X

Abdijentocht - Run

Goed nieuws!

Op Hemelvaarstdag stond normaal gezien de Lampiris Abdijentocht op het programma. COVID-19 strooide helaas roet in het eten en in onze, maar zeker ook in jullie plannen. Maar zoals we hadden aangekondigd, zouden we alles in het werk stellen om een nieuwe datum te vinden...
We zijn dan ook zeer verheugd om hierbij die nieuwe datum van de Lampiris Abdijentocht te kunnen aankondigen: afspraak op zaterdag 29 augustus (walk) en zondag 30 augustus (run) !

In nauw overleg met de verschillende overheden en gezondheidsexperts hebben we het format van de Lampiris Abdijentocht lichtjes aangepast en nemen we de nodige maatregelen om jullie op een veilige en verantwoorde manier te kunnen ontvangen! Je komt er alles over te weten op deze website. Of neem een kijkje in onze FAQ. Hier proberen we een antwoord te geven op al jullie vragen.

De Lampiris Abdijentocht is één van de events uit de Lampiris Nature Trail Series. Daarin doorkruisen deelnemers al lopend de mooiste plekjes natuur die ons land te bieden heeft.

INFO INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN

VERNIEUWDE INSCHRIJVINGSPROCEDURE

Omwille van extra maatregelen i.v.m. COVID-19 zal de inschrijvingsprocedure lichtjes wijzigen. Deelnemers die zich inschrijven voor zondag 16 augustus (23u59) krijgen hun borstnummer thuis toegestuurd. Deelnemers die zich inschrijven tussen 17 augustus en 27 augustus ontvangen een e-ticket waarmee ze, op 30 augustus, hun borstnummer kunnen afhalen aan de inschrijvingszone.

De online inschrijvingen sluiten af op donderdag 27 augustus (23u59), het is NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven. Deelnemers vertrekken zeer gespreid. Per wave kunnen er 100 personen van start gaan via het principe van vrije start.

STARTEN IN WAVES

Om voldoende afstand te garanderen zullen alle lopers verspreid starten in waves tussen 9u en 14u. Kies bij je inschrijving je eigen tijdsslot waarbinnen je vrij kan starten, er is dus geen startschot meer. Je kan kiezen tussen 20 waves, per kwartier starten 100 deelnemers.

 • Van 9u tot 9u15
 • Van 9u15 tot 9u30
 • Van 9u30 tot 9u45
 • ...

INSCHRIJVINGEN EDITIE MEI

Was je al ingeschreven voor de Lampiris Abdijentocht van 21 mei? Dan wordt jouw deelname automatisch overgezet naar de nieuwe editie op 30 augustus. Je moet enkel nog een startwave kiezen, hiervoor werd op dinsdag 7 juli een mail verzonden. Heb je geen mail ontvangen? Check dan zeker je spamfolder!

TARIEVEN

  t.e.m. 16/08
(borstnummer in je brievenbus)
17/08 - 27/08
(borstnummer ter plaatse afhalen)
Abdijentocht 16 km € 16 € 21

Inwoners van Herselt (2230), Scherpenheuvel-Zichem (3270, 3271 en 3272) en Westerlo (2260) krijgen een korting van € 1 bij voorinschrijving.

Algemene voorwaarden

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met de van de Abdijentocht. Lees deze voorwaarden grondig na.

Reglement

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket te kunnen afhalen.

Als je ter plaatse je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Fietsen en gemotoriseerde voertuigen, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Programma zondag 30 augustus:

Om voldoende afstand te garanderen zullen alle lopers verspreid starten in waves tussen 9u en 14u. Kies bij je inschrijving je eigen tijdsslot waarbinnen je vrij kan starten, er is dus geen startschot meer. Je kan kiezen tussen 20 waves, per kwartier starten 100 deelnemers.

 • Van 9u tot 9u15
 • Van 9u15 tot 9u30
 • Van 9u30 tot 9u45
 • ...

Locatie

Omwille van extra maatregelen i.v.m. COVID-19 (o.a. afschaffen pendeldienst) werd het parcours van de Abdijentocht gewijzigd. Start & finish bevinden zich aan domein De Vijvers (Judocus Pauwelslaan, Averbode).

 • exclusieve herinneringsmedaille
 • abdijbier voor iedere loper
 • correcte km- en tijdsaanduiding
 • uitgebreide bevoorrading onderweg en aan de finish: 3 maal onderweg (water) & aan de finish (AA drink)
 • uitslagen beschikbaar op www.lampirisabdijentocht.be
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijden.
 • Tijdsopname door middel van een elektronische chip

Deelnemers die zich inschrijven voor zondag 16 augustus krijgen hun borstnummer én een bonnetje voor het abdijbier thuis toegestuurd.

Omwille van extra maatregelen i.v.m. COVID-19 (o.a. afschaffen pendeldienst) werd het parcours van de Abdijentocht gewijzigd. Start & finish bevinden zich aan domein De Vijvers, onderweg loop je langs de prachtige Abdij van Averbode, maar je zal ook prachtige nieuwe paden ontdekken én loopt een exclusieve lus door Domein De Vijvers.

Woon je in de buurt? Kom dan met de fiets of zelfs te voet! Deelnemers die toch met de wagen komen kunnen gebruik maken van de gratis parking aan domein De Vijvers (Judocus Pauwelslaan, Averbode).

De tijdsmeting voor de Abdijentocht gebeurt door middel van een elektronische chip. Kies bij je inschrijving je eigen tijdsslot waarbinnen je vrij kan starten. Er is dus geen startschot meer. Je kan kiezen tussen 20 waves, per kwartier starten 100 deelnemers. Deze chip, die aan de achterzijde van het borstnummer is bevestigd, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert.

