Iljo Keisse en Robert Bartko hebben de 67ste Zesdaagse Vlaanderen-Gent gewonnen. De beslissing in een uiterst spannende editie viel pas in de afsluitende ploegkoers.
Bekijk de foto's van de Zesdaagse van Gent.
Iljo Keisse en Robert Bartko triomfeerden na een bloedstollende finale van de Gentse Zesdaagse. "Als de mensen zo tekeergaan, kan ik door een muur rijden", zegt Keisse.
De Britten Peter Kenaugh en Adam Blythe hebben de Gentse toekomstzesdaagse gewonnen. Zaterdag reden ze de Belgische tandem Tuytens-Van der Sande uit het geel door een winstronde te nemen. De jonge Belgen vochten ruim twintig ronden lang om dat te verhinderen, maar moesten uiteindelijk toch buigen. In het spoor van de Britten gingen ook de Tsjechen Subrt-Mixa mee.
Eén jaar na het dramatische ongeval dat het leven kostte aan Isaac Galvez is de 67ste editie van de Zesdaagse Vlaanderen Gent uitgegroeid tot een enorm succes. Iedere dag werd voor een vol Kuipke op het scherpst van de snee gestreden. Organisator Rob Discart en wedstrijdleider Patrick Sercu toonden zich dan ook uiterst tevreden over de afgelopen week.
De Zesdaagse van Gent betekent ouderwets genieten. Zwart-wit foto's drukken dat uitstekend uit. Bekijk de fotospecial van in het Kuipke!