De Ronde van Vlaanderen is dé afspraak van het Vlaamse wielerseizoen. Ook in 2017 zullen wereldkampioen Peter Sagan en Olympisch kampioen Greg Van Avermaet samen met vele andere toppers strijden om het hoogste schavotje van deze felbegeerde wielerklassieker die vanaf volgend jaar van start zal gaan in Antwerpen.

Zaterdag 1 april 2017 wordt opnieuw een wielerfeest om naar uit te kijken! Een dag voor de profs rijden duizenden sportieve fietsers "hun" Ronde van Vlaanderen. Afzien op de nijdige hellingen en kasseistroken, genieten van de pittoreske, kronkelige wegen door het Vlaamse land en meegedreven worden door de niet te evenaren ambiance tijdens "Vlaanderens Mooiste."

Snel inschrijven is de boodschap als je erbij wil zijn!

Ook in 2017 wordt er op vraag van de openbare instanties én om de veiligheid en rijcomfort op het parcours maximaal te kunnen garanderen slechts 16.000 deelnemers toegelaten. Wees er dus snel bij als je zeker wil zijn van je startplaats.

Snel inschrijven loont trouwens, want hoe sneller je inschrijft, hoe voordeliger de prijs.

Extra afstand toegevoegd aan het parcours

Nieuw voor deze editie is de invoering van een extra afstand over 180km zodat elke deelnemer een parcours op zijn maat kan terugvinden. In totaal zijn er vier verschillende afstanden waarvan de langste tochten (180km & 230 km) vertrekken vanuit Antwerpen en de 2 kortste tochten (75 km & 130 km) vertrekken vanuit Oudenaarde.

Droom nu al weg bij het idee om een dag voor de profs, in een uniek decor, de Paterberg en Oude Kwaremont te bedwingen alvorens zegevierend en misschien wel freewheelend de aankomststreep in Oudenaarde te overschrijden, heerlijk toch?