De verrassing na de eerste nacht van de Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent komt uit de hoek van het koppel Lindsay De Vylder-Robbe Ghys. Het tweede volledig Belgische duo volgt in dezelfde ronde als leiders De Ketele-De Pauw, op een vierde plaats met een achterstand van 29 punten.

"Het begin was meteen goed. Van bij de start en zeker in de eerste ploegkoers moest het gashendeltje direct opengetrokken worden. En dat is altijd wat wennen. Maar het lukte ons om de concurrentie te volgen en de achterstand tot een minimum te beperken", gaf Lindsay De Vylder voor de start van de tweede avond mee.

"In de nevennummers moeten we het nog wat beter doen. Daarin pakken wij net iets te weinig punten. Misschien komen we dan wat kracht tekort voor de ploegkoers, maar dat zien we op het moment wel. Robbe en ikzelf zijn nog jong en eens tegen de muur lopen kan misschien geen kwaad? Wie niet waagt, niet wint, zegt men toch? Wel, waarom dan niet eens vol gaan in de ploegafvalling of de baanronde? Samen hebben wij ons tot doel gesteld dat we een podiumplaats willen halen. Nu met de afwezigheid van Iljo Keisse is dat plaatsje toch vacant. Maar we mogen nu ook niet beginnen zweven."

Voor de start van de Zesdaagse van Gent was Lindsay De Vylder vol lof over het Australische duo, Callum Scotson-Cameron Meyer. Dat staat na één nacht wel al op 1 ronde en met slechts 8 punten achter hun naam. "Ik blijf erbij dat Cameron Meyer een steengoed pistier is. Hij kan een ronde pakken en dan weer vol doortrekken. Die mannen zitten nog niet op hun top, maar ik verwacht dat hun turbo eerstdaags wel zal aanslaan. Wat ons betreft willen we gewoon verder doordoen en in dezelfde ronde blijven van als De Ketele en De Pauw."