Bradley Wiggins en Mark Cavendish zijn ook na de vijfde nacht de leiders in de Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent. Nochtans heroverden Kenny De Ketele en Moreno De Pauw na de eerste ploegkoers even de leiding.

Wiggins en Cavendish mochten aan de eerste ploegkoers van de avond beginnen met één ronde voorsprong. Andermaal werd er hevig strijd geleverd. De favorieten voor de eindzege gaven elkaar geen duimbreed toe, tot De Ketele en De Pauw hun duivels ontbonden en de rest een ronde aan de broek smeerden.

Maar uiteindelijk zette het Britse topduo opnieuw orde op zaken. De Britten hebben zelfs een ronde voorsprong op Kenny De Ketele en Moreno De Pauw (385 punten) en Iljo Keisse en de Italiaan Elia Viviani (370 punten). Die twee achtervolgende paren hebben wel allebei meer punten dan het leidersduo (358), waardoor het erg spannend blijft.

De rest van het deelnemersveld is al op vier ronden of meer gereden. Zondagavond valt het doek over de 76ste editie en zijn de opvolgers van Iljo Keisse en de Deen Michael Morkov bekend.