De Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent pakt jaar na jaar uit met een ijzersterk deelnemersveld en dat zal in november voor de 77ste editie niet anders zijn. De wereldkampioenen ploegkoers, zowel die bij de mannen als die bij de vrouwen, komen naar het Kuipke!

De Fransen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas wonnen in april op de wereldkampioenschappen in Hong Kong goud in de ploegkoers en zullen van 14 tot en met 19 november één van de te kloppen duo's op de 77ste Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent worden. Kneisky en Thomas haalden het in Hong Kong voor de Australiërs Meyer/Scotson en De Pauw/De Ketele, ook geen onbekende koppels voor het Gentse publiek. Benjamin Thomas won op het WK bovendien de gouden plak in het omnium en is dus één van de sterkste allround baanwielrenners van het ogenblik.

DAMES RIJDEN 4 DAGEN

Het programma bij de dames is dit jaar uitgebreid naar 4 dagen. Op donderdag rijden ze een sprintcompetitie, op vrijdag een puntenkoers, op zaterdag een omnium en op zondagnamiddag zal er voor het eerst een ploegkoers voor dames worden betwist. Onze eigen Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky, de eerste wereldkampioenen in deze discipline, nemen het op tegen een sterke buitenlandse delegatie. De wedstrijd zal live te volgen zijn op Sporza.

PROGRAMMA

Dagelijks gaan de deuren open om 18u (zondag om 11u30). Iedere dag start de Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent met een AVS-CUP, voor jongeren onder 23 jaar. De sterkste Belgische jongeren nemen het op tegen andere beloftevolle teams uit traditionele wielerlanden als Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland en Italië. De profs starten dagelijks (m.u.v. zondag) omstreeks 20u. Op woensdag zijn er enkele wedstrijden voor de G-sporters geprogrammeerd. Ook dit jaar zal muziek zorgen voor een aangenaam intermezzo tijdens de avondsessies.