we hadden aangekondigd, zouden we alles in het werk stellen om een nieuwe datum te vinden...
We zijn dan ook zeer verheugd om hierbij die nieuwe datum van de Lampiris Abdijentocht te kunnen aankondigen: afspraak op zaterdag 29 augustus (walk) en zondag 30 augustus (run) !

In nauw overleg met de verschillende overheden en gezondheidsexperts hebben we het format van de Lampiris Abdijentocht lichtjes aangepast en nemen we de nodige maatregelen om jullie op een veilige en verantwoorde manier te kunnen ontvangen! Je komt er alles over te weten op deze website. Of neem een kijkje in onze FAQ. Hier proberen we een antwoord te geven op al jullie vragen.

De Lampiris Abdijentocht is één van de events uit de Lampiris Nature Trail Series. Daarin doorkruisen deelnemers al lopend de mooiste plekjes natuur die ons land te bieden heeft.

INFO

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Programma zondag 30 augustus:

Om voldoende afstand te garanderen zullen alle lopers verspreid starten in waves tussen 9u en 14u. Kies bij je inschrijving je eigen tijdsslot waarbinnen je vrij kan starten, er is dus geen startschot meer. Je kan kiezen tussen 20 waves, per kwartier starten 100 deelnemers.

 • Van 9u tot 9u15
 • Van 9u15 tot 9u30
 • Van 9u30 tot 9u45
 • ...

Locatie

Omwille van extra maatregelen i.v.m. COVID-19 (o.a. afschaffen pendeldienst) werd het parcours van de Abdijentocht gewijzigd. Start & finish bevinden zich aan domein De Vijvers (Judocus Pauwelslaan, Averbode).

 • exclusieve herinneringsmedaille
 • abdijbier voor iedere loper
 • correcte km- en tijdsaanduiding
 • uitgebreide bevoorrading onderweg en aan de finish: 3 maal onderweg (water) & aan de finish (AA drink)
 • uitslagen beschikbaar op www.lampirisabdijentocht.be
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijden.
 • Tijdsopname door middel van een elektronische chip

Deelnemers die zich inschrijven voor zondag 16 augustus krijgen hun borstnummer én een bonnetje voor het abdijbier thuis toegestuurd.

Omwille van extra maatregelen i.v.m. COVID-19 (o.a. afschaffen pendeldienst) werd het parcours van de Abdijentocht gewijzigd. Start & finish bevinden zich aan domein De Vijvers, onderweg loop je langs de prachtige Abdij van Averbode, maar je zal ook prachtige nieuwe paden ontdekken én loopt een exclusieve lus door Domein De Vijvers.

Bekijk het parcours

Woon je in de buurt? Kom dan met de fiets of zelfs te voet! Deelnemers die toch met de wagen komen kunnen gebruik maken van de gratis parking aan domein De Vijvers (Judocus Pauwelslaan, Averbode).

De tijdsmeting voor de Abdijentocht gebeurt door middel van een elektronische chip. Kies bij je inschrijving je eigen tijdsslot waarbinnen je vrij kan starten. Er is dus geen startschot meer. Je kan kiezen tussen 20 waves, per kwartier starten 100 deelnemers. Deze chip, die aan de achterzijde van het borstnummer is bevestigd, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert.

Op zondagavond 30 augustus kan je hier de resultaten terugvinden met:

 • de individuele looptijden (incl. nettotijden)
 • de algemene rangschikking (op basis van nettotijden)
 • de rangschikking met onderverdeling mannen/vrouwen

Goede doel

To Walk Again is het geesteskind van Marc Herremans. Sinds 2003 zamelt de stichting fondsen in om sport voor mensen met een fysieke beperking te organiseren. Onder de vleugels van Sporta worden het heel jaar door fitnessactiviteiten, sportinitiaties, themadagen en vakanties georganiseerd. Steun To Walk Again en realiseer de broodnodige, sportieve droom van jongeren en volwassenen met een fysieke beperking! Voor giften vanaf €30 ontvang je een fiscaal attest.

Bij je inschrijving voor de Abdijentocht kan je € 5 extra storten voor To Walk Again.

Meer info vind je op www.towalkagain.be

FAQ

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Samen met jou keken we enorm uit naar de nieuwe editie van de Lampiris Abdijentocht op 29 & 30 augustus. Met het aangepaste format waren we er klaar voor om jullie op een veilige en verantwoorde manier te kunnen ontvangen.

Maar helaas zet de recente actualiteit omtrent COVID-19 ons terug met de voeten op de grond. Op onze evenementen komen veel mensen samen en dus moeten wij als organisator onze verantwoordelijkheid blijven nemen. De gezondheid van elke deelnemer, medewerker, kortom, van ieder van ons primeert! In overleg met de lokale besturen hebben we daarom beslist om de Lampiris Abdijentocht opnieuw uit te stellen.

Op 13 mei 2021 zal er een nieuwe editie van de Lampiris Abdijentocht plaatsvinden. Je inschrijving blijft automatisch geldig voor deze nieuwe editie. Hier hoef je momenteel zelf verder niets voor te ondernemen.

Kan je zelf niet aanwezig zijn op de nieuwe datum? Dan kan je je inschrijving doorgeven aan een vriend, collega, familielid,.... tot en met 25/04/2021. Neem hiervoor dan contact op via info@golazo.com.

Contacteer ons ook als je om beroeps-, medische of andere dwingende persoonlijke redenen belet bent op de nieuwe datum, en je ons om een tegoedbon of terugbetaling van je inschrijvingsgeld wil verzoeken. We vragen om ons hiervan een geldig bewijs te verschaffen.

Was je ingeschreven voor één van de twee data in 2020 (21 mei of 29/30 augustus)? Dan wordt je inschrijving automatisch overgezet naar de nieuwe editie in 2021. Hier hoef je momenteel zelf verder niets voor te ondernemen.

Kan je zelf niet aanwezig zijn op de nieuwe datum? Dan kan je je inschrijving doorgeven aan een vriend, collega, familielid,.... tot en met 25/04/2021. Neem hiervoor dan contact op via info@golazo.com.

Contacteer ons ook als je om beroeps-, medische of andere dwingende persoonlijke redenen belet bent op de nieuwe datum, en je ons om een tegoedbon of terugbetaling van je inschrijvingsgeld wil verzoeken. We vragen om ons hiervan een geldig bewijs te verschaffen.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in hoe je ons evenement hebt ervaren. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën.
Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie

ORGANISATIE

Sportinez & Golazo sports

Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com

Golazo Sportinez