De 69ste editie van de Z6sdaagse Vlaanderen-Gent zit er weer op. Organisator Rob Discart en wedstrijddirecteur Patrick Sercu zijn uiterst tevreden. "Er was een fantastische ambiance bij het publiek. De strijd tussen toppers Rasmussen, Keisse en De Ketele zorgde voor kippenvelmomenten." Bekijk het interview op Lotto Cycling TV!
De sfeer in Het Kuipke is uniek. Dat weten nu ook Alex Rasmussen en Michael Morkov. "De zaal kookte over", aldus de Deense winnaars van de zesdaagse. Ook Iljo Keisse beaamde dat. "Het publiek was fenomenaal." Bekijk de reacties op Lotto Cycling TV!
De Deense wereldkampioenen ploegkoers Alex Rasmussen en Michael Morkov hebben de 69ste Z6sdaagse Vlaanderen-Gent op hun naam geschreven. Dankzij winst in de allerlaatste sprint van de finale ploegkoers gingen ze nog voorbij Iljo Keisse en Roger Kluge, die strandden op drie punten. Bekijk het verslag van de slotdag op Lotto Cycling TV!
Bekijk hier de leukste foto's van de slotdag van de Z6daagse Vlaanderen-Gent!
Iljo Keisse is langs de grote poort teruggekeerd in zijn Kuipke. Een vierde opeenvolgende zege zat er net niet in, maar met Roger Kluge maakte hij het de Deense wereldkampioenen wel heel lastig. Pas in de slotsprint moest hij buigen voor Rasmussen.
Hun overwinning in Gent was de vierde triomf in een zesdaagse voor de Deense wereldkampioenen ploegkoers Alex Rasmussen en Michael Morkov. Het was eerstgenoemde die in de allerlaatste sprint Iljo Keisse het nakijken gaf.
Wedstrijdleider Patrick Sercu is tevreden als hij de sportieve balans opmaakt van de 69ste Zesdaagse Vlaanderen-Gent. "Met Risi-Marvulli, Rasmussen-Morkov en Keisse-Kluge hebben we drie evenwaardige ploegen aan het werk gezien die er een mooie strijd van hebben gemaakt", zei hij enkele uren voor het einde.
De amper 18-jarige Australiërs Alex Carver en Scott Law hebben de Memorial Noël Foré voor renners onder 23 jaar van start tot finish gedomineerd. "De Expertise van Matthew Gilmore was heel belangrijk voor ons", aldus Law.
In de finale ploegkoers van de Memorial Noël Foré kwam er geen verandering meer in de kop van het klassement. De Australiërs Alex Carver en Scott Law werden dan ook overtuigend winnaar.
Editie 2009: 24/11 - 29/11