Op zondagavond 30 augustus kan je hier de resultaten terugvinden met:

 • de individuele looptijden (incl. nettotijden)
 • de algemene rangschikking (op basis van nettotijden)
 • de rangschikking met onderverdeling mannen/vrouwen

Goede doel

To Walk Again is het geesteskind van Marc Herremans. Sinds 2003 zamelt de stichting fondsen in om sport voor mensen met een fysieke beperking te organiseren. Onder de vleugels van Sporta worden het heel jaar door fitnessactiviteiten, sportinitiaties, themadagen en vakanties georganiseerd. Steun To Walk Again en realiseer de broodnodige, sportieve droom van jongeren en volwassenen met een fysieke beperking! Voor giften vanaf €30 ontvang je een fiscaal attest.

Bij je inschrijving voor de Abdijentocht kan je € 5 extra storten voor To Walk Again.

Meer info vind je op www.towalkagain.be

FAQ

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Als organisatie opteren we voor een aantal ingrepen om de veiligheid en het comfort van onze deelnemers en medewerkers te maximaliseren. Dit conform de geldende richtlijnen van de verschillende overheden en in nauw overleg met een panel van gezondheidsexperts en virologen. Heel wat van deze maatregelen worden uitvoerig beschreven in deze FAQ. Daarnaast is er op de hele site, inclusief het startvak, overal voldoende ruimte en willen we jou als deelnemer ook oproepen om zelf jouw steentje bij te dragen door ons eventscharter te onderschrijven bij inschrijving.

Deelnemers vertrekken zeer gespreid. Per wave kunnen er 100 personen van start gaan via het principe van vrije start. Bijvoorbeeld: als je bij je inschrijving kiest voor het tijdsslot van 9u tot 9u15 kan je TUSSEN 9u en 9u15 vrij starten.

Er worden geen daginschrijvingen toegelaten. Ten laatste 48 uur voor het evenement worden de inschrijvingen afgesloten (of vroeger als de deelnemerslimiet is bereikt).

Om de regels rond social distance en de veiligheid van alle deelnemers en medwerkers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan het door jou gekozen tijdsslot. Binnen jouw tijdsslot van 15 minuten kan je vrij starten. Voor de lopers begint de tijd te lopen vanaf het moment dat je de timingmat ter hoogte van de start passeert. Binnen jouw tijdsslot kies je er zelf voor wanneer je over deze mat loopt. Er zijn geen gezamenlijke starts per wave.

Je inschrijving blijft automatisch geldig voor de nieuwe datum. Intussen heb je van ons een e-mail gekregen met de vraag om jouw startwave te kiezen.
Kan je zelf niet aanwezig zijn op de nieuwe datum? Dan kan je je inschrijving doorgeven aan een vriend, collega, familielid,.... en dit tot en met 16/08. Neem hiervoor even contact op via info@golazo.com.

Dan blijft je inschrijving automatisch geldig voor de Lampiris Abdijentocht op Hemelvaartsdag 2021.

Als organisatie bieden we onderweg bevoorradingen aan op een veilige manier op basis van gesloten flesjes. Maar het staat je als deelnemer vrij om ook je persoonlijke bevoorrading mee te nemen op het parcours. Dat wordt in deze omstandigheden ook aangeraden.

Neen, dat is niet toegelaten. Gezien het gespreide vertrek over meerdere waves willen we het comfort van alle deelnemers maximaliseren en zo goed mogelijk gevolg kunnen geven aan de geldende maatregelen. Daarom krijgt elke sporttak een specifieke dag.

Dit kan uitzonderlijk voor deze editie niet langer via de groepsinschrijvingstool. Je kan wel een groep collega's of vrienden individueel inschrijven.

Het dragen van een mondmasker wordt sterk geadviseerd voor en na de wedstrijd. Tijdens je deelname zelf is een mondmasker niet verplicht.

Er zullen deze editie uitzonderlijk geen kleedkamers / douches ter beschikking zijn.

Dit is niet mogelijk omdat we concentratie van deelnemers op 1 locatie moeten vermijden. Er is voldoende parking vlakbij start & finish. We raden je aan om je spullen in de wagen te laten tijdens het lopen of wandelen.

De Lampiris Abdijentocht is traditioneel een tocht tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo. Dat is dit jaar even anders. We opteren dit jaar uitzonderlijk voor een parcours met start en finish voor alle afstanden op domein De Vijvers in Averbode. Je zal langs heel wat gekende paden lopen die op het oorspronkelijke parcours liggen, maar je zal ook prachtige nieuwe paden ontdekken én een exclusieve lus door Domein De Vijvers. De huidige social distance maatregelen laten het niet toe om een massa deelnemers op een veilige manier per bus te vervoeren tussen beide sites.

Toegang tot start/finish op domein De Vijvers is niet mogelijk voor supporters. Om de social distance te kunnen garanderen zijn in deze zones enkel deelnemers aan het event toegelaten. Dit wordt gecontroleerd op basis van je borstnummer, polsbandje of e-ticket. Langs het verdere parcours zijn wel toeschouwers toegelaten.

Wees gerust! Geen inspanning zonder beloning! Met respect voor alle social distancing regels bieden we jullie uiteraard - onderweg (wandelaars) én aan de finish (wandelaar en lopers) - opnieuw een Tongerlo-abdijbier aan.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in hoe je ons evenement hebt ervaren. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën.
Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie

ORGANISATIE

Sportinez & Golazo sports

Schoebroekstraat 8
3583 Paal
T: 0032 11 45 99 00
E: info@golazo.com

Golazo Sportinez