Kenny De Ketele proefde al twee keer van de zege in het Gentse Kuipke. In 2011 won hij de Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent met de Duitser Robert Bartko, in 2014 met Jasper De Buyst. Dit jaar wil hij opnieuw op het hoogste schavotje staan, nu met Moreno De Pauw aan zijn zijde.

"Ik ben net op tijd klaar voor de Gentse zesdaagse, mede dankzij kinesist Frank Wezenbeek", stelde De Ketele de fans gerust. "Begin september kwam ik zwaar ten val in de kermiskoers van Izegem. Dankzij Frank sta ik waar ik moet staan. Ik steek mijn ambitie niet onder stoelen of banken. Met De Pauw wil ik absoluut deze zesdaagse winnen."

"Scartezzini is misschien wel de minst bekende pistier van de topkoppels, maar ik ken hem heel goed. Michele is een veelzijdig renner, die niet veel aanpassingsproblemen zal kennen in het Kuipke. Dat was vorig jaar bij Viviani wel wat anders. Die zag de eerste dagen alle kleuren van de regenboog, maar groeide halfweg de zesdaagse. Viviani zal Scartezzini wel al ingelicht hebben over de manier waarop er hier gekoerst wordt. Het is jammer dat Iljo Keisse er niet bij is, maar mocht hij toch gestart zijn, zou dat niets aan onze ambitie veranderd hebben. Wellicht zal het nu wel zo zijn dat we het volledige Kuipke op onze hand zullen hebben. Met Moreno vorm ik een hecht team. We spenderen bijna meer tijd samen dan met onze vriendinnen."

"De Zesdaagse van Gent is echt uniek. Er zijn weinig zesdaagsen waar je vanop het middenplein echt tot bij de renners raakt. In Gent is dat wel het geval. De Zesdaagse van Gent wordt door velen bestempeld als de Gentse Feesten van de winter. Dat maakt het speciaal. Het feit dat het hier elke avond vol zal zitten, geeft ons nog wat meer kracht en vooral zin om te winnen."