WAT IS EEN ZESDAAGSE?
Download HIER het beknopte reglement
Ronden en punten
De winnaars van een zesdaagse zijn zij die aan het einde van de wedstrijd de langste afstand hebben afgelegd, dat wil zeggen het grootst aantal ronden hebben gereden. Al klopt die redenering niet meer helemaal omdat al jaren voor iedere honderd punten die een ploeg behaalt, een bonusronde wordt toegekend.

Wanneer ploegen evenveel ronden hebben afgelegd, geven de punten de doorslag. Deze punten kunnen behaald worden in alle nummers die tijdens een zesdaagse op het programma staan. Iedere avond worden er diverse wedstrijden gereden.

Wedstrijden
Ploegkoers
Het koninginnenummer van de zesdaagsen. In de ploegkoersen wordt over meestal over winst en verlies in een zesdaagse beslist.

Dernywedstrijden
Zonder enige twijfel het populairste nummer. Hoe kleiner de baan, hoe sensationeler deze wedstrijden. Renners en gangmakers op lichte motoren kunnen zich uitleven in heerlijke wielerspektakels die door het publiek intens beleefd worden.

Afvalling
Individueel of per ploeg. Iedere 3 of 6 ronden valt de renner (ploeg) die als laatste over de streep komt, af. De uitschakeling wordt beoordeeld op het achterwiel. In de eindsprint wanneer nog maar 2 renners overblijven, is uiteraard diegene die als eerste over de eindstreep komt ook winnaar.

Tijdritten
Per ploeg over 500 meter (3 ronden) en individueel over een baanronde (166,66 meter). In de 500 meter lossen de renners mekaar naar willekeur af, de baanronde wordt meestal door de snelste man van iedere ploeg gereden die eerst door zijn ploegmaat op snelheid wordt gebracht en dan afgelost.